• Dec 08

    Ofosterlig graviditet...

    Har kommit hem efter ett par dagar på sjukhus... Men jag börjar från början:

    I lördags (7/6) Fick jag en blödning efter en vecka med lite små flytningar (i grav. v15) När man ser blod och är gravid känns det givetvis inte bra, det känns sååå fel. Ringde upp till sjukhuset, men den menade att det är ganska vanligt med blödningar och tyckte att det inte var någon fara om inte blödningarna ökade eller om jag fick ont. Lite lugnare blev jag och tog det lugnt över helgen. På måndagen ringde jag till min barnmorska och hon sa likadant. Hon sa att jag kunde ringa upp till KK, men att hon inte trodde att de tog emot mig efterom jag slutat blöda.

    På tisdagen ringde jag ändå upp för att få bekräftat även av dem att allt verkar som det ska, men icke! De tyckte inte det lät bra. På onsdagen fick jag komma upp till sjukhuset på ett vul. Där förklarade läkaren för mig att jag har en ofosterlig graviditet. Hinnsäcken med fostervatten och allt fanns men inget foster. Det är helt obegripligt hur kroppen kan lura en så med alla graviditets tecken och allt när det inte har varit något över huvudtaget. Jag har aldrig ens hört talas om att man kan vara gravid utan att ha ett foster!

    I torsdags lades jag in för att försöka driva ut hinnsäcken mm med hjälp av mediciner, men detta lyckades inte. I går (fredag) opererades (skrapades) jag och fick åka hem i natt. Har väl hunnit smälta det lite men tomhets känslan finns ju där...

    Livet kommer ju inte riktigt att bli som vi hade hoppats och planerat, men livet går vidare trots allt.

    Finns det någon mer som har liknande upplevelser?

  • Svar på tråden Ofosterlig graviditet...
  • Dec 08

    Ja, det är en konstig tomhetskänsla. Väldig snopen känsla eftersom det aldrig varit något överhuvudtaget. Hann ju glädjas i 9 veckors tid. Mm, läkaren sa att efter att jag fått min första mens är det bara att försöka igen och att det inte finns ngt som säger att det skulle bli så igen. Vet inte än om jag känner att jag är redo att försöka direkt, men det är ju ett tag tills dess.

    Läkaren sa också att jag har rätt att komma och göra 2-3 vul för att undvika oro och stress nästa gång jag blir gravid. Det känns skönt att man i alla fall kan få bekräftelse att allt förhoppningsvis då är som det ska. Sedan kan man ju aldrig veta vad som kommer att hända senare, men då kan man ju iallafall utesluta denna orsak.

  • Dec 08

    Jaha, där ser man. Är inte helt ensam om detta då! Ja, blödningar ger ju en inga positiva tankar men det verkar ju ganska vanligt ändå med positiva följder oxå!

    Tack för alla vänliga ord...

  • Dec 08

    Mmm, det går väldigt upp och ner. Igår var en bra dag, då var jag helt övertygad om att livet går vidare och att när vi väl blir gravida igen så kommer det att kännas helt rätt igen. Men idag är det tvärs om, det känns som jag har raderat ut allt som finns att ta bort. Som att jag har övergivit det som har varit det dyraste i mitt liv. Ändock får jag påminna mig om att fastän jag pratat med henne, klappat på henne, drömt och planerat varken fanns eller finns hon... Oerhört konstig känsla.

    Tog allergi mediciner igår, fick dåligt samvete, drack ett glas vin i går, fick dåligt samvete.... Livet ska inte stanna upp men har jag orken att genomlida midsommar, tja försöka måste man ju i alla fall.

    När det kommer till änglabarn... Nää, det känns inte som jag har det eftersom det aldrig funnits där, men i tanken och i praktiken har hon ju funnits... Livet har konstiga vändningar... Kram på er alla hoppas att ni får en mysig midsommar!

  • Dec 08

    Linsen: Mmm, så är det säkert. Man får helt enkelt göra så gött man kan... Försöka att göra de grejer som man orkar och tillåta sig själv att stå över annat. Ja, det kommer säkert när tiden är mogen! Tack för alla vänliga och stöttande ord!

  • Dec 08

    Maria och Måns: Vad tråkigt, visst känner man sig lurad. En mkt konstig känsla! Men livet går ju vidare... Lycka till med nya försök!

Svar på tråden Ofosterlig graviditet...