• Hannaliten

    För alla som vill flytta till USA

    Isabell Phillips skrev 2008-09-11 03:32:04 följande:


    efter du har haft ditt green card i 3 ar sa kan du onska om medborgarskap. Sa du behover inte vanta allt for lange.
    Det ar 3 ar om man fick green card av att vara gift med medborgare och ar fortfarande gifta. Annars maste man ha haft green card i 5 ar.
  • Hannaliten

    Indie: här kommer mina 2 cents om försäkring.

    Jag blev gravid sista året på college när jag bodde i Florida. Jag hade en försäkring genom skolan som alla internationella studerande var tvungna att ha. När jag blev gravid betalade jag en $10 co-pay första besöket hos doktorn, sedan täckte försäkringen allt. Privat rum på sjukhus, ultraljud, ja verkligen allt.
    Med dotter nummer 2 hade vi försäkring genom makens jobb. Med den blev vår kostnad ca $1300-1400.

    Jag bodde i södra Florida i 8 år och det rekommenderar jag inte. Visst, det är kul med stränder och fint väder, men nackdelen är supervarma fuktiga somrar och orkaner. Norra Florida är helt ok tycker jag, fortfarande varmt dock.


  • Hannaliten
    rednose skrev 2010-11-14 16:36:58 följande:
    Det gör det nog. Kaiser har ju som du själv säger sina egna sjukhus där man föder om man är kund hos dem.
    Är man inte det så är det dyrt att föda där. Samma sak som om en Kaiserkund föder på ett ställe som inte ägs av Kaiser. Är du med?
    Kusinen födde alltså på en privat klinik i Santa Monica där det är dyrt att föda oavsett vilken försäkring du har. Det är dock ett väldigt ansett ställe men kostar mycket och ännu mer utan en bra försäkring. 
    Men, om man väljer att föda på ett privat sjukhus som inte täcks av försäkringen så är man ju bra korkad. För om man väljer mellan sjukhus som täcks av försäkringen så kostar det samma överallt. Försäkringen betalar ju baserat på "usual and allowable charges" eller vad sjutton det heter, så om man måste betala mer beror det ju på att det sjukhuset inte täcktes av försäkringen.
  • Hannaliten
    rednose skrev 2010-11-17 22:30:11 följande:
    DMV är alltid en bitch... enda sättet är att hänga på låset en halvtimme innan de öppnar men även då kan det ju gå sjukt långsamt. Tur man inte måste dit så ofta sen iaf. :)
    Nejdå, det finns DMV kontor som inte är så jättefulla också. Det beror ju helt klart på vart man åker.
  • Hannaliten
    rednose skrev 2010-11-17 22:49:00 följande:
    Jo som internationell student gör det det. Det är iaf det vi studenter fått veta. Mitt är då inte giltigt längre.
    Du, jag har själv varit internationell student och jag har fortfarande samma nummer. Man kan endast arbeta med det så länge man har arbetstillstånd, men man har alltid samma nummer. Du kanske ska läsa på lite innan du ger råd här.
  • Hannaliten
    rednose skrev 2010-11-17 22:54:34 följande:
    Hoppla! Det kan inte bara vara så att jag fått fel info då? :) Tagga ner lite.
    Det de sa till mig, faktiskt en advokat jag pratade om green card med, var att när mitt arbetsvisum gick ut så gjorde social security det oxå.
    Jag kan mycket väl ha fel men det är den info jag fick.
    Sen kan man ju undra vad man ska med ett oanvändbart nummer till? 
    Nämen! Har du fått fel info? Jag trodde du visste allt. Det verkar ju i alla fall så.... Numret är inte oanvändbart. Ingen annan kan få det numret nu, skulle du flytta hit igen använder du samma nummer
    Bebiboo skrev 2010-11-17 22:55:20 följande:
    Det måste vara olika på olika ställen isåfall, vilket låter konstigt. Jag har fortfarande mitt SSC från dess att jag var student. Det enda som skiljer sig på det jag har är att det står "NOT VALID FOR WORK"
    Precis. Det är samma överallt.
  • Hannaliten
    rednose skrev 2010-11-17 22:59:57 följande:
    Hörru? Vad är det nu med dig? Jag vet absolut inte allt, långt ifrån. haha! Kompis med Eva?
    Nej, jag känner inte Eva.
    rednose skrev 2010-11-17 23:01:43 följande:
    Det där är ju lite intressant om vi pratar körkort... undrar om man skulle kunnat förnya igen då...
    Har  för mig det var det enda jag behövde uppge plus passinfon?
    Du kan inte förnya körkort utan laglig rätt att bo i landet. Man måste visa GC eller liknande.
  • Hannaliten
    rasajj skrev 2010-11-17 23:12:39 följande:
    Nja, det stammer faktiskt inte att man kan fa nytt kort alltid. Nummret i sig upphor inte att hora till personen ifraga men tappar man bort kortet sa kan man inte fa ett nytt kort utan att kunna bevisa att man har ratt att uppehalla sig i USA, dvs har visum for att fa ha SS#. Sa gar visat ut sa kan man inte fa nytt ss kort. Pa den punkten hade rednose's advokat ratt. Sedan sa far man hogst 7 (tror jag) kort under en livstid sa det galler att vara forsiktig med sina papperskort. man far ju inte plasta in dem.
    Saargr - rätta mig om jag har fel. Visst är det så att vissa orsaker inte är inräknade i de 7 ggr man får SScard. Byte av efternamn till exempel?
Svar på tråden För alla som vill flytta till USA