Inlägg från: Mackenzie Grace |Visa alla inlägg
  • Mackenzie Grace

    För alla som vill flytta till USA

    Sales tax är 8% i Texas


    Mamma till Mackenzie Grace, snart 10 månader
  • Mackenzie Grace
    rednose skrev 2010-11-14 16:52:12 följande:
    Eva - jag har själv bott där.
    BRUDAR, värmen är olika från år till år, säsong till säsong. Och vädertabellerna är där för att folk ska få en aning om vad vädret kommer att vara. Det är aldrig 100% säkert. Geeeeeeeez!! 
  • Mackenzie Grace
    rednose skrev 2010-11-14 17:12:49 följande:
    Eva - Har du lite för mycket tid över möjligen? Hemmafru?
    jag kollar aldrig tabeller för just temperatur eftersom man inte får en bra bild av hur det egentligen ser ut. Detta vet jag efter dryga 12 år i SF bay arean... Du verkar tycke precis omvänt mig i mer eller mindre allt jag berättat. kanske är det så att du helt enkelt inte har samma erfarenhet av SF och området omkring. Du bor ju trots allt i EN ANNAN STAT...
    Vad är din ursäkt? Ni verkar båda ha alldeles för mycket tid övers, för ni verkar BÅDA skriva exakt lika mycket. Men vi kan ju räkna inlägg så det inte är orättvist.
  • Mackenzie Grace
    Seven Costanza skrev 2010-11-14 20:16:55 följande:
    Jag vill bara säga att jag läser vad alla skriver och det är jättebra med olika åsikter och ni har hjälpt mig mycket. Sjukförsäkringen verkar kunna skilja sig mcyket så vi ska noga kolla upp villkoren och ev. förhandlingsutrymme. Min sambo läste Rednoses beskrivning av SF och tyckte att det lät jättemysigt . Jag är dock lite kritisk till den där dimman och regnet. Han ska till San Diego på konferens nu i januari så får han se lite vad han tycker om den staden. Kan ju vara bra att åka dit på vintern också för att se lite hur det är när det inte är turistsäsong och hur det är med vinterväder - och att nätverka med de forskare som tillhör UC San Diego såklart för att fråga ut dem lite . Hans forskningsgrupp har som sagt mest kontakter med skolor i Kalifornien så jag är nyfiken på allt vad man kan tänkas vilja veta.

    Kitty Shark: De där 1000-1500 i egen kostnad, det är i USD antar jag? I SEK låter det ju lite lite. Var det bara för förlossningen eller inklusive kontroller under graviditeten, man gör väl ultraljud lika många gånger som här?

    Alla: Om jag redan är gravid om/när vi kommer dit, hur går processen till i USA när man märker att man är gravid? Är det en barnmorska eller en gynekolog man vänder sig till? Är det vanligt att man kan få sin egen barnmorska på förlossningen? Hur vanligt är det att försäkringsbolagen har egna sjukhus? Vad händer om jag föder för tidigt och inte befinner mig i min hemstad, jag kanske har otur och måste föda flera veckor för tidigt - måste jag hålla mig hemma de tio sista veckorna för att inte få problem om jag måste föda i en annan stad och inte kan ta mig till "mitt" sjukhus?  Det är ju kanske inte så stor risk men ändå.
    Jag födde båda mina flickor på samma sjukhus i Houston, med min första i 2007 så betalade jag ca 1000 dollar sammanlagt. Jag hade då Blue Cross Blue Shield. Jag födde mitt andra barn i Februari, 2010 och det kostade totalt 800 dollar med Cigna. Vanligtvis får du betala co-pay vid varje besök. Igen, beroende på vilken försäkring du har. Men BCBC betalade jag 20 dollar vid varje gyn besök. Med Cigna betalar jag ingenting.

    Det är mer som privatkliniker, dom flesta gynekologer är nära sjukhusen dom arbetar i,  du ser samma läkare hela tiden, varje besök. Du får först se en sjuksköterska som tar blodtryck, vikt osv. sen ser du din läkare. När du far in på förlossningen, beroende på tiden, så får du en och samma sjuksköterska hela tiden. Om det är helg, så kanske du får en annan läkare som förlöser dig, beroende på vem som har jour. Du kan föda barn var som helst där din försäkring är godkänd, så försök skaffa en rätt så "välkänd" och populär försäkring. Med en HMO försäkring, ger dom dig en lista av sjukhus-doktorer-tandläkare osv. som du bara kan använda så det rekommenderar jag faktiskt inte. 
  • Mackenzie Grace
    Hertha skrev 2010-11-14 23:15:22 följande:
    Sen är det alltid olika hur folk upplever det. Hittills har jag fått höra om de jättevarma dagarna i oktober (till skillnad från de svala dagarna i slutet av juli) att så är det aaaaaaaaldrig. Mycket ovanligt. Medan nästa snubbe säger att så är det aaaaaaaalltid (för dimman försvinner när det inte är lika stora skillnader i temperatur) .
    Exakt, jag kan ha jättetur i Alaska och det kan vara jättevarmt!! Men en annan kan ha förfryst fingrarna mitt i Juli. haha
  • Mackenzie Grace
    Seven Costanza skrev 2010-11-15 00:39:23 följande:
    Aha, tacl för info, då förstår jag lite bättre, och det låter ju inte så dyrt. Jag googlade dock HMO och då stod det på wikipedia att både Cigna och Kaiser var HMOs, jag fick intrycket att du haft Cigna och att det inte var en HMo försäkring? Det kanske står fel på wiki eller så missförstod jag dig. Vilka skulle du säga är "välkända och populära" försäkringsbolag då? Vi kommer som sagt troligen bo i Kalifornien men jag vill ju ha en försäkring som täcker var som helst som du skriver.
    Det finns BCBS HMO, BCBS PPO och likadant med Cigna. Som någon skrev, det beror helt på din arbetsgivare och hur mycket du vill spendera. Du kan ju få quotes på deras hemsidor, om hur mycket det kan kosta om ni väljer att själva skaffa försäkring på sidan om och inte genom er arbetsgivare.

    Jag gillar Cigna mycket bättre än BCBS men BCBS är mer välkänt i Amerika skulle jag tro.
  • Mackenzie Grace
    rednose skrev 2010-11-15 14:02:38 följande:
    Det var det jag menade med att jag inte läser tabeller eftersom det inte blir tillförlitligt just av den anledningen du nämner. 
    Eva har nu anmält mig, eftersom jag tydligen har så mycket "fel"... Så jag säger Geeeez jag med...
    Mackenzie Grace skrev 2010-11-14 23:15:03 följande:
    Vad är din ursäkt? Ni verkar båda ha alldeles för mycket tid övers, för ni verkar BÅDA skriva exakt lika mycket. Men vi kan ju räkna inlägg så det inte är orättvist.
    Jag vart helt enkelt trött på att mina erfarenheter sades vara felaktigheter. Fattar liksom inte hur de kan vara det om jag själv var där och upplevde dem. :) Som jag senare sa så är jag mammaledig och ligger hemma i flunsan så nej, jag har inte så mycket bättre saker för mig för tillfället. :)

     
    Ja, jag vet inte. Alla kan inte gilla alla. Men du har lika mycket rätt till dina åsikter som Eva, och som mig. 

    Ingen har rätt, alla har fel! JAG däremot, HAR ALLTID RÄTT ..... Or thats what I would like to think.
Svar på tråden För alla som vill flytta till USA