Inlägg från: Anonym (ledsen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (ledsen)

    Gravid och bostadslös, vad ska jag göra? hjälp!

    Jag är 20år, gravid i v.14 och bostadslös... pappan är också bostadslös.. vi har betalningsanmärkningar men inga hyresskulder eller klagomål. Vi valde att säga upp våran tidigare bostad pga huset var fullt av missbrukar.. de va dumt gjort för att nu har vi varit bostadslös i 5 mån.
    Ingen av oss har föräldrar som kan hjälpa oss och vi har fått bott hos vänner på varsitt håll för att få tak över huvudet... utan att överdriva, vi har t.o.m sovit i källare och trappuppgångar. Socialtjänsten vet om våran situaton, min barnmorska, vänner och anonyma personer har även ringt in till soc och anmält våran situation.
    Men dom kan inte hjälpa till och de har inga "soc-lägenheter" lediga åt oss.
    Mitt liv har varit en enda röra, en misär.. och NU vill jag få ordning på det, jag vill ge mina barn de jag aldrig fick och vill starta ett helt nytt liv... tänkte börja plugga till hösten, ta igen allt jag har missat... men jag kan inte gå rakt från en trappuppgång till skolan och de börjar närma sig höst, det blir kallt och varje dag har varit en tung börda för oss att leta sovplats.

    Vad ska jag göra? jag får panik kan någon ge mig tips vad man ska göra? får myndigheter verkligen behandla människor såhär? Kommer soc vänta tills barnet är född ocg ta det ifrån mig och skratta mig i ansiktet och säga "barnet kan inte bo på gatan"?

  • Svar på tråden Gravid och bostadslös, vad ska jag göra? hjälp!
  • Anonym (ledsen)

    Jag har varit aktivt sökande efter bostad varjedag, skrivit långa brev till hyresföreningar, varit och tittat på privata lägenheter men fått nej pga betanmärkningar. det är kört

  • Anonym (ledsen)

    bebbe2008: inte där jag bor.. så omtänksam är dom inte här att dom skulle ha de här

  • Anonym (ledsen)

    Har ingen som kan gå i borgen annars hade vi haft bostad för längesen, jag har sökt överallt hos privata också.. dom tar dem som ser bäst ut som har jobb åde..

Svar på tråden Gravid och bostadslös, vad ska jag göra? hjälp!