• cruZZe

    Kabeltv och plasma/lcd tv

    Det beror helt på vilken signal in du har. Exempelvis HSb omvandlar alla digitala signaler till analoga i en modell huvuddosa då det är betydligt billigare för dem än dra helt nytt med digitalt. i dessa fall är oftast LCD sämre tack vare sina skarpare pixlar/linjer.

    Annars är det mest en smaksak om man gillar LCD eller Plasma bäst. som Alshain säger har LCD klivit framåt ganksa mycket sista tiden, MEEEEEN eftersläpp och skuggningar samt "färgsläpp" finns fortfarande i ganska stor utsträckning.

    Undrar du du någonting specifikt svarar jag gärna på de frågor jag kan. Jag är själv ett hembiofreak med Tv/proje och liknande som stort intresse.

    Ett bra tips är att läsa på www.minhembio.com
    För allt i världen, googla inte och läs allt du stöter på där, för då får du tips från allt från tomtar med noll koll till rena experter som inte godtar annat än 1080p24 i 200" format.


    Spirre skrev 2008-08-19 20:38:38 följande:
    Tjo på er!Har hört att bilden på plasma inte ska vara så bra om man har vanlig kabeltv utan box hemma, har även hört att resultatet blir bättre med LCD. Några erfarenheter att dela med er av?
  • cruZZe

    Angående förbrukning.

    En plasma och en LCD drar olika mycket el vid olika sorters bildvisning. En LCD kräver otroligt mycket mer kräm för att visa ljusa bilder, så totalt sett skiljer det väldigt lite dem emellan.
    Så förbrukningsargumenten köper jag inte.

    Angående bildkvalitet mm ligger dock Plasma fortfarande steget före i kvalitet när man frågar de inbitna, men det är som sagt mycket en smaksak.

  • cruZZe

    Ja de flesta upplever plasman som behagligare och inte lika skarp. Vilket faktiskt stämmer med tekniken.


    Spirre skrev 2008-08-24 11:26:24 följande:
    Lutar åt en plasma tror jag bestämt. Tycker bilden är mycket skönare att titta på.
  • cruZZe

    En rekomendation som vol gjorde kan jag stämma upp i. Panasonics px80 är en mycket fin maskin.

Svar på tråden Kabeltv och plasma/lcd tv