• Saandraa

    ~ Tassmetoden ~ - en mild sömnskola

    den här metoden fungerade för oss igår kväll *glad* äntligen något som passar oss..


    ♥ → Isadora 070501 ← ♥
  • Saandraa
    Nomaya skrev 2008-02-01 13:08:56 följande:
    Detta ska jag nog prova!Har en liten fråga bara, vår tjej, snart 7 månader är oftast lätt att lägga men vaknar efter ca 30-50 min och skriker, detta kommer tvärt och hon går oftast inte att lugna ens i famnen.Nån som har nån erfarenhet av detta? Drömmer hon? Kan tillägga att det pågått ca 2 månader, inte varje kväll men ganska ofta.
    det har hänt här.. men dom har ju en period runt 6-9 månader, där dom vaknar ganska mycket och är otröstliga. enligt BVC drömmer dom mycket.. det pågår fortfarande här ibland tjejen är 9 månader idag!
    ♥ → Isadora 070501 ← ♥
  • Saandraa

    En fråga - HUR får man dom att inte äta på natten utan gallskrik och att väcka sambon som i sin tur blir arg, ( går upp 05 på morgonen för jobb ) eller får man liksom försöka stå ut ? denna metod har fungerat bra för oss, när hon inte varit extra krånglig så att säga, ( tänder osv... ) inatt, funkade inte detta alls, det enda som gällde var flaska och välling.. det gick inte att tgöra annat!

    hur gör jag ? vill inte ge henne något alls på natten helst.. klart man vill att sitt barn sover gott hela natten.. men får man stå ut med skrik i några nätter, eller går det att undvika någorlunda ?

    har INTE läst alla inlägg, så du har säkert svarat på detta någonstans..


    ♥ → Isadora 070501 ← ♥
  • Saandraa
    didilej skrev 2008-02-04 17:45:35 följande:
    Siabellon - funkar er nattning och ni är nöjda med den som den är ser jag ingen anledning att ändra på den. Visst - by the book så skall barnet somna där det är meningen att barnet skall sova för natten men ifall nattningen inte är ett problem för er så är det ju inget problem För oss blev nattningarna bara jobbigare och jobbigare så därför tassade vi genast från kvällen och nu behöver jag bara lägga ner gossen efter kvällsamningen och säga "Sov gott! Mamma älskar dig!" Sen hör jag hur han ligger och sparkas och varvar ner på egen hand innan han somnar.Saandraa - kör ut sambon ur sovrummet De första nätterna får man nog räkna med en del gråt och tandagnisslan då man inte ger flaskan/bröstet utan bara tröstar i famnen. För oss var det dock bara 2-3 nätter som var riktigt jobbiga så kanske ni kunde tassa någon helg då din sambo är ledig?
    ja, det har du kanske rätt i .. kanske inte mitt i veckan när han ska upp så tidigt stackarn lät väldigt logiskt! hehe tack för svar!
    ♥ → Isadora 070501 ← ♥
  • Saandraa

    Enigma -

    "Så här fungerar det:
    Alltid då barnet gråter vid nattning eller vaknar på natten följer man följande rutin:

    1) Lyssna först av gråten; är där pauser? tystnar den av sig själv? Ifall gråten blir mera intensiv fortsätt till steg 2

    2) Sätt handen stadigt på magen/bröstkorgen/ryggen/sidan beroende på hur barnet sover; visa alltså att pappa/mamma är här men du skall sova nu. Ifall gråten tystnar håll kvar handen en stund men ta bort innan barnet somnar. Ifall gråten inte tystnar steg 3.

    3) Smek barnet med stadiga, rytmiska, lugnande rörelser. Ifall gråten tystnar håll kvar handen en stund men ta bort innan barnet somnar. Ifall gråten inte tystnar steg 4.

    4) Ta upp barnet i famnen och höll tight upprätt intill kroppen samt ifall barnet är hemskt ledset smek ryggen med stadiga, rytmiska och lugnande tag. Sätt ner i sängen genast då barnet är lugnt men innan det har hunnit somna. Behöll handen på en stund så att barnet känner att du är där."


    ♥ → Isadora 070501 ← ♥
  • Saandraa

    Så du kan ta upp, men lägga ner innan hon somnar helt igen,


    ♥ → Isadora 070501 ← ♥
Svar på tråden ~ Tassmetoden ~ - en mild sömnskola