• Poppy Lee

    Högt tsh och plötsligt gravid... orolig!!!

    Ja, det är tyvärr lite högre risk både om man har för högt eller lågt TSH. Men det behöver absolut INTE bli missfall ändå. 6,5 är högt, men inte extremt (idealet är ju att ligga inom ref.värdena, dvs under 4). Har du börjat med Levaxin än, och i så fall, vilken dos har du? Jag har själv haft mycket underliga tsh-värden under min förra graviditet, men det gick alldeles utmärkt.

    Det som är lite viktigt när man har en underproduktion under graviditet är att man kollar barnets värden när det är fött. Om barnet påverkats kan man behandla det bums efter förlossningen. Nu för tiden testar man alla nyföddas sköldkörtelvärden, så det upptäcks i regel tack och lov.

  • Poppy Lee

    Det går faktiskt ganska fort att förbättra värdena, dock brukar det ta ett tag innan de stabiliseras. Men för mig tar det bara 1 1/2-2 veckor innan jag märker av en skillnad i dosering (senaste året har mina värden varit helgalna, har pendlat mellan 0.01 och 4 i TSH, trol. pga förlossningen). Sedan gäller det att hålla koll på värdena och ta prover ganska ofta, minst var 6:e vecka.

    Hur många mikrogram/dag tar du?

    Kram!

  • Poppy Lee

    MammaHela: hade du 96??? Stackare, du måste ha varit som en levande död! En annan känner av värden över 3, blir jättetrött, frusen och går upp i vikt.

    Almafa: 100 mg/dag är en jättebra grunddos. Det är definitivt inte för mycket tror jag. Se till att du testar igen snart bara!

Svar på tråden Högt tsh och plötsligt gravid... orolig!!!