Inlägg från: densistemohikanen |Visa alla inlägg
  • densistemohikanen

    Någon mer som ska göra insemination i mitten/slutet pa mars

    Hej,
    efter ca 1.1/2 ars forsok att bli gravid med 5 misslyckade hormonkurer, varav den forsta slutade i MA, ska vi nu forsoka oss pa insemination. Vantar nu pa att mensen ska komma (runt den 5:e mars). Ar det nan som vill foljas at? Jag bor i sodra europa och vill garna hora hur det gar till i Sverige, for att kunna jamfora. Min gyn. sa att pa mensens 2:a dag sa ska jag borja med hormonsprutor som heter Menopur och halla pa med det i 5 dagar. Pa den 6:e dagen ska jag gora ett VUL och dom sak da besluta om jag ska fortsatta med menopur och bestamma datum for agglossningssprutan + inseminationen.
    Gor ni oxa sa?

  • Svar på tråden Någon mer som ska göra insemination i mitten/slutet pa mars
  • densistemohikanen

    Pa vara papper star det oforklarlig barnloshet... Min man har bra spermie mangd men tydligen en liten avvikelse pa kvalitèn.
    Med min dotter forsokte vi i ca tva ar innan vi bestamde oss for att gora en utredning. Pa andra cykeln med puregon blev jag gravid. Jag trodde att det skulle ga lika latt denna gangen, men tji fick jag!
    Hur manga insemineringar har du gjort? Har du blivit gravid vid inseminering?

  • densistemohikanen

    Aaa, vad spannande! Da haller jag verkligen tummarna for er oxa! Jo, det har med att dagarna sniglar sig fram, det kanner jag till :-P . Onskar att min mens kunde komma nu sa att vi far satta igang.
    Hur lange har ni forsokt? Provade ni med nagon annan behandling innan?
    Kanske ska tillagga att jag ar 35 ar, det sags ju att mojligheterna att bli gravid sjunker drastiskt vid den aldern...
    Fick du nagra rekomendationer vad galler idrott/traning efter inseminering av din gynekolog? Jag brukar springa 7-8km ca 3 ggr i veckan.

  • densistemohikanen
    Svar på #6
    Karleksbarnet: Hoppas att ni hinner anda! Egentligen sa racker det ju att man har infomotet innan mensen kommer eller tillochmed upp till dag nummer tva i din cykel! Prova att ringa till dom och tjata, ibland hjalper det
    Annars blir det val nasta manad!
    Vad ar det ni har for fel da? Har ni forsokt lange?

    CuteLilleMyGirl: sa detta ar alltsa inte bara forsta forsoket med insemination utan aven forsta forsoket att skaffa barn! Haftigt!!! Far man fraga nar du har tankt att testa?
  • densistemohikanen
    Svar på #12
    Jo, det ar jag.
    Man hor ju sa manga olika versioner och behandlingstyper. For mig har det aldrig varit tal om tabletter - bara sprutor. Hade nog garna foredragit tabletter. Det ar forst har pa FL som jag lart mig att man kan ata tabletter istallet.
    Och sen tycker jag att det later lite lite med ett endaste VUL...hade det inte varit battre att gora flera for da har man val mer koll padet hela!!!
    Jag hoppas bara att det tar sig pa forsta forsoket, gor det inte det tror jag att jag kommer att ta det valdigt hart.
    En stor kram till er alla!
    salt skrev 2008-02-28 15:29:40 följande:
    Någon mer än jag som är absolut toknervös inför allt det här?
  • densistemohikanen

    salt:ska du kolla med agglossningsstickor? Gynekologen namnde inget om det, men det kanske man borde (?). Ska fraga nar jag ska dit pa VUL. Jag gor vad som helst bara det tar sig! Och tja, vi far val fira jul pa BB om det kravs. Min dotter hade bf den 24:e December men hon foddes inte forran 4:e januari. Sa det ar bara att knipa om det inte passar

    Forresten, ar det nagon som tar progesteronvaggisar efter insemineringen?

    htsny2001: lycka till da - du blir den forsta sa hall oss informerade om ALLT!

  • densistemohikanen

    Har dom oxa sagt till dig vilken dag i cykeln du ska borja kolla med stickorna?
    Jag fyller 35 i ar...och jag kanner mig sa ung! Jo aldern spelar en ganska stor roll vad jag hort iallafall. Jag har last att vid precis 35ar sjunker mojligheterna ganska markant
    Bor i Portugal sedan november 2007, men har bott i Italien de senaste 10 aren sa min dotter blev till tack vare en klinik nara Milano - den gangen funkade det pa 2:a puregonkuren (och utan insemination).

  • densistemohikanen

    6-7 inseminationer - huh!!! Det vet jag ju inte om man orkar med, varken ekonomiskt eller psykiskt sett
    Hoppas att vi har mer tur allihopa!
    htsny2001: Lycka till imorgon med inseminationen!
    En stor kram till er alla

  • densistemohikanen
    Svar på #28
    Oj, det later ju verkligen som ett framsteg! Laste lite pa www.isifer.se och jag ska ta med lite info till min gynekolog och fraga honom nasta gang jag gar dit. Men det verkar ju som att det bara ar pa forsoksstadiet annu.
    Mensen kom igar sa idag ska jag borja med Menopur sprutorna. Ar ganska nervos faktiskt!
    Pillemajsan skrev 2008-03-02 14:29:35 följande:
    nån som läste aftonbladet igår?tydligen större chans att lyckas med insemination om man gör spolning av äggledarna först..men sånt gör dom inte än va?
  • densistemohikanen
    Svar på #30
    Var det alltsa en spolning med produkten Isifera (det som beskrivs i aftonbladet) eller en annan typ av spolning? Den spolning jag gjorde for nagra ar sedan hette histerosalpingografi, men den ar endast till for att kolla att aggledarna ar genomslappliga. Isifera verkar ju vara aven en slags behandling.
    htsny2001 skrev 2008-03-02 20:23:04 följande:
    På Nordica dom har gört spolning när jag var hos dom på dag 12 och görde UL.
Svar på tråden Någon mer som ska göra insemination i mitten/slutet pa mars