• KajsaAnka

    2006 års vårmammor i Malmö – elfte tråden!

    Hej!

    Nu fortsätter tråden för oss fikasugna vårmammor (2006) i Malmöområdet.

    Vi som håller till här är 30+ och fick barn i feb-juni 2006.

    Välkomna!

     
    Här finns våra bebisar: www.familjeliv.se/Forum-3-28/m8657777.html

    Första tråden: www.familjeliv.se/Forum-2-15/m5538998.html

    Andra tråden: www.familjeliv.se/Forum-2-15/m7292207.html

    Tredje tråden: www.familjeliv.se/Forum-2-15/m9058946.html

    Fjärde tråden: www.familjeliv.se/Forum-2-15/m10836851.html

    Femte tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-239/m13240809.html

    Sjätte tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m15873554.html

    Sjunde tråden: familjeliv.se/Forum-11-265/m19225776.html

    Åttonde tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m22495017.html

    Nionde tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m25683130.html Tionde tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m28764285.html

    Våra gullungars födelsedagar (2006):

    Lova 9 feb
    Ludvig 22 feb
    Alma 19 mars
    Edith 7 april
    Fredrika 8 april
    Elliot 8 april
    Klara 15 april
    Olivia 3 maj
    Elias 11 maj
    Linnea 15 maj
    Molly 18 maj

    Vi som väntar andra barnet, BF:
    KajsaAnka, 11 juni
    Adagio, 24 juli
    Gambi, 3 september
    Nat72, 24 september  

  • Svar på tråden 2006 års vårmammor i Malmö – elfte tråden!
  • natalie72

    Har tillbringat åtskilliga timma på vårdcentralen, barnakuten och röntgen... stackars Elliot har både öroninflammation och lunginflammation... inte konstigt han har feber! Har nu äntligen kommit hem med honom och fått i honom första dosen medicin!

    Hoppas snart vi slipper alla dessa sjukdomar - han har ju varit sjuk mer eller mindre hela tiden sen inskolningen...

    Ha en skön vårkväll!

  • fiamiferi1

    Låter som om ni hade det trevligt på er lilla träff. Själva hade vi farmor och farfar samt delar av den skånska släkten här.

    God bättring (som vi säger på danska) till alla sjuklingar. Inget kul att vara krasslig nu när våren är här.

    Trots vårsolen och en relativt lång natt så känner jag idag en enorm trötthet men det kanske beror på alla som jag varit irriterad på de senaste dagarna. Jag förstår inte att alla andra inte gör det de skall eller gör fel...? Eller är det kanske tvärtom ? Ibland börjar man ju verkligen tvivla på sig själv!

  • KajsaAnka

    Adagio: Jag kunde inte låta bli att fnissa åt din formulering... Ibland måste man skratta åt eländet. Hoppas att det är ok med dig ändå? Det är tur att ni älskar varandra. och visst är det sexigt med alla åderbråck, hemorrojder och allt vad det är! Skrikandes Och att du överhuvudtaget orkar stå upp en hel dag, jag tror minsann att jag hade svimmat! Förvånad

    Själv är jag så oerhört orörlig... Jag tänkte mig att jag skulle ägna mig åt det stooora äventyret att gå hemifrån och till Kronprinsen häromdagen. Efter halva vägen hade jag så ont framtill i bäckenet och sån tyngd neråt att jag tänkte att "Nu är huvudet på väg ut!" och att jag var rädd att jag inte ens skulle klara av att ta mig hem, utan skulle bli tvungen att ringa taxi. helt sjukt!

    Adagio (igen): Vad innebär hjärtljud på 152? Flicka eller pöjk? (har inte koll på all skrock)

    guldplutt: Så härligt med Paris!! Det är väldigt lätt att köpa barnkläder - de är ju världens finaste i allt!

    tin: Hoppas att E blev frisk så du kunde gå kursen.

    Tack själva för i söndags, det var jätteskoj att träffa alla igen, framför allt tyckte L det. Och att man kan bråka så mycket om skedar och tallrikar som Molly och L gjorde - det visste jag inte Tänk att det var det mest attraktiva bland alla leksakerna

    Sommarvind: Tack för fina ord om Ulf De blev han glad över! Han är en väldigt bra pappa och jättebra med barn. Han jobbar ju med utsatta ungdomar, och han är lika bra med dem, så jag tror inte att han så gärna vill sadla om Det räcker nog bra med två egna småttingar

    Hu, ibland skäms jag lite över min dotter... Bl a då dagisfröken igår berättade att L säger åt de andra barnen att de inte får sjunga, och så går hon och skrålar själv... Generad Hon är väldigt dominant av sig. Likadant gillar hon inte när "hennes" spanjor (hon säger "min" om honom) byter blöjor på de andra barnen, då står hon alltid och drar honom i benen... (Ska erkänna att jag var rätt dominant som liten jag också, så jag vet ju varifrån hon fått det...)

    nat: Hoppas att E snart kryar på sig!

    Idag har jag varit på banken och fått lånelöfte för köp av vår lägenhet. Nu ska vi bara bestämma oss hur vi ska göra. Det lutar åt köp i alla fall + riva ut hela köket och renovera resten av lägenheten. (ja, vi ska sätta in nytt kök också - Med tvättmaskin!!). jag bestämde mig då jag stod igårkväll kl 18 och väntade på bussen på Limhamnsvägen och såg havet och Torson och tänkte att "vad bra vi har det som bor här!"


    ♥ Dotter född 15 maj -06 ♥ krabat i magen BF 11 juni -08 ♥
  • natalie72

    Elliot tackar för alla hälsningar!
    Den värsta febern verkar ha gett med sig, men han har en läskig hosta och vaknar ibland på natten och är helt hysterisk, vilket kan hålla i sig en 30/45 minuter... usch!

    Såg ni "Barnmorskorna" i onsdags?? (så klart ni gjorde! ) Visst brukar jag gråta en skvätt när jag tittar på det, men den här gången var det ju förfärligt... Kvinnan som skulle föda fram sin döda bebis, bilderna på när barnmorskan gjorde i ordning den lilla, vita kistan.... det blev ärligt talat lite mycket för mig! Fy så hemskt! Och så började jag så klart oroa mig igen... tur att vi har UL på tisdag!

    Kajsa: Hur gick UL? Det var väl i dagarna?

    Guldplutt: Ja, jag säger som kajsa - Härligt med Paris! Är inte det minsta avundsjuk!

    Nästa vecka är vi lediga ons-fre, ska bli sååå himla skönt och välbehövligt! Hoppas också att Elliot då får möjlighet att vila upp sig lite!

    Ha en bra fredag, dags att röra på sig!

  • Adagio

    Ja, nat, vilket förfärligt avsnitt! Inget för gravida. Lycka till på ul!!! Det hör ju till höjdpunkterna. Skulle ni ta reda på könet?

    Tack för sympatierna, Kajsa. Jag tröstar mig med att jag får sommarlov en månad innan bf, så då kan jag förhoppningsvis ta det lite lugnare (med Ludde hemma, haha). Hur ska du göra med dagis för Linnea när lill*n kommer? Här får man välja mellan 3 timmar/5 dagar i veckan eller 5 timmar/tis-tors. Det kommer vi att välja. Men den första månaden får man ha storasyskonet där heltid. Det är bara det att då har jag sommarlov, och de har mindre personal på dagis och kunde inte garantera att Ludvig skulle få vara på sin avdelning. Så han kommer att börja runt den 15 augusti och gå där heltid en månad då.

    Man brukar väl säga att höga hjärtljud är flickljud och låga pojkljud. Men de mer sansade säger att det handlar om hur aktiv babyn är just vid tillfället i magen. Märkligt, man tackar nej till att få veta könet, och sen ägnar man 9 månader åt spekulation i ämnet...

    Trevlig helg. Här hoppas vi på regn (som värsta bönderna) för vi har toppdressat vår gräsmatta. Minsann.

  • guldplutt

    Jag satte på Barnmorskorna (att jag aldrig lär mig) men bytte kanal i panik när de bäddade den lilla vita kistan. Fasansfullt! Ångest! begriper ärligt talat inte varför de måste visa sånt? visst, det kan gå fel, men det begriper man väl ändå? måste de trycka upp det i ansiktet på en? HU!

    jag är ambivalent gällandet vädret. vi ska till köpenhamn på barnfri lör-sön (firar första bröllopsdagen) och där vill man ju ha sol såklart. å andra sidan så behöver vår nya gräsmatta också regn. kanske kan regna i sverige (på nätterna, för lovas skull som är hemma med mormor) och låta bli i danmark..?

  • KajsaAnka

    Hu, det var tur jag missade "Barnmorskorna", det hade jag nog inte velat se... Vad dog barnet av, vet man det? Ibland kommer tankarna på min gbs fram... Det är ju främsta orsaken till att barnen dör fullgånga i magen. Men för det mesta förtränger jag sådana tankar.

    Ja, jag var på UL häromdagen Allt såg bra ut, fast vi var lite snopna - även bm, för vi har en riktig Garbo i magen. H*n vägrade visa ansiktet, utan låg med det mot moderkakan hela tiden. Så hem kom vi med en fot på bild... Fundersam Hon försökte buffa och putta på magen, men hela kroppen utom huvudet rörde på sig. Då kändes det ok, men på natten kom tankar upp om att hon faktiskt inte kunde göra den där viktiga ansiktskollen på hur bebisen ser ut, d v s harmynt eller vanställd, mm. Förvånad Inget jag går och tänker på dagligen, men ibland kommer ju tankarna upp. Usch...

    Adagio: Vi får tyvärr inte välja, så vi ska ha L på dagis ena veckan 12 timmar (=2x6 timmar), och andra veckan 18 timmar (=3x6 timmar). Här får man ha dem i två månader på heltid efter att barnet är fött, jättebra! Men vi kommer inte att utnyttja det, det är ju mitt i sommaren. Vi har istället bestämt att vi ska vara tillsammans med barnen båda två i ca 10-12 veckor, för att hjälpas åt med sömn mm. Jag är ju lite rädd för att detta barnet ska sova lika lite som L, och attt jag därför behöver en längre startsträcka i början. Sen vet jag å andra sidan inte hur L ska klara att vara ifrån dagis så jättelänge - hon är ju så fruktansvärt aktiv.

    guldplutt: Ha så jättemysigt i Kph!! Låter toppen!! Är lite avis på er som har tillgång till så mycket barnvakter!

    Vad har ni för planer till sommaren, allihop? Semesterresor och annat, menar jag?


    ♥ Dotter född 15 maj -06 ♥ krabat i magen BF 11 juni -08 ♥
  • Sofia74

    Jag vill osså ha sommarrese-tips!
    Hur många tänker potträna i sommar?

    15 juni kan Ebba vinka av sin blöja ;)Jag hoppas på en varm varm varm sommar. Det underlättar potträningen (färre plagg i tvättmaskinen var kväll).

  • saphy

    Här e potträning i full gång!!! Så det är fulla resväskor med overaller och extra skor mm fram och tillbaka till dagis!!! Detta var dock inget jag själv valde, hade hellre väntat till sommaren då de springer med mindre kläder och framför allt kissar utomhus!! Men envise Alma ville själv.. tar av sig blöjan och går på pottan! Det var till at bita i det sura äpplet med ett muntert jaaaaa va du e duktig!!!
    Semesterplaner är vi väl mest inne på massa småutflykter.. jag har blandat sem med fl-dagar så jag e ledig 5 v med barnen. Men redan nu har jag tagit tjänstledigt varje lör-sön jag skulle jobbat. Känns i plånboken men det gör mycket för mig, mina barn och framför allt för vårt äktenskap. jag hoppas dock på en regnfri helg med sol.. tyvärr!! ha en trevlg helg alla som ska krya på sig och grattis på bröllopsdagen Guldplutt!!

Svar på tråden 2006 års vårmammor i Malmö – elfte tråden!