Inlägg från: Bäbis 2008 |Visa alla inlägg
  • Bäbis 2008

    Hur lyckas man öka mjölken och börja helamma??

    Min son föddes i vecka 26+3 oc vi har nu varit hemma i två veckor och jag helammar. Något som jag är så glad över efter alla timmar i pumprummet. Jag har nog haft tur som haft det så lätt med mjölken, men så har min son oxå klarat sig igenom den här tiden väldigt bra, jag tror nog att det hänger ihop. Får man ett barn som är sjukt så blir det ju mer oro och därmed mindre mjölk. Precis när jag gick över från pumpningen till helamning minskade mjölken för mig, jag provade då att göra eget amningste, och det funkade! Ett annat tips till den som pumpar är att dubbelpumpa, dvs pumpa båda brösten samtidigt. Det blir mer effektivt då och tar halva tiden. Och pumpa på natten också, jag la av med det ett tag på sjukhuset men jag märkte då på en gång att mjölken började minska.

  • Bäbis 2008

    Ett tillägg. När vi gick över från sondmatning till amning så gick sonen ner i vikt, är nog rätt vanligt att det blir så, tar ju ett tag för barnet att komma in i det nya. Det tog några dagar innan vikten stabiliserades och han började gå upp i vikt igen.

  • Bäbis 2008

    Cloudberry: det låter som att du har det riktigt jobbigt. Vet inte riktigt vad jag ska ge för råd. Har du tagit kontakt med amningshjälpen? Där finns rådgivare som är specialiserade på amning av prematur. Sen är det ju så, som du redan vet att ju mer man tänker på det ju värre blir det. Tänk på att det är viktigt att du får vila ordentligt också! Och man är inte en dålig mamma bara för att man inte ammar.

  • Bäbis 2008

    Hej ts! Inte så konstigt om du inte har så mkt mjölk nu när hon inte vill äta så mkt själv. När hon börjar äta mer så kommer nog du få mer mjölk oxå. Jag känner verkligen igen mig när du beskriver hur din dotter inte vill sova själv! Min son sover bara kortare stunder själv på dagarna, men på nätterna vill han vara nära hela tiden. Men jag gör så att han får sova med mig i sängen, annars hade jag aldrig klarat mig genom dagarna om jag inte fick sova! Första nätterna sov jag inte mycket med honom bredvid men nu har jag vant mig och sover riktigt bra. Han vill helst ligga på min arm och så ska jag hålla om honom med den andra armen... Lycka till med allt!

Svar på tråden Hur lyckas man öka mjölken och börja helamma??