fairyfloss: Ja, fler kokböcker
Det blir så mycket mer inspirerande när man kan laga det som finns i dem
Har blivit medlem i celiakiförbundet, och de har med recept i sina tidiningar. Men det är ägg i nästan allt, så
där blir jag inte så inspirerad.
I sommar ska det hållas ett produkt-läger (var det i sälen?) och jag skulle gärna åka och kunna påverka, men jag har inte kollat upp närmare. Vill ha mer ris-produkter! Och något som ersätter ost - som inte är gjort på soja. Det har ju kommit mer saker på havre, så det varkar ju möjligt med det mesta
Det här receptet testade vi igår, och det blev populärt:
Karibisk köttgryta 4 port
recept från coop
400 g fläskkött, t ex färsk skinka, i strimlor
1-2 tsk curry
1 msk rapsolja eller flytande margarin
1 gul lök, i klyftor
3-5 krm salt
1 liten burk kokosmjölk (ca 1 1/2 dl)
1 papaya eller mango, skalad, i smala klyftor
2 fasta bananer, i skivor
1-2 syrliga äpplen, i tärningar
1/2 dl russin, gärna sultanrussin
1/2 dl jordnötter, gärna torrostade
4 portioner fullkornsris, kokt
Tillagning
Bryn köttet med curryn i fettet i en gryta.
Tillsätt löken, stek ett par minuter till och salta.
Häll i kokosmjölken och koka tills köttet känns mört, cirka 5 minuter.
Späd eventuellt med lite vatten om det blir för torrt.
Blanda försiktigt i frukten och låt sjuda tills allt är genom-varmt, 2 - 3 minuter.
Strö över nötterna.
Servera med ris.
Jordnötterna serverades vid sidan av, naturligtvis. Hade tyvärr glömt att S inte tycker om mango, med bara papaja hade hon nog ätit mer av det, Nu fick jag peta ur, och det var inte lätt att se skillnad mellan mango, äpple och banan
Jag var rädd att det skulle vara för sött, det är ju inget starkt i. Men det blev gott! Bara man hade lagom med salt i.