• Haraaz

    -Muslimernas tråd-

    Svar på #416
    Jag och min man delar på allt iallafallFlört
    De biologiska skillnaderna sitter i hjärnan och kroppen och jag tror det är vad som avses, inte i att tvätta kläder eller diska...
  • Haraaz

    Mm, precis.
    Kvinnor och män har ingen skillnad i att byta däck på bilen, arbeta, städa, diska, laga mat, ta hand om barnen, bädda, laga mat (eller jag har redan nämnt det va?), sy klänningar eller kläder (som min man gjorde till mig - han bytte dragkedja också på ett par byxor ). Missade vi nåt? Vad finns mer? Iallafall så är det upp till varje familj att dela upp sysslorna men enligt religionen finns inget tvång hit eller dit om vad som man/kvinna ska göra.

  • Haraaz

    Okej. Men varför har då inte pappor lika mycket ledighet som mammor? Varför är pappaledigheten kortare än mammaledigheten? Varför heter det ens mamma och pappa? Det är ju inte jämställt, man borde inte ha något namn alls eller ett gemensamt mpampa eller pmampa att kalla föräldrarna istället för att inte ha några som helst skillnader.

    Jämställdhet är jag för, men jämställdhet innebär inte att en kvinna och en man är samma sak. Det finns skillnader, biologiska skillnader. Om det var meningen från början att allt skulle vara lika skulle pappan kunna föda barn också.

  • Haraaz

    NewBride, måste bara lägga in en sak här. Muslimer är ingen folkgrupp. Svenskar och syrianer är folkgrupper. Muslim kan man vara med vilken etnicitet som helst.

  • Haraaz
    Svar på #497
    Det beror på vilken tro man har. De kristna anser ju inte att "guds son" kan vara oren som oss andra.
  • Haraaz
    Svar på #521
    Jo men det har inte de flesta nu för tiden o inte han heller Flört
    Newbride2008 skrev 2008-08-06 19:40:38 följande:
    Har inte muslimska män flera fruar ibland eller har jag missuppfattat det?
  • Haraaz

    Anledningen att man hade många fruar förr i tiden var främst för att hjälpa de som hade det svårt och behövde försörjning, då gifte de sig in i familjen för att kunna leva och inte behöva vara utan ett hem eller mat. Detta på profetens (s.a.w) tid. Sedan efter det så gifte sig folk med flera oftast pågrund utav lust och begär. Det är inte värre än vad folk gör idag, har förhållanden vid sidan om, men jag tycker inte heller det är av rätt anledning eftersom det inte är vad som avsågs från början.

  • Haraaz
    Svar på #527
    Tror jag skulle märkt om min man hade en annan fru eftersom vi är med varandra i stort sett 24/7 hahaRäcka ut tungan
  • Haraaz

    Jo, men på den tiden ville väl kvinnor också ha samlag och då är det en plikt att som gift göra det. Men de som gifte sig endast för mat och husrum blev väl knappast tvingade till nåt, men oftast uppstod ju även kärlek och då är sex en naturlig del av det. Det var förr, nu vet jag att folk för det mesta gör det enbart pågrund utav lust och girighet.

    Jag skulle inte tycka det vore ok om min man ville ha en annan fru så tur att han inte är av den åsikten heller att han nånsin skulle vilja det... När man har det bästa varför fortsätta leta?

  • Haraaz

    Jag ska försöka besvara det.
    För det första är en enuck en man som blivit kastrerad om man vill kalla det så, alltså hade han ingen fel på sitt kön utan det var oftast om mannen gjort något dåligt så straffades han på det viset förr i tiden.

    Om man skulle föda en flicka som utåt sett har ett mansorgan, även om denne i kroppen för övrigt ser ut som en kvinna, så skulle hon räknas som en man, eftersom det är könet som skiljer oss biologiskt och därför går man på det.
    Det föds en del sådana människor varje år i världen även om det är en ovanlig missbildning och de könsopereras oftast, det finns väldigt få "shemales" vad jag känner till, eftersom de flesta "väljer" vilket kön de vill vara och inte lever dubbelt som både man och kvinna.
    Så i den frågan kollar man på vilket kön barnet fötts med, inte om det ser ut som en pojke eller flicka i kroppsbyggnaden i övrigt.

Svar på tråden -Muslimernas tråd-