• Leeluu

    Fler som är gravida med andra barnet med BF mars -2009?

    Min stora (nåja) flicka är född maj 07. Testade positivt för nån vecka sen vilket inte alls var planerat (spiral) men välkommet så nu ska vi hipp som happ bli 2-barnsföräldrar vilket känns helt galet.
    Nån annan med BF i mars 2009 som vill följas åt?

  • Svar på tråden Fler som är gravida med andra barnet med BF mars -2009?
  • weo

    Ah! ja då förstår jag att du vill ha skötbord :) Vi har alla prylar och blöjor i skåpet under tvättstället så jag kommer lätt åt dem men inte bebis, eftersom h*n inte kan öppna dörrar ;)

    Antar att du inte var nöjd med Mölndals förlossningsavd? Hoppas det blir Varberg när det är dags då!

    Jag hoppas verkligen på HS även denna gång eftersom vi bara har knappa 5 minuters bilväg dit :D Vi kunde vara hemma in i det sista, precis som jag ville. Nu är det lite extra kul då "Barnmorskorna" som gick på SVT i våras filmades där så nu känner man ju igen de flesta som jobbar där också ;)
    Förra gången hade vi nog lite tur att vi ändå ringde när vattnet gick hemma för då reserverade de plats hos oss. Efter att jag hade fött var hela förlossningen full!

    Här i Sthlm är det ganska vanligt att man går på privat MVC och där gör de tydligen både VUL och UL. Men, men, mig gör det inget att fara runt lite.

  • Blå Flygare

    weo: Varken nöjd med förlossningen eller BB, så jag hoppas verkligen det blir Varberg. Jag kommer blir helt stressad om det blir Mölndal, även om jag vet att det inte är samma när det inte är sommer och överbelagt osv. Det spelar ingen roll, jag vill inte dit igen. Litar inte på dem särskilt under förlossningen, och ffa inte efteråt. Men Varberg har jag bara hört gott om Då får man ta att det blir en bit att åka... Har inte koll på hur lång tid det tar, men med tanke på att förra förlossningen tog den tid det tog så lär den biten i det hela inte vara något bekymmer Det är väl det att det gör ont att åka bil, och att man får åka in lite tidigare kanske. Förra gången åkte jag dock in för jag behövde smärtlindring, så det blir väl det samma nu kan jag tänka.

    Här är det inte det vanligaste med privat mvc, men det förekommer ju. Men det finns bara två, varav en kostar. Jag känner inte för att fara över hela stan för att komma till mvc nu när jag har ett barn att ta hand om. Lättare förra gången när det bara var en själv. Och nu när jag flyttat så är det ju en ny mvc, som ju verkar bra. Det var den mvc jag hade innan som var hopplös. Denna är väl inte lika bra som privat när det gäller flexibilitet och möjlighet att välja tider, men man får tid i alla fall.

    Bäbisen är inte bekymret här när det gäller förvaring, det är S som öppnar alla luckor och river ut allt hon kommer åt Men så låter vi ju henne göra det också. Hon vet var hon får riva och var hon inte får riva. Men jag känner inte för att ändra om för mycket av husreglerna för bebben, blir tillräckligt mycket ändå.

    När vi ändå är inne på förlossning; är det någon som testat att själva ge sig akupunktur? Funderar på att lära mig/maken det om jag bara hittar någon villig sgy. Då kan man ju göra det hemma och sen själv på förlossningen. Det var nämligen något jag saknade förra gången när ingen BM hade tid. Det är ju bara att sticka där man har ont och så få in tekniken att snurra rätt, enl den sgy som gav mig akupunktur mot foglossning förra gången. (Ny mvc, ny sgy - så jag vet ju inte deras inställning)

  • enny signatur

    Blå Myran: Prata emd dom på MVC eller kontakta bm privat. I stockholm finns vidarkliniken, borde finnas något liknade där? Dvs ett sätlle emd mycket alternativa former, de lär säkert gärna ut det.

    Jag har sprutfobi så inga nålar kommer nära mig. Däremot blir det att inhandla llite vetekuddar, men finns det någon större skillnad på dom? vill ju ha de varma LÄÄÄNGE.
    BLir hemmafödsel här, som förra gången. Inge trixande :)

  • Winka

    Gillar också värme som smärtlindring vid förlossningen. Jag hade vanlig vetekudde hemma innan jag åkte in, men väl på bb hade de inte vetevärmare utan något de värme i vatten. De kallade dem hotpack och de höll ärmen länge och var superbra. Kanske kan du höra dig för Wicks, ringa till någon förlossning nära dig. De kanske kan hjälpa dig finna eller vara snälla och låna ut en.


    Akupunkturen som jag fick sist hjälpte mycket. Konstigt att de inte tar sig tid när det går så fort att sätta dem.
  • Blå Flygare

    wikz: Jag har två olika, och största skillnaden är vikten och lukten, de håller värmen lika länge båda två. De ska packas i väskan! Denna gången ska jag packa innan vi ska åka in...
    Jag är alls inte rädd för nålar. Men för smärta. Så här blir det ingen hemförlossning! Give, give me give me kvaddlar, bad, eda, allt! Kanske inte riktigt, hoppas slippa eda nu, vilken kan vara mycket möjligt med bra bm som har tid för annan smärtlindring. Förra ggn blev eda ett panikbeslut för jag inte fick något annat (än lustgas som gav bieffekter utan att ge effekt).

  • weo

    Jag har inte provat att sätta akupunktur själv men fick det däremot på förlossningen! UNDERBART :D Det, lustgas och TENS var perfekt för mig! TENS måste jag verkligen rekommendera! Satte på den så snart vattnet gått hemma och värkarna tilltog och kunde ha den ända tills de ville sätta skalpelektrod på D.

    Ahhh! myran, nu förstår jag, storasyster som vill åt sakerna, läste lite slarvigt första gången...

  • Blå Flygare

    weo: Tens, det ska jag se till att beställa i tid denna gången. Förra gången fick jag avin när jag kommit hem från BB. Går ju att skratta åt nu! Nu vet jag att kvinnorna i min släkt föder tidigt, så nu kan jag ju räkna med det istället och vara lite beredd. F-n bara om man går över tiden då, kommer ju bli olidligt!

    winka: tänk om det bara varit det enda de inte tagit sig tid till... Nä, og gnällt! Ska ju inte föda där igen!

  • enny signatur

    Winka: jo de har lovat att ge oss lite saker till förlossnignen denna gång (så vi kan samla moderkaksblodet tex och sak att ha på navelsträngen, dock föredrar vi nog egna tygband på det) så borde nog höra med dom. tack för tipset!

    blå myran: ing ekul om de stinker tex
    sist gjorde ajg egna, fungerade hjälpligt, men tror att köpta håller bättre (ny var det örngott + ris)

  • Emlan81

    God kväll på er!!
    tredje kvällen i rad som jag inte somnar i soffan *jippi*
    Idag för första gången tog mannen min mig på magen å menade på att det börjar synas nu. Blev nästan lite rörd då han inte har verkat speciellt engagerad innan... Med första barnet va han jätte nyfiken hela tiden...

  • Lovis 1

    Hej!

    Här passar ju jag in... har en dotter född 060630 och väntar en ny liten i slutet av mars...

    Är i v 10 och måste redan ha "mammakläder"... lite överaksande eftersom jag hade mina vanliga kläder til v 17 sist, men helt ok om allt bara är fint inne i magen så..

    bor i gbg...vartbor ni??


    Leia, min älskade lejonunge
Svar på tråden Fler som är gravida med andra barnet med BF mars -2009?