• Svar på tråden Vasa - Kristinestad 9
  • Samaste

    Lindi - Nå nä, int är ju Smedsby lande på det sättet. Om man t.ex. förknippar stan med trender är ju Korsholms högstadieungdomarna säkert de trendigaste söderom Jakobstad. Men där vid Söderbyvägen är det nog nästan som på lande tycker jag. För mig är lande sandvägar, röda hus med vita knutar och hästar lite här och där. Och lite kepsar och traktorer ska det ju vara också. Och det att man kan berätta en hemlighet vid "välkommen till byn" skylten och kunna lita på att alla har hört det tills man kommer till "välkommen tillbaka skylten". Jag har spenderat alla mina många somrar på landet där vi hutta stein oppå taki så int e jag heilt leitvitu ja heldär

  • Samaste

    Millami - you saved my day! Brändö, Brändö med utsikt mot vattnet, vad är bättre än det. (Ja skog och utrymme förstås, men man kan inte få allt här i världen )Fast jag älskade att bo i Hemstrand också. Bara namnet är ju så fint. Du har bott mycket du. Jag har bott i tre olika lägenheter på Fredsgatan - kan nån slå det?

  • Lindilididda

    samaste: var är Söderbyvägen?

    Men just där mot..öö..vad hette det nu igen.. Gädda! DÄR är det fint, nästan som lande! Vill bo! Eller Böle...men det är inte lika fint mera då de bygger så tätt..

  • Millami

    samaste
    åååhhhhhh, ja sku gör allt för å få utsikt mot vattne...

    vi har "nästan" en sån tomt....huse sku ligga på lite "berg" slutande...å skog bakom å på sidorna..å så öppet ner mot en sjö....där sku vi bygga en stor stockstuga åt oss.....inga grannar på 1km håll.....men ändå bara 15 min in ti stan....häääärligt, sku int kuna bli bättre...

    bygger ni redan eller? eller ha ni köpt hus?


    Lycklig Mamma till Anton
  • Pyzzlan

    Samaste: Hur låter 4 olika lägenheter i samma höghus? Kan någon slå det??? Brändö låter perfekt tycker jag. Tycker alla "gamla" områden som Brändö, Vikinga och Hemstrand är jättemysiga med fina lummiga tomter.

    Devania: Det blev college jackan o de röda byxorna. Idag fyndade jag ett par gråa och ett par mörkblåa joggingbyxor och en blå/grå randig t-skirt med röd text på. Så nu blir det mörkblått/rött/grått som gäller till hösten

    Jag har ridit sedan jag var 7 år gammal med några års pauser nu som då. Jag har ridit på Hubertus största delen och sedan privat i Solf området. DEt finns ju så många stall häromkring numera. Snobbiga tycker jag inte de är någonstans, det är väl nog främt det att man känner sig litet "utanför" när man börjar i ett nytt stall. Det brukar gå fort över när man lär känna litet folk.

  • Devania

    Hehe på tal om boende, jag har nog varit ganska "knyckig" jag. Har på 4 år hunnit bo i Esbo, i Petalax, i Jeppis och nu flyttar jag till fjärde lägenheten i Vasa. Så 7 ställen på 4 år e väl int så illa :D Förhoppningsvis slipper jag flytta nu på måååånga år, och att nästa flytt är till ett hus!

  • Samaste

    Söderbyvägen går parallellt med "Gäddavägen", alltså Gamla Vasavägen (närmare centrum alltså än Gamla Vasavägen). Om du går längs Gamla Vasavägen förbi Gäddaområdet och över ängen kommer du till vårt hus. Köp bort - vill sälja NU Fast det är på Korsnästågets sida och bara för det brukar folk rygga tillbaka. Men jag rekommenderar strosande längs Söderbyvägen, runt genom Korsnästågets norra sida och tillbaka längs Gamla Vasavägen - jättemysigt. Jag är inte så bra på att förklara vägar, men det finns ju telefonkataloger. Håller med om att Böle är fint, undrar hur nya bostadsområdet blir där. Hörde nån säga att man borde ha ordnat bostadsmässa där i stället för det är så fint. Ska ni till bostadsmässan?

  • Devania

    Pyzzlan: Jasså du har hunnit vara ute och fynda idag också! Jag skulle också vilja, men hemsysslorna kallar här hemma nu innan flytten.. + att klädbudgeten börjar säga stopp för ett tag framöver...

    Det där med att man kanske känner sig utanför mera än att de är snobbiga kanske stämmer. Jag vet inte.. Kanske borde man testa!? Har varit på hubertus en gång, men där kände jag mej inte alls hemma! Kändes som alla var så mycket duktigare och att nybörjare inte hörde hemma där.

  • ms17

    Vi har också utsikt över vattnet, vårt hus står ca 30 meter från stranden så mera vattenutsikt än så kan man väl inte få Och jag måste nog säga att jag skulle aldrig byta det mot något annat.. Dock är det inte havet, utan Karperö fjärden men den duger nog också bra.

  • Devania

    Samaste: Vi har nog planer att besöka bostadsmässan om vi bara hinner, har så mycket program i juli/början på augusti.. Var får man tag i biljetterna?

Svar på tråden Vasa - Kristinestad 9