• Svar på tråden Vasa - Kristinestad 9
  • Samaste

    escorpito - men ibland är det svårt att veta vad man vill innan man testat. Har en vän som är uppvuxen på landet och hon hatar stan och vande sig aldrig för hon har alltid vetat att hon vill vara på landet. Jag har måstat söka mig fram. Man idealiserar ju vanligtvis landet i alla fall här så ibland känns det nästan lite förbjudet att säga att man vill bo i stan! Tyvärr är det en dyr hobby att testa sig fram när det gäller boende. T.o.m. scrapbooking är billigare.

  • estevezz

    samaste - å visst int ere så långt bakom sist å slutligen e ju bara nån km från riksåttan å här pratar ju 95% svenska

  • Pyzzlan

    escorpito: Håller nog med dig om att människan anpassar sig till allt och lättare går det ju med en positiv inställning. Tror dock att man präglas av sin bakgrund så att flytta från våningshus till glesbygden är ett lika stort steg som att flytta från glesbygden till ett våningshus! Båda alternativen har sina för- och nackdelar

  • Lyckan

    Hej på er!

    Bon Jovi var super, helt fantastiskt
    Hade riktigt skönt i storstaden, bodde hos en kompis som jag inte träffat på ett tag, åt gott och shoppade

    Igår kom vi hem från farmors och idag åker vi till manamansalo, har lite packning och uppröjning kvar ännu.
    Nu ska jag slita mig från datorn och göra nåt vettigt.

    Får önska er en riktigt trevlig midsommar!!!

  • ALES

    Miss Goldie,

    har inte så bra koll på Jungsund och vad som kallas norra delen av byn, men om jag inte tar riktigt fel så är det väl längs Kalvholmsvägen som kallas norra. Finns nog många småbarn i Jungsund. Skolskjuts är man garanterade när man bor där och det är ju bra.

    Om du vill kan du skicka till min inbox och berätta, om du har adress, var tomten ligger så vet jag bättre. Mamma är från Jungsund så åtminstone hon kan den byn.

  • escorpito

    samaste; du har nog helt rätt i att det kan vara svårt att veta vad man vill förrän man provat. Jag bodde mitt i stan några år då jag studerade, flyttade sedan till Sunnanvik och bodde där några år före vi flyttade hit. Och visst trivdes jag i stan också, men jag visste ju att jag inte är någon "stadsmänniska" och att mitt stadsboende bara var tillfälligt. Träffade en karl en gång på en fest och han kunde knappt tro sina öron då jag berätta att vi har 7km till närmaste butik (han bodde på Brändö). Han kunde inte förstå hur man kan leva utan att ha R-kiosken runt hörnet; "Men vad gör du om du plötsligt kommer på att du behöver nå't på en kväll då??" Det mest skrattretande var då han sen gav mig "komplimang" och sa att jag ju var en helt kiva människa trots att jag var en sådan lanttis !!

  • Pyzzlan

    Några av mina bästa midsomrar har jag faktiskt spenderat i Kalvholm. Har varit där några år och skött hästar. Steg upp tidigt på morgonen och steg i gummistövlarna och gick ut i stallet. Jätteskönt och avkopplande faktiskt Åtminstone då fanns där ännu naturängar där man kunde plocka sina 7 blomster och stoppa under kudden

  • ms17

    MissGoldie, jag är uppvuxen i grannbyn Iskmo... som nog är lika avsides om inte ännu mera Nu har jag varit bortflyttad därifrån så länge så jag har inte alls koll på vad det finns för barn i de byarna. Vi har också långt till ALL service... här finns ingen butik, varken skola eller dagis och dessutom bor vi en bit från landsvägen så vår väg är inte alltid plogad på morgonen (sambon och svärfar sköter om plogningen själv) men hittills har jag alltid kommit mig iväg på morgonen men jag är ju van att ha det så... säkert är det ett stort steg att flytta från stan till landet. Sen är jag inte ett dugg mörkrädd heller, tvärtom så tycker jag om att va ute i mörkret vintertid, men det vet jag många som ser som negativt med landet också om de har haft vägbelysning hela livet.

  • ALES

    Det här med boende är faktiskt en knepig fråga, men minns att iolanthe skrev att inte hon skulle flytta till en ort som man inte har nån anknytning till och jag kan nog hålla med henne.
    Skulle säkert vara många funderingar om man blev tvungen att flytta från Korsholm till t.ex Malax eller Korsnäs. Så visst kan jag förstå att man skall överväga fördelar och nackdelar innan man köper hus eller tomt.

    Har själv bott i Maxmo och tyckte precis som estevezz att det var hur centralt som helst, 25 minuter in till stan och bank, butik, skola och hälsovård i byn. Men min dåvarande sambo var maxmobo så anknytning till orten hade jag genom honom. Skulle nog inte ha slagit mig ner i Maxmo annars, men i dagens läge känns ju Vörå-Oravais-Maxmo inte alls långt borta, så nånting gott lämnade väl efter mina år där.

    Efter det bodde jag i höghus i Vasa och trvides jättebra där.
    Brukar ibland tänka att när barnen är stora och man är pensionär flyttar man tillbaka in till stan. Men då är problemet hur ska man få rum för alla saker man samlat på sig genom åren.

  • ms17

    escorpito, det var ju också en skojjig komplimang

    Sen när det gäller r-kiosken (eller butiken) runt hörnet så tror jag nog att om den finns där så har man mer av de där "plötsliga behoven", bor man långt från sådan service så är det nog bara så att finns inte en sak hemma så hittar man på något annat så man klarar sig utan just det

Svar på tråden Vasa - Kristinestad 9