• densistemohikanen

    Någon mer som ska göra insemination i mitten/slutet pa mars

    Hej,
    efter ca 1.1/2 ars forsok att bli gravid med 5 misslyckade hormonkurer, varav den forsta slutade i MA, ska vi nu forsoka oss pa insemination. Vantar nu pa att mensen ska komma (runt den 5:e mars). Ar det nan som vill foljas at? Jag bor i sodra europa och vill garna hora hur det gar till i Sverige, for att kunna jamfora. Min gyn. sa att pa mensens 2:a dag sa ska jag borja med hormonsprutor som heter Menopur och halla pa med det i 5 dagar. Pa den 6:e dagen ska jag gora ett VUL och dom sak da besluta om jag ska fortsatta med menopur och bestamma datum for agglossningssprutan + inseminationen.
    Gor ni oxa sa?

  • Svar på tråden Någon mer som ska göra insemination i mitten/slutet pa mars
  • densistemohikanen

    Htsny: har inga ord!!!! Hur kan det ga till sahar? Bra gjort av dig att ringa till professorn. Man ar ju redan emotionellt labil iochmed att man haller pa med fertilitetsbehandling....
    Hoppas att det gar vagan for er denna gangen.
    Hur gar det for er andra?

  • htsny2001

    Har varit på VUL idag. Han såg 2 fina ägg på varje sidan. Han såg också den andra ägg som var konstigt och då tyckte han att det var kista, men han lovade att den är inte farligt och den ska gå bort själv efter jag får medeciner efter insemination. Så det blir ovitrelle sprutan på kvällen idag och insemination på måndag på morgonen.

  • htsny2001

    Har gört insemination idag. Nu blir det 2 lånag veckor. Hoppas det ska fungera den gången!! Vill helst slippa att göra IVF.

  • Anabel

    Hejsan, var på semester en vecka och tanten kom på besök. Så det blev till att ringa sjukhuset under semestern, kul var det. Ska på vul imorgon. Undrar nu hur länge man ska orka med detta. Känner mig helt slut nu redan. Ni som är lite av experter nu. Nu har vi gjort 2 insemminationer. Äl spruta togs 40 timmar innan insemmination. Vår gyn sa att man får mens 14/15 dagar efter äl. Mensen kom båda gångerna precis 17 dagar efter. Jag bör nog också tillägga att båda gångerna hadde äggblåsan inte sprukit ännu vid insemmination. Det skulle enligt dem ske när som helst. Vilka slutsatser drar ni på detta?

  • Bira11

    Ja i morgon startar jag de sista försöket innan sommaren me´d puregon sputor, sedan ul för att kolla äggblåsorna. Sedna blir de förhoppningsvis en lyckad insemination.
    kram

  • Tulip70

    Hej tjejer!

    Tillbaka i IUI-fabriken efter en manads uppehall. Gick oxa 1 vecka over tiden och hade lite forhoppningar om att vi kanske lyckats pa egen hand...men icke...det var val formodligen bara kroppen som reagerade pa att hormonerna uteblev..:(. Kor igang med Puregon imorgon och sedan blir det dags for forsok nummer 4 om drygt en vecka skulle jag tro.

    Det ar val bara Karleksbarnet och htsny som ruvar for tillfallet? Hur gar det for er?

    Hoppas att ni andra har det bra och lycka till med sprutandet!

  • Gaytjej

    Några frågor till er som är igång och inseminerar:

    Hur många timmar före inseminationen ska ni ta pregnylsprutan? Vet ju att ägget lossar 36-40 h efter sprutan, men på Mas/Malmö så ska den tas 24 timmar innan.

    Hur stora har era äggblåsor varit när ni inseminerat?

    Hur mycket har äggen vuxit mellan era VUL?

  • htsny2001

    Hade ganska mycket stress denna veckan (vi har fått 12 bullmastiff valparna och förlorade 8 av dom på 1 dygn:( ), så jag knapt har tänkt om inseminationen ska lyckas denna gången. Har tryckt på brösten igår och det kom ut lite mjölk, så nu undrar jag varför. Jag tar progesteron och nu tänker att det kan beror på den. Det är bara 1 vecka kvar så vet jag resultatet.
    Självklart hoppas jag att det ska fungera så slipper jag IVF.

    Gaytjej: Jag tog ovitrelle sprutan, men tror att dom fungerar på samma sätt. Tog sprutan i lördags kväll och inseminärades i måndags morgon. Så det är mer än 24 timmar efter sprutan. Har gört på samma set andra 3 gånger.
    När jag görde insemination då var ägg ca 21-25 mm.

  • densistemohikanen

    Hej pa er!
    Nasta gang min mens kommer(mitten av juni), efter 2 man uppehall hade vi tankt forsoka oss pa var tredje insemination. Min man har varit frisk och atit vitaminer sa forhoppningsvis okar detta vara chanser.
    Tulip: usch vad trakigt....men lycka till i nasta forsok! Jag fortsatter att fraga mig hur det kan vara mojligt att bara en som har plussat i denna traden sedan slutet av februari!!??
    Gaytjej: jag har tagit pregnyl sprutan 36 timmar innan insem. Bada gangerna var aggen dar och skulle snart lossna enligt gyn. Aggen var ca 21-25mm stora och dom har vuxit ca 2mm/dygn.
    Htsny och Karleksbarnet: haller tummarna for er - hall oss uppdaterade!
    Anabel:vet inte om man egentligen kan dra nagra slutsatser - det ar ju gynekologerna som ar experter och ofta sa ar det bara att folja deras instruktioner med svansen mellan benen och hoppas pa det basta... Hur gar det, sprutar du nu?
    Salt, Kayo: hur gar det for er?

    Kram

  • Anabel

    Var hos gyn i fredags igen. Dem såg att det inte var 1 ägg men förmodligen 2 som växer på varandra, men det är inte säker f♫8r det var ännu för litet för att kunna se ordentligt. Ska tillbaka imorgon igen. Har nu lite blod i flytningarna. Undrar vad det kan vara nu? USCH! Blir riktigt less på detta nu.

  • Bira11

    Håller på med stimulering, ska på ul på fre så mån-tis till veckan blir nog sista fösöket innan jag gör uppehåll nu över sommaren. Kroppen behöver villa från sprutor å hormoner å allt.
    Kram


    densistemohikanen skrev 2008-05-25 16:26:16 följande:
    Hej pa er!Nasta gang min mens kommer(mitten av juni), efter 2 man uppehall hade vi tankt forsoka oss pa var tredje insemination. Min man har varit frisk och atit vitaminer sa forhoppningsvis okar detta vara chanser.Tulip: usch vad trakigt....men lycka till i nasta forsok! Jag fortsatter att fraga mig hur det kan vara mojligt att bara en som har plussat i denna traden sedan slutet av februari!!??Gaytjej: jag har tagit pregnyl sprutan 36 timmar innan insem. Bada gangerna var aggen dar och skulle snart lossna enligt gyn. Aggen var ca 21-25mm stora och dom har vuxit ca 2mm/dygn.Htsny och Karleksbarnet: haller tummarna for er - hall oss uppdaterade!Anabel:vet inte om man egentligen kan dra nagra slutsatser - det ar ju gynekologerna som ar experter och ofta sa ar det bara att folja deras instruktioner med svansen mellan benen och hoppas pa det basta... Hur gar det, sprutar du nu?Salt, Kayo: hur gar det for er?Kram
  • salt

    Hej tjejer!

    Gjorde inseminering igår. Det var mycket smidigare den här gången än förra, han var så tafatt den andra läkaren, den här bara svishade in och gjorde det hon skulle. Tyvärr gjorde hon inget UL innan, var lite nyfiken efteråt på hur det var med mina ägg, men, men. Egentligen spelar det ju ingen roll...

    Gaytjej: I tisdags var den största blåsan drygt 17 mm, så den borde ju varit uppe i 20 eller mer nu tror jag (sist var den drygt 20 vid insemineringen). ÄL-sprutan tog jag 36 timmar innan.

    Håller tummarna för oss. Tycker också det är lite snålt med plussen här i tråden... Vore ju bra om vi kunde visa upp något positivt test innan sommaren!

  • salt

    Men nu sitter jag här och tokljuger igen! Det måste ju varit i TORSDAGS som den största var drygt 17 mm... ?-)

Svar på tråden Någon mer som ska göra insemination i mitten/slutet pa mars