• TuSSen­09
  Äldre 28 maj 11:02
  12620 visningar
  7 svar
  7
  12620

  Granskad av Skatteverket.... (deklarationen)

  När får man reda på om man blivit granskad? Är så rädd att bli granskad, har deklarerat från det jag sålde tupperware, fick inte hjälp av mina förra teamledare så jag vet som inte om jag gjorde allt rätt.. tänk om jag blir granskad har varit tankegången... men iaf, inte hört nått ÄN! Och fått höra att folk i närmaste stad blivit granskade och det var för 1-2 veckor sedan. Kan jag ha klarat mej? Lika så min man, han dleklarerade för alla sina resor tof jobbet inte tusan har han spart varje kvitto.. struligt och dumt nog, men iaf, Kan man se hur mycke och NÄR man får tillbaka!

  Jag lämnade in mina papper på skatteverket så jag får väl vänta till augusti antar jag, han får betala så för honom spelar det inte så stor roll, men iaf, kan va kul och veta när man får tillbaka!

 • Svar på tråden Granskad av Skatteverket.... (deklarationen)
 • Miss Lau
  Äldre 28 maj 11:12
  #1

  På Skatteverkets hemsida står att granskningsperioden pågår tills november. Sen är det väl så att de kan gå tillbaka ett visst antal år, så helt "säker" tar det ett tag att bli.

 • TuSSen­09
  Äldre 28 maj 11:14
  #2
  Miss Lau skrev 2008-05-28 11:12:35 följande:
  På Skatteverkets hemsida står att granskningsperioden pågår tills november. Sen är det väl så att de kan gå tillbaka ett visst antal år, så helt "säker" tar det ett tag att bli.
  till november?

  inte för att jag ska behöva bli granskad men somliga blir ju det... jag har inte gjort nå olagligt så. Ska ju ha tillbaka för mina inköp, osv... det som är avdragsgiltligt, det har jag ju kvitton, papper på men jag hoppades bara på att det var över, bara vänta med andra ord!
 • Äldre 28 maj 11:17
  #3

  Du borde få ett brev från skatemyndigheten ganska snart om du behöver komplettera dina uppgifter. Det är ovanligt att man som "normalinkomsttagare" får vänta längre.

  Tråkigt att du inte fick den hjälp du behövde inför din deklaration. Om du får reda på i efterhand att du missat något avdrag så har du 5 år på dej att komplettera din deklaration. Ifall du inte visste det...

  Lycka till!

 • TuSSen­09
  Äldre 28 maj 11:21
  #4
  Emmies mamma skrev 2008-05-28 11:17:09 följande:
  Du borde få ett brev från skatemyndigheten ganska snart om du behöver komplettera dina uppgifter. Det är ovanligt att man som "normalinkomsttagare" får vänta längre. Tråkigt att du inte fick den hjälp du behövde inför din deklaration. Om du får reda på i efterhand att du missat något avdrag så har du 5 år på dej att komplettera din deklaration. Ifall du inte visste det...Lycka till!
  Oj 5 år, tack. Nä jag tror jag fick med allt. Ändå! Lite osäker på resor och så men men, bättre för lite än för mycke.. säkert för lite men men sak samma, får tillbaka ändå! Och bra det.  Förhoppningsvis.

  Ah det är komplitering först.. bra och veta det med, per post?
 • Äldre 28 maj 11:45
  #5
  TuSSen09 skrev 2008-05-28 11:21:57 följande:
  Oj 5 år, tack. Nä jag tror jag fick med allt. Ändå! Lite osäker på resor och så men men, bättre för lite än för mycke.. säkert för lite men men sak samma, får tillbaka ändå! Och bra det.  Förhoppningsvis.Ah det är komplitering först.. bra och veta det med, per post?
  Det viktigaste är att man lägger in sina resor i rätt kolumn. När man jobbar med hemförsäljning utgår man från hemmet och skall därmed dra av tjänsteresor, inte resor till och från arbetet. Men det vet du redan hoppas jag?

  Oftast får man ett brev där de ställer frågor eller vill se kvitto gällande ett visst avdrag. Förra året ringde jag upp handläggaren och mejlade sedan en kort redogörelse. Efter två veckor fick jag beslut på posten.

  Hos skatemyndigheten har hemförsäljning dåligt rykte, det finns många hemförsäljningsföretag som verkar i gråzonen. Därför blir man ofta granskad även om man jobbar med ett seriöst företag. Jag har aldrig fått avslag utan bara jag visat att jag har koll på mina grejer så har det varit grönt.
 • TuSSen­09
  Äldre 28 maj 12:13
  #6
  Emmies mamma skrev 2008-05-28 11:45:12 följande:
  Det viktigaste är att man lägger in sina resor i rätt kolumn. När man jobbar med hemförsäljning utgår man från hemmet och skall därmed dra av tjänsteresor, inte resor till och från arbetet. Men det vet du redan hoppas jag?Oftast får man ett brev där de ställer frågor eller vill se kvitto gällande ett visst avdrag. Förra året ringde jag upp handläggaren och mejlade sedan en kort redogörelse. Efter två veckor fick jag beslut på posten.Hos skatemyndigheten har hemförsäljning dåligt rykte, det finns många hemförsäljningsföretag som verkar i gråzonen. Därför blir man ofta granskad även om man jobbar med ett seriöst företag. Jag har aldrig fått avslag utan bara jag visat att jag har koll på mina grejer så har det varit grönt.
  jo jag drog av för tjänsteresor.. inte till och från arbetet som min man fyllde i.

  nej jag vet, dock ska allt som deklareras för tupperware gå igenom enligt "chefen"
 • catwom­en
  Äldre 18 jun 21:52
  #7

  hej
  man får väl tjäna ett visst utan att skatta för det va det är väl sen om man börjar närma sig det som det är dax att tänka på skatten som blir och deklartion. jag jobbar som hempartysäljare,men jag har inte tjänat så mkt i det .

Svar på tråden Granskad av Skatteverket.... (deklarationen)
Logga in
Bli medlem