• Hannaliten

    För alla som vill flytta till USA

    Seven Costanza skrev 2010-11-18 01:00:24 följande:
    Tack för din info, ca 1400 dollar är ju klart överkomligt, men vi får se vad vi kan få för villkor. Man får väl försöka hålla nere förväntningarna innan man vet hur svårt allt blir med visum och arbetstillstånd för mig. Skulle jag få arbeta så skulle det ju inte vara lika viktigt med villkoren för att skaffa barn, men en bra sjukförsäkring om något händer måste man ju ändå ha. Okej nej Florida låter inte som något för oss då, min sambo har lite problem med astma så jag tror att ett torrare klimat passar honom bättre. Hoppas att du trivs bra där du bor nu .
    Ja, ofta har arbetsgivare en del olika planer man kan välja mellan. De med högre månadskostnad är oftast bättre/less out of pocket medans de billigare försäkringarna har en högre co-pay/deductible. Vi valde ny försäkring i april när maken började nytt jobb och nu har jag börjat inse att vi valde fel. Nästa år ska vi välja en bättre :)

    Ja, nu bor jag utanför Seattle och vi älskar detta området.
  • Hannaliten
    evaoregon skrev 2011-02-23 15:42:52 följande:
    Räkna också med att om du nu flyttar till USA med barnet så kommer du att få stanna där permanent.  Det kan vara värt att tänka på.  Om man är gift med en amerikan, har barn tillsammans och bor i USA så är det oftast oehört svårt att få ta med sig barnet till Sverige och bo där.  Så även om man skiljer sig så kan det bli så att man får fortsätta att bo i USA som skild för att få träffa barnet.  Att flytta till Sverige och lämna kvar barnet/barnen med pappan i USA är i alla fall inget som jag skulle göra.  Jag vill baraa nämna det eftersom jag känner till mer än en kvinna som hamnat i den situationen.
    Håller med dig! Jag skiljde mig här med barn inblandat och att åka hem fanns inte i min värld. Jag gjorde vad som helst för att stanna, fastän det medförde höga CSN skulder (gick vidare på universitetet) och annat. Man lämnar inte sina barn!
  • Hannaliten
    jlhm skrev 2011-02-25 04:46:29 följande:
    Jag behövde inte lungröntgas när jag gjorde min läkarundersökning i USA för GC (2002). Det räckte också med de svenska vaccinations korten jag hade från födseln för att bevisa att jag hade de vaccinationer som GC kräver.
    Nej, när jag gjorde GC undersökningen behövde jag inte heller röntgas och mina vaccinationskort räckte också.
  • Hannaliten
    Angrybird skrev 2012-06-05 18:49:37 följande:
    Hej
    Jag undrar ifall det finns nån hemsida typ som sl.se där men kan se när och hur bussarna åker i Seattle, typ från Auburn, wa till Seattle. Tack för svar    
    metro.kingcounty.gov/
  • Hannaliten
    Mamita3 skrev 2012-07-13 13:07:42 följande:
    En bekant som är engelsk medborgare fick Green card utan ngn som helst speciell anledning. Han bara sökte sa han.
    Sen har hans mamma fått det och hon arbetar som rektor och hans bror oxå som är lärare och vår bekant är musiker. Han hävdade att det är " lättare " att få grönt kort för engelskmän och att de räcker att man är " a good person " som han uttryckte det.
    Har ni hört detta?
    Det där stämmer inte. Det är inte lättare för någon nationalitet att få GC, alla följer samma regler. 
  • Hannaliten
    evaoregon skrev 2012-09-12 22:30:43 följande:
    Jag har nu hört att det finns en del svenska varor på World Market här i USA.  Sedan IKEA slutade sälja de gamla klassikerna så säljer World Market numera Daim, kexchoklad, Marabouchoklad, lingondricka, ballerinakex och en del annat.
    *Bokar in en tur till world market imorgon*
  • Hannaliten
    evaoregon skrev 2012-09-13 07:16:38 följande:
    Trevligt!  Glad  Jag var i Sverige i somras och har fortfarande en del svenskt godis hemma så jag behöver inte köpa något just nu.
    Åh kul! Nu har de börjat sälja lösgodis på Gekås i Ullared för 49 kr/kg och med den omsättningen de har där blir godiset aldrig gammalt. Så min mamma hade köpt 3 stora påsar färskt lösgodis till mig. 
  • Hannaliten
    Mamita3 skrev 2012-09-13 17:59:51 följande:
    Ni som bor i USA, kan ni tänka Er bosätta Er i Florida? Finns det områden som är mindre orkan utsatta?
    Bra områden och varma? Finns det?
    Jag bodde i Fort Lauderdale, FL i 8 år och jag vill aldrig flytta tillbaka. Nästan hela FL är i orkaners vägar. Men, hela staten är ju varm :)
  • Hannaliten
    Mamita3 skrev 2012-09-13 22:57:10 följande:
    Hannaliten: tack för ditt svar!
    vart bor du nu? Trivs du?
    Nu bor vi strax utanför Seattle, WA och vi älskar det här. 
  • Hannaliten

    Jag kan lägga till att vi också har bott i Tennessee och gillade det. Inga orkaner, varmt på sommaren, men det finns viss tornadovarning där.

  • Hannaliten

    Vi har 2 barn och vi lever på min mans lön. Äldsta dottern går i skolan och minstingen börjar kindergarten om 2 år. Nästa år ska hon gå på preschool några timmar i veckan.

  • Hannaliten
    Mamma till världens bästa dotter skrev 2012-10-25 12:25:48 följande:
    Hannaliten: var bor ni någonstans? Är du så kallad hemmafru då eller du pluggar kanske?
    Får man verkligen ihop både hus, mat, dagis/skola samt att leva? Känns som allt är dyrare i USA...

    Vad jobbar era män med och ni som jobbar, vad jobbar ni med? Jag har inte riktigt bestämt om jag själv med ska hitta jobb eller studera kanske.

    Ni som flyttade dit med barn, hur gick det för dem att komma in i gemenskapen och språket?
    Jag är hemmafru. Min minsta dotter är hemma, äldsta går i skolan. Min man har också ett bra jobb så vi har hus, 2 bilar, etc. Mina barn är också födda här och vi bor lite söder om Seattle, WA.   
Svar på tråden För alla som vill flytta till USA