• frulindgren

    Haft tre missfall, rädd för tunga lyft mm vid en fjärde graviditet

    har haft tre missfall under ett års tid vilket har varit jobbigt kännslomässigt.
    Har nu börjat en utredning där dom gjorde ett vul som såg bra ut och dom tog 20 blodprover. Väntar nu på svar från dessa.

    har ett arbete inom äldreomsorgen med dagligen tunga lyft och vändningar, förflyttningar mm. Vet att det i sig inte ska orsaka missfall, men nu vill man ju inte ta några som helst risker vid en ny graviditet.
    Är det någon som har det som jag, vad har ni gjort?

  • Svar på tråden Haft tre missfall, rädd för tunga lyft mm vid en fjärde graviditet
  • frulindgren

    Hallå Maysan: Så tänker jag också, vill ju absolut inte riskera ngt. Får be min chef omplacera mig eller att läkaren sjukskriver mig, vad vet jag. Vet att jag inte gör så mycket nytta i mitt jobb om jag inte kan vara med och lyfta och vända mm, har ju också väldigt dåliga arbetsställningar , helt sjukt igentligen.

  • frulindgren

    Plutten augusti07: hej, vi håller på med en utredning nu men har ej fått svaren på blodproverna, skulle ta ca 6 veckor. Då våran läkare forskar i detta med upprepade tidiga missfall fick vi inte bli gravida...vilket jag tror vi har blivit...oopps
    För då kunde vi inte vara med i studien som han har... ja ja vi får se om en vecka om vi är gravida eller ej.

    Grattis till Prinsen!

  • frulindgren

    Hej alla!
    Tack för era svar, jag är inte gravid men har fått grönt kort från doktorn att det bara är att köra på nu med bebisverkstan. Allt såg bara bra ut. Det var skönt att höra.
    Jag vet ju inte alls vad som har gjort att jag har fått missfallen, men jag vet att jag har tränat mycket alla gånerna och varit ute och vandrat i skogen med packning i värmen som var i maj månad då jag fick sista missfallet. Det slår ju mig att jag kanske ska ta det lugnt med träningen nästa gång. Träna men på ett helt annat sätt ,inte träna för att få snabbare tider på träningscykeln.
    styrka är nog bra.

    Jag har pratat med min chef om omplacering vid nästa graviditet, så vi får se vad det blir.
    Läste i går i en broschyr om missfall och där står det: Det finns idag inget som säger att tunga lyft i sig ökar risken för missfall, men man avråder från tung fysisk belastning"

    Annars får jag väl berätta för doktorn om min oro...någon måste ju förstå räddslan man har.

Svar på tråden Haft tre missfall, rädd för tunga lyft mm vid en fjärde graviditet