• Pilea

    Förtidigt födda barn och stjärntecken!

    Har haft en liten konstig fundering ett tag!

    När barn föds extremt tidigt och får ett helt annat stjärntecken än vad som var tänkt, undrar då vilket som stämmer bäst in!

    Alltså, min lille kille på 2år föddes i v.27+4 och skulle egentligen bli en oxe, men nu blev han en vattuman. Undrar vilket stjärntecken som stämmer bäst in på hans sätt framöver.

    På ett sätt känns det som om det är själva befruktningsögonblicket som borde spela in, vad tror Ni?

  • Svar på tråden Förtidigt födda barn och stjärntecken!
  • Pilea
    annaknin skrev 2008-05-08 23:12:23 följande:
    Googlade lite på det och hittade detta skrivet av en astrolog:Mina egna erfarenheter är att för tidigt födda barn delvis strävar mot sin "egentliga" födelsetid. Att t ex en Våg som skulle ha varit Skorpion blir lockad av Skorpionens drag, litegrann. Min personliga tro är att horoskop inte alls fungerar av något "magiskt" skäl utan huvudsakligen av biologiska, och då är det klart att en förkortad vistelse i moderlivet också påverkar horoskopet. Blev man "tillverkad" i februari så följer ens liv som foster en viss cykel som då alltså mer eller mindre abrupt avbrutits innan man gått igenom de avsedda tio månvarven. Så visst inverkar detta. Men födelsen i sig är inledningen till den fas vi kallar livet, och om man inte nollställer klockan där så är det i alla fall bra nära. Därför är födelsehoroskopet ändå giltigt. En liten Våg blir ett höstbarn och får sina första intryck på Vågens vis, även om barnet skulle ha varit en Skorpion eller rentav en Skytt. Man kan sammanfatta det till att det man bär med sig från graviditeten snarast går tillbaka på själva tillverkningsdatumet (hit hör t ex de inre organens huvudsakliga funktioner) men att det som hör egna livserfarenheter och tidiga omständigheter till har med födelsedatumet att göra.
    Intressant
Svar på tråden Förtidigt födda barn och stjärntecken!