Inlägg från: Tårtsmulan |Visa alla inlägg
  • Tårtsmulan

    Hur lyckas man öka mjölken och börja helamma??

    Har iof ingen erfarenhet av neobarn men helammat alla mina tre, mitt förslag är att du alla fall sätter igång att "pumpa upp" brösten, dvs pumpa ofta och mycket (minst 30 ml i taget så ökar produktionen)så att du får igång rejält med mjölk. Ju mer du pumpar, desto mer kommer mjölk kommer brösten att producera : )

    Frys ned mjölken som inte går åt så att du kan använda den istället för ev. ersättning.

    Låt henne alltid börja att äta bröstet och truga henne, ha regelrätta "tuttdagar", ha henne vid ditt bara bröst i stort sätt hela dagen, så mycket du bara orkar.

    Som Karpa77 skriver, massera henna, gärna fotsula eller bakhuvud. Älste sonen född i vecka 36 fick jag massera för att hålla honom vaken och amma i början, ganska "kraftfulla" (hm ja alltså det är ju en omtålig bäbis : ) strykningar över huvud/bakhuvud fungerade bäst. Det är ok att väcka en sovande bäbis!

    Dessutom vet du ju att dina bröst kan göra mycket mjölk, toppen, så det är bara att slita på så kommer ni säkert snart igång med helamning. Dessutom så kan du ju fundera på (om det är så att hon följer viktkurvan och inte blir för slö) att faktiskt inte ge henne flaskan i första taget utan bara erbjuda tutte, och tutte och tutte.

  • Tårtsmulan

    Ja just ja, det är olika att äta ur flaska och tutte. Flaska är oftast enklare men när bäbisen väl ätit ett tag på tutten så är utdrivningsreflexen igång och mjölken sprutar ut av sig själv, alltså bara för bäbis att gapa och svälja ;)

Svar på tråden Hur lyckas man öka mjölken och börja helamma??