Fläskfilé
Har plockat upp en fläskfilé ur frysen. Är det någon som har ett bra, gott och enkelt förslag på vad jag kan göra med den!?
Har plockat upp en fläskfilé ur frysen. Är det någon som har ett bra, gott och enkelt förslag på vad jag kan göra med den!?
Inbakad fläskfilé (med vitlöksost eller svampstuvning)
Mmmmmm.
Något som är enklt och väldigt gott är att skiva den och sen linda en bacon skiva runt ytterkanten och lite svart peppar och sedan steka den. Enkelt och väldigt smaskit.
La Lola skrev 2008-08-13 13:12:34 följande:
Skiva fläskfilén (1-2 cm tjocka), krydda med aromat och stek den.
Skär en gul paprika i små bitar. Lägg i stekpannan och bryn dem tillsammans med köttet.
Häll över 2 dl grädde, rör ner 1-1/2 msk fransk senap. Låt puttra ihop några minuter.
Det är jättegott att ha hasselbackspotatis till! Klyftpotatis är inte heller helt fel.
Snitta den och lägg in fetaos och grovhackad ruccola och linda in den i bacon och peppra lite smått. Stek den i järn eller ugn. Skiva den sen i ca 1-2 cm tjocka bitar och servera med smörstekt kulpotatis eller något och salla och en god sås...
MMMmmm favvo rätt!!!
La Lola skrev 2008-08-13 13:22:31 följande:
helstek den först i en stekpanna och sedan skiva den och lägg tillbaka i pannan. Gör en sås på grädde i samma panna (mums) och sedan steker man champinjoner i annan panna (går bra med både färska och konserverade) och lägg sedan i. Servera med hemgjorda potatisklyftor från ugnen kryddade med grovt salt, timjan och vitlök.
(oj vad jag blev hungrig nu då)
Hungrig blir man när man läser..:)
stek hela fläckfilen till den får färg med mycket magarin på plåten...ta upp fileen...gör såsen av spadet(champinjoner i bli så gott)...skiva fläckfilen. lägg ner skivorna i en ugnsform...häll över såsen du gjort....över med folie och låt puttra i ugnen i 45 minuter...jättegott med potatis till......
Tack för alla smaskiga recept, ska teste dem nåndag! Igår slutade det med att vi gjorde denna: www.arla.se/Default____17653.aspx
Nu e det dax igen!
Fler recept emottages gärna
Har precis gjort Fläskfilé Africana:
Stek fläskfilén, häll på 3 dl grädde och spad från 1 burk mandariner. Ha i curry, salt, peppar, 1 vitlöksklyfta och 5 msk Mango Chutney. Låt koka i 30 min och häll sedan i 2 dl creme fraich.
Servera ris till och mandarinerna, jordnötter, skivad banan och kokos (om man vill).
Snitta den, lägg i creme bonjours (vitlök brukar jag ta) sen krydda den efter smak och linda in den i ugnen.. Sen mot slutet brukar jag ta en burk creme fraice och lägger runt om den på plåten så får du en god sås... :)