• Svar på tråden Vasa - Kristinestad 9
  • ms17

    En helt annan fråga... Vad har ni använt för flytväst åt de allra minsta?? Vi måste ha skaffat en åt Oskar... Tänkte först att vi köper en ny åt Sofia men hennes var 10-20 kg så dels är det för stor och plufsig åt honom som dessutom bara ligger ännu... och så kan hon ju själv ha den läääänge ännu.

    Inte råkar du ALES ha någon pytteliten liggandes där som du vill bli av med?

  • escorpito

    Ms17; precis så är det ju. Man planerar sina inköp och handlar hem vad man vill ha och får man en impuls typ att det sku vara gott med godis ikväll och det inte finns i skåpet, ja då konstaterar man bara att det är så!

    Det är klart att man får ge upp mycket bekvämligheter genom att bo på landet. Oftast behöver man ju två bilar också och det är ju inte så billigt.. Sen är det ju massor med arbete vad gäller gården och gräsmatta som man slipper om man bor i stan. Jag håller med Samaste om att det idealiseras att bo på landet många gånger. Det låter så underbart med eget hus på landet, men man ska ju komma ihåg vad det innebär då också...

  • ALES

    ms17,

    vi använder den ännu, den första vi köpte. När Victoria var 5 månader var S och köpte en flytväst för bebisar, men när han kom hem och provade passade den inte alls, den var menad åt bebisar som var riktigt små. Nåja, då var nästa storlek i 10-20 kg, så han tog den då istället och den använder Alexandra nu då. Brukar nog tänka att hur kunde vi använda den på en 5 månaders baby och den går än åt henne. Men den har spännen i sidan så den var väl bara ihoptagen så mycket det går på den tiden då.

    Vi har märket Hokka på våra barns flytvästar och de är nog det bästa vi köpt. De innehåller små, små pärlor eller vad man nu ska kalla dessa, så de formar sig efter kroppen och väger ingenting, så barnen märker knappt att de har flytväst på. Tycker också själv att det är obekvämt med de vanliga flytvästarna som inte alls formar sig. Kan verkligen rekommendera att man köper Hokka åt barnen, men vet inte var man får tag på dem idag. Vi köpte våra vid Kesmotors, men de har väl flyttat från Vasa nu. Hörde då för ett par år sen att de skulle börja sälja dem vid Prisma, men vet inte hur det är med den saken. Har förresten en bild i mitt galleri när de har flytvästarna på.

  • Pyzzlan

    Vi har både affär och kiosk inom ett par kvarters avstånd och de gånger vi går ut kvällstid för att köpa något så är 1-2 i året. Vi handlar också en gång i veckan och det som inte finns i skåpet när suget kommer får man klara sig utan. Så för vår del så blir det inte mera småhandlat för att det finns tillgängligt.

    På sommaren däremot så blir det en hel del glass när det finns glasskiosker nära till. Brukar planera våra promenader så att de inkluderar en bollglass. Ur viktperspektivet sett vet jag inte om det är så bra, men man blir på gott humör åtminstone

    Jag har också funderat på detdär med allt jobb och ansvar det är med eget hus. Om något går sönder så är man ju själv ansvarig att se till att få det fixat och så är det ju gården som skall skötas också och inte bara huset.

    Ni som bor i hus blir det mycket el, VVS och andra grejer som går sönder som man inte kan (bör!) fixa själv? Har ni kommunalt avlopp eller renar ni själva?

  • ms17

    ALES, Sofia har också samma flytväst ännu som hon hade då hon var bebis... tror nog den var lite luftig åt henne också i början. Men hon var ju ändå lite äldre än Oskar och kunde sitta lite stadigare. Nåja, vi ska till Prisma ikväll (och trängas ) så jag ska se vad de har där då. Måste kika in på tjejerna så vet jag vad vi ska hålla utkik efter

  • lilja76

    Jag håller nog med escorpito här. I dagens läge sköts nog alla vägar jättebra! Vi har aldrig behövt fundera ifall vägen är plogad eller inte. Allt har funkat utmärkt!
    Har själv vuxit upp på landet och cyklat flera km till kompisar, men aldrig upplevt det som något större problem...

  • Samaste

    escorpito - det verkar ju ha varit en jättetrevlig karl, men antar att du inte gifte dig med honom Jag är gift med en lantis, ni är faktiskt mycket trevliga och harmoniska individer. Och vi som är från stan är bra på att generalisera R-kiosken är nog inget jag behöver heller, bara det finns en Teboil eller nåt där man kan få choklad kl.10 på en söndag. Det är ju en sak man inte kan bunkra upp med för den bunkern skulle inte vara full så hemskt länge hos oss i alla fall.

    Pyzzlan - vi bor nu i ett nytt eget hus med kommunalt avlopp och har därför inte hamnat fixa så mycket ännu, men de månatliga utgifterna (förutom lånet) blir ju lite högre i eget hus. Hittills är nog tomten det som krävt mest arbete och då har vi inte gjort mycket. Betongblomman jag var just en av dem som såg framför mig hur jag i blommig loppisklänning och tjusiga gummistövlar och bredbrättad halmhatt skulle stå i de prunkande rabatterna och rensa som om jag aldrig gjort nånting förr... men på vår radhustomt åt sorkarna upp alla mina lökar och på vår nuvarande tomt växer inte buskarna fast man skulle be en häst utföra sina behov rätt på dem. Så i följande test (ett parhus) är tomten mindre och färdigt så där gulligt idyllisk så mamma hinner rensa den då hon kommer på besök . Men för barn - igen - är nog en stor tomt guld värd. Gärna med mycket gräsmatta för fotboll och sånt eller stockar, träd och stubbar för andra sorters äventyr

    Ja, landet idealiseras stort men det tycker jag i och för sig är riktigt bra. Det är ju hemskt då landsbygden dör ut på så många ställen. De som vill bo på landet borde få kunna göra det utan att behöva pendla massor för att komma till skolor och annat.

  • Amelié77

    Oj, vad ni hunnit skriva mycket på en kort stund. Intressant att läsa alla funderingar ang. landet och stan. Jag är själv uppväxt i en liten by i Korsnäs kommun, men det lockar inte att flytta tillbaka dit. Det är allt för långt från våra jobb i stan. Jag kan nog hålla med om att det skulle kännas bättre om man känner nån i den by man flyttar till, men i dagens läge flyttar folk så mycket och det flyttar helt okända människor in i vilken by som helst så jag tror nog jag ska klara av att skaffa mig nya bekantskaper vart än vi flyttar. Förutsatt att det finns nå folk i passlig ålder med barn i samma ålder som Agnes...

    Det ringde faktiskt nån från Maxmo och erbjöd en tomt men den far vi nog inte ens och tittar på. Det är för långt bort åt andra hållet. Mina föräldrar bor ju kvar i Korsnäs och jag vill inte flytta så långt bort på andra sidan Vasa. Det skulle ju blir minst 1,5 h bilfärd hem till dem då och det vill jag undvika. Det bästa läget skulle väl vara Vikby/Tölby men jag har aldrig riktigt tyckt om det området. Fast jag har i och för sig inte kört på alla småvägar som finns där heller. Ska och titta på en tomt där också nån dag.

  • escorpito

    Samaste, Nä, tror nog inte jag skulle ha gift mig med honom om han så var den sista karln på jorden .

    Pyzzlan; jag är gift med en el-ingengör som i övrigt också är MYCKET praktiskt lagd, så det känns ibland som att han fixar allt, oberoende av vad som går sönder.. Sorry, menade inte att skryta . Vi har haft en del funderingar/problem kring ventilationen, men det har nog karln fixat själv. Har någongång funderat hur jag skulle klara mig i ett egnahemshus på landet om jag skulle leva ensam, och nog ganska snabbt kommit fram till att det skulle jag inte

Svar på tråden Vasa - Kristinestad 9