• MyFine

    Photoshopparnas Paradis

    Tänkte kolla om det finns några fler Photoshops-freaks?
    Så om det finns några som gillar att hålla på med PS så kanske vi kan prata o ge varandra tips, glo på varandras bilder, få inspiration o sånt?
    Är själv nybörjare o vet knappt vad jag håller på med, men kul är det!
    Har lyckats skapa några bilder o lagt ut i galleriet, välkommen in o glo!

  • Svar på tråden Photoshopparnas Paradis
  • Mi na

    Jo, den räcker bra. Trean är den nyaste versionen. Kostar kring en tusenlapp. Den största skillnaden mellan Photoshop och Photoshop Elements är att du inte kan spara/göra bilder för tryck i PSE. Går inte välja specialanpassade format och färglägen. Men vill du redigera bilder och sen visa den på datorn (på tex en hemsida) eller skriva ut på en vanlig skrivare hemma funkar det hur bra som helst.

    Kan väl även tillägga att de flesta som använder Photoshop hemma inte kör en laglig version. Programmet går på ca 9000kr för en enda licens... "Nuff said"

    Det går förresten att göra mindre vektorgrafiska grejer i Photoshop och Photoshop Elements (enklare former och texter) men det mesta är bitmapgrafik. Skulle du vilja hålla på mer med vektorgrafik sen är det nog Illustrator du ska ha... eller kanske Flash om du vill animera och göra hemsidor med vektorgrafik.

  • Sylvia

    Alrighty, det låter ju helt ok. Kanske jag ska spara lite pengar och köpa Elements då.

  • Eliva

    He he, häftigt, Roisin!

    Själv gjorde jag ett födelsedags-kort till min golfande pappa där jag satte in hans ansikte i en bild av Tiger Woods. "Wow", sa min mamma, "När har du tagit ett sådant här bra kort på pappa?". Typ, i framtiden när han blir proffs.

  • Evangeline

    Kan nån förklara hur jag gör med dessa kuliga plug-ins när jag installerat dem i datorn för att kunna använda dem i PS?

  • Evangeline

    jag kunde, jag kunde, jag kunde!!!!!! *hoppar upp och ner*

Svar på tråden Photoshopparnas Paradis