• snabbavinden

    Tvillingar Aug -08

    Var på UL idag för o kolla hur långt jag igenligen var gången, då det visade sig att vi väntar tvillingar. Skulle gärna komma i kontakt med fler som väntar tvillingar för jag har abslolut ingen erfarenhet av tvillingar. Detta är min tredje gravidetet.

  • Svar på tråden Tvillingar Aug -08
  • Anki85

    blekingskan 74: gu va härligt att höra hjärtljuden, jag ska inte in till bm förrän 2 april och höra mina=)
    men jag ska tydligen göra många ul.
    har en grundsjukdom med lungorna som gör att jag ska in på extra tillväxt ul plus att jag ska in på ul för att kolla till tvillingarna:)
    jag ska in på tillväxt ul i både v 24 och i v 28:)
    då kanske man kan passa på att njuta lite av bilderna, blev så chockad när bm sa att det var två på¨rutin ul att jag inte kunde koncentrera mig på bebisarna utan alla tankar bara vandrade=)

  • Blekingskan 74

    Nä, jag känner likadant, lättare att njuta nu på rutin-UL än det var förra gången! Då var det mest chock man kände!

    Är sjukdomen ärftlig? Du visste väl inte om det var enäggs- eller tvåäggs va? Jag tror att en normal "enäggs-väntare" går på UL i 24 och 28, men du ska alltså göra ännu fler? Önskar nästan att jag fick göra ett i v 24 också, det är ju så länge till 28!

  • Anki85

    Blekingskan 74:
    absolut inte. hade sukdomen varit ärftlig hade jag inte skaffat några barn...
    jag föddes själv i v 31 och kunde inte syresätta blodet, fick ligga i kuvös och respirator där höjde de upp syrgas nivån till 90%. så mina alveoler ´- (lungblåsor) sprack och klumpade i hop sig. fick så kallat lungemfysem, det gör att jag bara har 52% att andas med tyvärr och det är inget man önskar sin värsta fiende och speciellt inte sina barn=)
    KOL patienter har samma/liknande sjukdomsbild men bara med den skillnaden att deras är självförvållat:(

    längtar till v 24 så jag får se de små liven igen=)
    jag tror att det är tvåäggs men det kunde de inte säga säkert:)

  • Blekingskan 74

    Måste du då kollas extra? Om det inte är ärftligt menar jag?

  • Blekingskan 74

    Eller är det för att du föddes så tidigt och de tror att det kan ske igen. Läskigt förresten, vilken mardröm för dina föräldrar! Mår du ok då eller är det jobbigt att inte kunna andas till 100%, det låter väldigt jobbigt. Är det jobbigare nu under gravven när man blir mer anfådd av minsta lilla?

  • snabbavinden

    Å va kul att fler har varit på UL nu. Nästa fredag ska jag till barnmorskan på kontroll ska bli skönt för där har jag inte varit sen inskrivningen som var i mitten på januari.
    Har haft praktik nu i två dagar å klättrat in o ut i lastbilar och jag har inte kännt något dirkekt från magen, brukar ju känna att det rör sig därinne å så ialla fall. Men jag upplever denna gravidetet som anolunda när det gäller sparkar å så. För på mina två andra så har det ju varit full rulle vid samma vecka, men nu känner jag oxå men inte lika mycket, tror ni det kan bero på att det är trångt om utrymme? Man är ju lite orolig.

    Anki 85- du måste ha jätte svårt att andas nu när du är gravid? Denna gravidetet har jag fått skit dålig kondis, håller typ på å flåsar ihjäl mig så fort jag gör något.

  • Anki85

    Blekingskan.
    det är extremt jobbigt vid fysisk ansträngning.
    förra graviditeten fick jag problem med andningen i v 25, bebisen tryckte upp mot lungorna och jag åkte på upprepade infektioner som gör det ännu mer ansträngande.
    blev ordinerad sängliggande för att inte anstränga kroppen för mkt, kunde heller inte ligga på rygg utan fick sitta sovandes i upppallrad med en sackosäck resten av graviditeten.
    fick även planerat snitt i v 37 för att läkarna inte vågade låta mig gå längre.
    jag måste kollas extra då de måste hålla koll på syrevärdena, så att jag förser både mig och barnen med syre.
    fick heller inte vänta för länge med att skaffa barn då läkarna inte kan garantera att orkar bära upp ett barn om ett år.

    snabbavinden:
    det är inget man önskar sig direkt=)
    i slutet av graviditeten från v 33-34 kunde jag inte gå en enda meter inomhus utan att det kändes som en bergsklättring..
    denna graviditet kanske jag tom blir inlagd mot slutet genom att det kommer bli extremt jobbigt:( inget man önskar men slutprodukten blir bra=)

  • puret101

    Jag har nästa UL i vecka 28, sedan 32,34,36,38.

    Vissa dagar sparkar det för fullt i magen och vissa dagar sparkar det inte alls. Tycker fortfarande att sparkarna kan vara lite läskiga, fick en ordentlig spark för ett par kvällar sen.

    Har börjat få sammandragningar om jag inte tar det tillräckligt lungt, men annars så mår jag riktigt bra förutom att jag är extremt trött på kvällarna.

  • snabbavinden

    Nu har jag inte kännt av något från magen sen i Tisdag/Onsdag börjar känna mig orolig. Förut fick jag jätte sparkar/knuffar när jag nös el sträckte på på mig. Funderar på om bäbisarna har ändrat sig så att jag inte känner att dom rör sig längre?

    Hur är det med er andra när det gäller matintag? är ni jätte hungriga? Jag kan fortfarande känna mig äklad av mat fast jag är hungrig. Å då mår jag ändå inte illa längre. Känns skummt man borde ju äta lite mer än vanligt ialla fall.

    Glad Påsk på er!!

  • puret101

    Snabbavinden
    Har du provat att dricka riktigt kallt vatten? Det sätter fart mina små (lite elakt kanske men effektivt!)

    Jag är inte alls lika hungrig som för 3-4 veckor sedan, men nog är jag hungrigare än vanligt allt.

    Nån mer som börjat fundera på vagn?? Vi funderar på en Teutonia S4 eller Herqules Twin raptor.

Svar på tråden Tvillingar Aug -08