• Haraaz

    -Muslimernas tråd-

    Svar på #315
    Och ja, självmord är en större synd än att döda en oskyldig människa, troende eller inte.
  • Haraaz
    Svar på #320
    Walikom salam syster.
    Det finns straff både i graven och i helvetet för de som förtjänat det.
    När man gjort en synd så ska man göra tauba (ångra sig), inte göra om det, och lita på Guds förlåtelse. Eftersom det står i Koranen att om en människa visar uppriktig ånger så förlåter Gud mycken synd. Alltså är slutsatsen att ens tauba blir accepterad om den kommer från ett uppriktigt hjärta, och då får man heller inget straff.
  • Haraaz

    Jojjeskrutt: Om du läst tidigare inlägg så kan du se att jag skrivit ett exempel av BigDaddy. Grejen var inte att säga något om att kvinnan kommer brinna i Jahannam eftersom vi omöjligt kan veta det, utan huruvida man ska säga Salam alikom eller Hej till en bystig blondin i kassan t.ex. Alltså, antar man henne vara muslim eller inte om hon har sådan klädsel och utseende? Det var frågan. Snälla läs igenom tidigare inlägg innan du skriver.

  • Haraaz

    Okej, jag tycker detta har blivit en löjlig "diskussion" särskilt med jojjes och bd's inlägg. Men om ni vill ha det på den nivån så varsågoda att fortsätta förlöjliga andra och vrida på saker ytterligare!Flört
    .
    Vad jag hört blir man inte straffad för något man inte kan rå för, som att betala ränta därför att man behöver ha sina pengar på en bank. Om man inte har för avsikt att göra en synd utan blir tvingad till det så får man inget straff inshallah. Hoppas det besvarade dina funderingar nadja83.

    Angående det här med huruvida man hälsar någon man tror sig vara ickemuslim med ett hej, och om man blir "skyldig" för det så skulle jag säga nej. Personen har inte sagt Salam alikom, den har ett typiskt utseende/beteende som inte utmärker tron någonstans (enligt MIG, eftersom jag anser att muslimska kvinnor bär slöja, och om de inte gör det, iallafall inte går och skyltar med sina bröst i en sådan t-shirt). Jag tycker det är löjligt av er att tolka mig som dömande för det. Om ni ser en gammal tant med sjal på huvudet på ett typiskt "muslimskt" vis, antar ni henne vara ickemuslim då?? Nej, troligtvis inte! Men hon kan lika gärna vara en kristen ifrån Rumänien, vad vet ni? Gör ni en synd genom att hälsa henne med Salam istället för hej, eftersom hon inte är muslim?
    Enligt era åsikter verkar det vara så att man ska anta att varenda människa är muslim även om de inte har något som "symboliserar" det, för annars är man dömande va.
     

  • Haraaz

    Och som alla som läst denna tråden antagligen redan fattat, NewBride, så är Jojje, BD, Klaga Claesson (som väl är Lejonberg) väldigt liberala muslimer som tycker att man ska tolka allting själv och man får inte berätta vad majoriteten av sunni-muslimer tror för då är man dömande och en extremist.

    Det jag berättat för dig stämmer, om någon vill hävda nåt annat så är det upp till dem, men då kan de säga det rakt ut istället.
    Jag har berättat om skapelsehistorien enligt islam, att självmord är en större synd än mord, ja - vad mer? Jag talar utifrån det jag tror på och som de 4 största skolorna inom Islam tror på, och inte en egen tolkning.
    Nu är jag j*vligt trött på denna löjliga, såkallade diskussion och baktalanden, från er som inte är ett dugg seriösa. Vänligen lämna tråden och öppna er egen, om det enda ni ska göra är att bete er omoget och skriva strunt!!
    Rent ut sagt så alla fattar klart och tydligt: INGA MER SKITINLÄGG!

  • Haraaz

    Nä, det är det verkligen inte! men några få människor verkar tro det! "Åh jag har inte slöja och alla hackar på mig blablabla, jga är ändå bättre muslim än dem"... så jävla trött på den här diskussionen överhuvudtaget. Man får inte ha en annan åsikt för då är man en trångsynt fundamentalist!


    mhr skrev 2008-08-06 02:27:20 följande:
    hejs svejs på er alla glada...jag har följt denna tråd nu.. och ja måste bara fråga är detta en kamp av vem som är bättre muslim eller den som är rätt muslim!!!För om jag följer denna disskusion så verkar det en kamp om vem som är bäst eller rätt muslim!!!!islam handlar väl inte om detta, alltså en kamp av vem som är bäst!!!
  • Haraaz

    Syster, de människorna här ber ju inte och använder sina egna tolkningar till allting det vet du väl.


    MsBeauty skrev 2008-08-06 11:21:10 följande:
    Jag var också upp vid 5 på morgonen när jag var gravid, när ska man annars be morgon bönen?
  • Haraaz

    Du måste inte läsa böcker, det finns internetsidor. SIdor och inte forum som familjeliv för här lär du endast få en skrev bild.


    Newbride2008 skrev 2008-08-06 11:36:14 följande:
    Jag fick svaret tidigare(tror det var från mommii) att man inte ska börja med att läsa Koranen utan söka kunskap på annat sätt först, annars förstår man inte. Jag är mest intresserad av hur folk tolkar, uppfattar och lever efter islam, sen gillar jag inte att läsa böcker... :/
  • Haraaz

    Jag tycker det är fel eftersom Profeten redan tolkat och det är det vi som muslimer ska följa, det finns uppmaning till det i Koranen. Om vi alla ska lägga till och ta bort bitar som inte passar så blir det samma sörja som kristendomen med en masa sekter och en korrupt religion. Islam ska inte vara korrupt.


    Newbride2008 skrev 2008-08-06 11:38:40 följande:
    Är det fel att ha egna tolkningar, måste alla tycka lika? Kan vi inte höja ribban? Jag är genuint intresserad av era svar.
  • Haraaz

    Du har inte tänkt på att det är olika i olika delar av landet eller? Isha där jag bor är 23.20!


    BigDaddy skrev 2008-08-06 11:46:41 följande:
    Svar på #385Mycket beundransvärt av dig, MsBeauty. Jag menade mer på att lägga sig så sent och sedan gå upp så tidigt. Aisha var ca. kl 22.40 igår kväll. Vissa ber den ännu tidigare då de anser att solgången här i norra europa är allt för vid. Inget annat. Men ovanstående kan ju vara en egen diskussion, eller hur?
Svar på tråden -Muslimernas tråd-