• Anonym (Vad göra?)

    Min 8 åring har oralsex!

    Jag vet inte riktigt hur jag ska göra för att få min 8 åring sluta ha oralsex!
    Han har flera ggr sugit på sina vänners penisar och de har sugit på hans.

    Jag har förklarat ett flertal gånger att man absolut INTE får röra,slicka,suga etc etc nedanför naveln förräns man är VUXEN!
    Och han verkar förstå men samma sak har hänt flera flera gånger nu.
    Han lovar att inte göra om det,men nu har det nyss hänt igen.
    Tyckte det var så tyst på hans rum och där ligger han och vännen i hans säng och det lyser skyldighet om dem båda,jag lyckades få ur honom sanningen.

    Jag vill inte att han ska tro sexualitet är något fult,bara att man EJ fåra göra sånt när man är liten.

    Det här är ett svårt ämne tycker jag.
    Är rädd att hans vänners föräldrar till slut inte kommer låta sina barn leka med honom.

    Har tidigare inte straffat honom men sista gången sa jag att händer det en gång till så måste jag ge dig ett straff,så nu har han fått utegångsförbud!

    Några tips?
    Tas emot tacksamt!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-06-17 21:57
    Många undrar HUR min son kan fått den här idén från första början och jag skriver IGEN:Från låten av Eddie medusa som heter 'Josefine,vill du suga min kuk'!
    Som han råkat höra och därifrån kom idéerna.

    Den här tråden har helt & totalt spårat ur!!

    Det jag kommer göra nu är - Ingenting!
    Endast att barnen får leka med dörren öppen till hans rum.
    Skulle det vara så att det fortsätter och fortsätter så kanske jag kommer ta kontakt med en barnkurator (utan min sons vetskap) och rådfråga,men jag känner att det INTE är behövligt som det ser ut nu.

    Min son är en mycket trygg liten kille,glad,harmonisk,social etc etc.

  • Svar på tråden Min 8 åring har oralsex!
  • Anonym (To much)
    enny signatur skrev 2008-06-15 23:35:29 följande:
    så du skulle straffa? inte så att du då styr sexualiteten...

    Mitt sista inlägg var svar till ditt...

  • Dorian Ertymexx

    Anonym (To much) skrev 2008-06-15 23:31:10 följande:


    *Hahahaha*...ursäkta mig men det tror jag INTE du skulle göra. Och skulle du det så är det fel av dig. Barn ska inte utöva oralsex på varandra så enkelt är det. Oralsex är för avancerat....Självklart finns det en massa tabun för vissa saker ska de inte göra när de är små...och oralsex är ett av dem...
    Jag håller helt med dig. Problemet är ju bara att DET INTE ÄR ORALSEX.

    Inte mer än när två barn pussas och kramas kalla det för "grovhångel" eller "torrjuck".

    Återigen: Det är VUXNA som kallar allt som har med snoppen och snipan att göra för sex. Barnen gör inte det. Det är bara en lek för dem, precis som kull. Eller är kull sandlåderagg??? Jag förstår inte hur ni kan missa den enorma skillnaden mellan vuxenkultur och barns lek...
  • Dorian Ertymexx

    Anonym (jobbigt) skrev 2008-06-15 23:34:45 följande:


    Skall nästa steg bli att skicka med kondomer med Kalle Anka eller??? dock så tycker jag att man i skolorna kan börja informera lite tidigare om sex,för att dämpa nyfikenheten....
    Det tycker jag inte är fel. Men jag tror inte att så små barn skulle fatta vad det innebar i alla fall. Och de skulle nog inte bli mindre nyfikna.
  • Dorian Ertymexx

    Anonym (To much) skrev 2008-06-15 23:35:28 följande:


    Och nej...det är inte särslilt gulligt om det skulle suga på varandras tår, näsor eller öron heller för den delen...?...
    Då har du problem med fysisk närhet, vilket jag bara kan beklaga.
  • Dorian Ertymexx
    Kya skrev 2008-06-15 23:38:42 följande:
    ett barn grundlägger sin sexualitet redan i magen, och vi är sexuella under hela vårt liv, från dagen vi föds till dagen vi dör. och ja, barn experimenterar. vi som vuxna tenderar att förtränga de minnena, när vi själva gjorde saker som vi inte förstod och gick över gränsen. så inte behöver den här pojken ha sett en p-rulle för att tycka att det är en kittlande skön känsla när någon annan tar på hans könsorgan. Däremot ska man inte uppmuntra sånt beteende, det bästa man som förälder kan göra är att förklara att vi leker bara med våra egna könsorgan, inte andras.
    Det var en vettigare och mer resonabel respons. Tack.
  • Anonym (To much)
    Dorian Ertymexx skrev 2008-06-15 23:44:00 följande:
    Anonym (To much) skrev 2008-06-15 23:31:10 följande: Jag håller helt med dig. Problemet är ju bara att DET INTE ÄR ORALSEX.Inte mer än när två barn pussas och kramas kalla det för "grovhångel" eller "torrjuck".Återigen: Det är VUXNA som kallar allt som har med snoppen och snipan att göra för sex. Barnen gör inte det. Det är bara en lek för dem, precis som kull. Eller är kull sandlåderagg??? Jag förstår inte hur ni kan missa den enorma skillnaden mellan vuxenkultur och barns lek...
    Men det är ju det det inte är....eftersom könsorganen är så känsliga så gör dem det för att det känns skönt...och man vet som barn att man gör något "fel".

    Jag visste det fastän mina föräldrar aldrig sagt något åt mig...eller någon annan vuxen... men man visste ändå och ville ju inte att någon vuxen skulle komma på en och kompisen när man "höll på"

    Man kan inte riktigt jämföra utforskning av könen med att leka kull....
  • Anonym (To much)
    Dorian Ertymexx skrev 2008-06-15 23:47:54 följande:
    Anonym (To much) skrev 2008-06-15 23:35:28 följande: Då har du problem med fysisk närhet, vilket jag bara kan beklaga.
    Nej det har jag faktiskt inte.....men finner bara inget gulligt i det att suga på några tår, näsor eller att 8-10-åringar heller gör det.

    Att inte vilja suga på någons näsa eller tår har väl inget att göra med att ha problem med fysisk närhet..??...
  • Anonym (To much)
    Dorian Ertymexx skrev 2008-06-15 23:48:57 följande:
    Det var en vettigare och mer resonabel respons. Tack.
    Om du hade läst hela tråden så hade du sett att flera av oss redan skrivit samma sak Flört
  • Anonym (Vad göra?)

    Inlägg 123...Han har antagligen 'kommit på det själv'.
    Det är inte så svårt...Och som jag skrev tidigare,han har fått hela idén från låten 'josefine,vill du suga min kuk' av Eddie medusa.

    Han har aldrig kommit på mig med någon,och här hemma har han inte sett något porrigt etc.
    Det är isf om han råkat se hos någon kompis.

  • Anonym

    [ Tidningen Svensk Polis ]

    "Sexualbrott börjar inte med våldtäkt"

    . ©
    Många förövare har ett avvikande beteende redan i tonåren

    I Malmö har polisen och stadsdelsförvaltningen medverkat i ett internationellt projekt för att samla fakta om barn som begår sexuella övergrepp.
    ? Om man lyckas fånga upp förövarna när de fortfarande är unga kan man förebygga många övergrepp, säger socionomen Margot Olsson.

    För tre år sedan våldtogs två 15-åriga flickor i Malmö av en grupp pojkar. Några av pojkarna bakom överfallet var så unga som 10?12 år, ingen var straffmyndig. När tidningarna skrev om vad som hänt hörde allt fler flickor av sig till polisen. Slutligen fanns 19 anmälningar mot samma pojkgäng. Polisen kopplade in socialtjänsten.

    ? Vi såg hur pojkarna hade stegrat det sexuella våldet vid varje övergrepp. Vår reaktion blev ?hjälp, vi kan för lite om barn som begår sexualbrott. Vad gör vi nu?? säger Margot Olsson.

    Hon är socionom vid Södra innerstadens stadsdelsförvaltning i Malmö och har i flera år arbetat parallellt med Anna Gustafsson, chef på polisens familjevåldsenhet i Malmö.

    ? Malmö har en unik ställning i Sverige när det gäller samarbetet mellan myndigheter runt all slags våld mot barn och kvinnor, säger Anna Gustafsson.

    ? Tillsammans arbetar vi effektivare men kliver inte in på varandras fält. A och O är samverkan men med klara yrkesroller.

    För att samla in fakta startade de tillsammans projektet ?Unga sexualförövare? där även Bulgarien, Italien och Estland deltog. Och i juni i år fick Malmö ett eget kriscentrum för barn och ungdom.

    Anmälningarna ökar
    Sexuella övergrepp på såväl barn som vuxna är inget nytt. Problemet har funnits i alla tider och omges av skam och skuld. De senaste 20 åren har frågan blivit allt mer aktuell och antalet anmälda fall ökar.

    ? Vi vet däremot inte om det beror på att våldet i sig ökar eller att allt fler anmäler. I takt med att vi fått mer kunskap ser vi problemet tidigare och vet hur vi ska hantera det, säger Margot Olsson.

    ? Dilemmat är att när vi gör vad vi ska ökar antalet anmälningar. Så ju mer vi jobbar med frågorna, desto mer underbemannade blir vi, säger Anna Gustafsson.

    I Malmö har siffrorna för sexuella övergrepp mot barn under 15 år legat relativt konstant med cirka 40 anmälningar om året. Däremot har anmälningarna om barnmisshandel mer än fördubblats under de senaste fem åren. Nu kommer 300 fall in per år.

    Forskning kring vuxna förövare visar att drygt hälften av dessa haft ett avvikande beteende redan innan de fyllt 18 år. Brittisk statistik pekar på att upp till en tredjedel av dem som begår sexuella övergrepp i landet är under 21 år.

    Enligt Brottsförebyggande rådet var 21 procent av de misstänkta sexualförövarna i Sverige år 2001 mellan 15 och 20 år. Det första övergreppet skedde i snitt vid 14 års ålder.

    ? Om man lyckas fånga upp förövarna när de fortfarande är unga kan man förebygga många övergrepp. Ju mer kunskap vi får, desto lättare har vi att se mönster, säger Margot Olsson.

    ? En skotsk polis berättade om en pojke som åkt fast för att ha snattat damunderkläder. Eftersom värdet av det stulna var så lågt, blev det ett bagatellartat brott. Om man istället ser på vad som stjäls kanske man ibland upptäcker något annat än ett pojkstreck. Det kan vara länkar i en process. Sexualbrott börjar inte med våldtäkt.

    Sker i alla samhällsklasser
    Mörkertalet är stort. Uppskattningsvis anmäls 10?20 procent av alla fall. Nästan undantagslöst är anmälningarna mot pojkar som begår övergrepp mot flickor.

    ? I de fall det är flickor som är förövare anmäls de antagligen i ännu lägre grad. Vi lever i en machokultur. Om en flicka tar en pojke mellan benen är det ännu mer kopplat till skuld och skam, menar Anna Gustafsson.
    Barn och ungdomar som tar till sexuellt våld beter sig olika. Det kan vara gänget där all sorts våld är en ingrediens. Det kan vara det utåtagerande, våldsamma barnet som riktar övergreppen mot jämnåriga. Eller den udda pojken som har svårt med kontakter. Inte sällan är han mobbad. Här är offren för det mesta yngre barn, men förövaren använder sällan våld utan manipulerar istället och spelar på känslor.

    Risken för att flickor ska utsättas är upp till fem gånger större än för pojkar. Internationella undersökningar pekar på att medelåldern för de utsatta barnen är mellan åtta och tio år. Pojkarna är ofta något äldre än flickorna.

    ? Barn som är ensamma och sårbara blir lättare offer, säger Margot Olsson.

    ? Självklart kan vilket barn som helst bli utsatt för övergrepp, men det är inte alltid en tillfällighet vilket barn förövaren väljer. Majoriteten känner den som begår övergreppet. Förövarens syskon och barn i grannskapet är speciellt i farozonen, liksom barn som är ensamma och övergivna ? de har svårare att säga nej.

    ? Framför allt gäller detta då övergreppet inte sker med våld utan med manipulation. Förövaren bygger upp en relation med offret som kommer i ett känslomässigt beroende. ?Det här är bara din och min hemlighet?.

    Flera vuxna förövare har berättat hur de utnyttjat barnets utsatthet. De skapar förtroende och en relation. Barnet som blir utnyttjat upplever det som skamligt att inte ha blivit tvingad. Om någon blivit antastad av en obekant leder det oftare till en anmälan än om förövaren är en vän eller en släkting.

    Stort behov av vård
    Att behandla unga som begår sexuella övergrepp är svårt. Traditionell psykiatrisk behandling är inte effektiv. I Sverige finns främst tre institutioner som specialiserat sig på problematiken; Tunagården i Malmö, Granaten i Uppsala och Visslan utanför Hässleholm. Behovet av vård och behandling är betydligt större än de platser som finns till hands.

    ? Alldeles för många pojkar hamnar på ungdomshem eller familjehem, där det hänt att de begått nya brott mot barn som kommit dit för att bli skyddade, säger Margot Olsson.

    Tunagården drivs av Statens Institutionsstyrelse, SiS. Här finns plats för nio pojkar mellan 14 och 21 år. Alla har begått sexuella övergrepp och har en allvarlig störning i sina relationer till andra. Behandlingen tar upp till fyra år och målet är att få kontroll över sitt beteende.

    Mycket går ut på att träna att ta ansvar, eftersom pojkarna inte har någon känsla av att de gjort fel. Sedan tränas empati och förmågan att knyta relationer på ett friskt sätt. Vad man vet har ingen av de pojkar som varit på Tunagården gjort sig skyldig till sexuella övergrepp efter avslutad behandling.

    Ser främst till offren
    På nystartade Malmös kriscentrum för barn och ungdomar ser man främst till offren. Hit kommer barn som utsatts för våld av skilda slag, och all hjälp barnen behöver finns på ett ställe. Tre socionomer arbetar med barnens och familjens krisbearbetning.

    I videorum gör polisen sina första intervjuer med barn under 15 och i ett annat rum undersöker en rättsläkare barnens skador. Barnet behöver alltså inte slussas mellan olika ställen. Hittills, i augusti, har centret tagit emot cirka 25 barn. Barnen kan komma in snabbt, vissa samma dag, och sedan kontaktas socialtjänsten. Det går alltså inte att komma till centret och vara anonym.

    ? Idag vet vi så mycket om barn som utsätts eller bevittnar våld att problemet inte kan puttas åt sidan. Det har funnits ett stort behov av ett kriscentrum för barn i Malmö, anpassat till barnets behov och där alla resurser samlas. När Kriscentrum för barn och vår familjevåldsenhet arbetar tillsammans kan vi se hela bilden, säger Anna Gustafsson.

    Marie Skoglund

Svar på tråden Min 8 åring har oralsex!