Inlägg från: Anonym (2 ggr) |Visa alla inlägg
  • Anonym (2 ggr)

    Ngn som räddat sin baby med andningslarm?

    Andningslarmet räddade sonens liv 2 ggr. Han är nu idag en pigg och glad 3 åring. Första gången kom han igång av sig själv när larmet tjöt men den andra gången började han inte andas förrän jag tog upp honom och påpörjade hlr. Hade vi inte haft larmet hade vi inte hittat honom förrän på morgonen flera timmar senare... När lillasyster anländer så kommer hon ligga på andningslarm redan på bb!

    Tydligen finns det dock 2 sorters psd (forskningen runt psd är ju dock allt annat än solklar): ena sorten är den våran son drabbats av, hjärtat stannar och om man är snabb kan man få igång barnet igen. Den andra sortens psd så hjälper det inte ens om ett helt läkarlag står runt bebisen när det händer, alla organ bara lägger av. Om dem lyckas få igång hjärtat igen så gäller det bara hjärtat för hjärnan är död. *ryser*

  • Anonym (2 ggr)
    Lakritsmums skrev 2008-02-12 08:03:26 följande:
    Nu är det ju faktiskt så att dom inte kan säga att finns 2, 3 eller ens någon siffra på olika PSD än så länge finns det bara ett PSD och PSD kan man bara kalla fallen som dött Eftersom det faktiskt betyder Plötslig spädbarnsdöd barnet måste ha dött för att kunna få den diagnosen, ingen vet säkert vad det beror på än, det finns ingen 100% fastställd  teori, det finns miljoners med teorier och spekulationer.Men som dom flesta läkare och forskare säger så är det faktiskt tvärtom, andningen är det lättaste å få igång på ett barn inte hjärtat det är jättesvårt att få igång ett litet barn när hjärtat väl slutat slagit, jag är för andningslarm har själv andningslarm till min dotter och ja jag har förlorat ett barn i PSD, jag slukar oftast all forskning, men endast seriös forskning dvs sådan där forskarna, har rätt bakgrund och kan stå för det dom kommit fram till DVS ut i media med namn och hela alltet inte alla dessa forskare som slänger omkring teorier på nätet för att få mera forskningsbidrag.Och alla fall där alla organ bara lagt av har inte hjärnan dött "ryser av all okunskap" hjärnan dör utav syrebristen inget annat, dvs ingen HLR ingen konstgjord andning i rätt tid.
    Min information om att organen lägger av har jag fått från barnläkare på neonantalen, inget jag själv hittat på eller läst på internet på någon oseriös sajt.

    Och givetvis är andningen lättast att få igång. Men av organen, vad tror du är lättast att få igång? Hjärnan eller hjärtat? Är hjärnan död så är den.
Svar på tråden Ngn som räddat sin baby med andningslarm?