Inlägg från: Milkina cerka |Visa alla inlägg
  • Milkina cerka

    Adopterade-mer separationsrädda?

    Har Ingen teori, men reagerar likadant.

  • Milkina cerka

    Antog att det kunde vara så.
    Fru hemlig skrev 2008-09-04 20:56:28 följande:


    Ursäkta mitt intrång. Men det är vanligare att adopterade lider av separationsångest etc än icke adopterade. Detta på grund av de separationer man tvingats utstå tidigt i livet. Det finns litteratur om detta.
  • Milkina cerka

    Fru hemlig skrev 2008-09-04 20:59:53 följande:
    Ja, man tror och hoppas att de barn som adopteras i dag i större utsträckning ska slippa detta då man vet mer om anknytning etc.
  • Milkina cerka

    Ni är inte ensamma - när jag kom hit som 2-åring, 80 cm o. 8.030gr.Antar att man kan se mig som att jag var "normalllång" men underviktig.. Idag är jag 157cm.

  • Milkina cerka

    ja, tyvärr .


    Strawberry Mum skrev 2008-10-30 13:57:21 följande:
    Ja, är nog vanligt för adopterade, som varit undernärda en tid, kort eller längre, att vara mindre-längd och viktmässigt.Känns så hemskt att tänka att idag finns miljontals barn som lider och är undernärda och i stort behov av nya hem och en chans att överleva.
  • Milkina cerka

    Min son o. dotter med min man (av svensk medel längd) är "små" o. min dotter t. en lång svensk man är "normallång" ca:170cm.
    Min son är den jag oroar mig för - hur/ var avgör man om tillväxthormon är nödvändiga?

  • Milkina cerka

    Har funderat ett tag, men inte på allvar förrän han började FK, o. han verkar vara minst av alla(o. f. på Bf).
    V E T att jag normalt oroar mig f ö r mycket..
    Ska se vad vi kan göra vid första besöket hos skolläk.


    Thalis skrev 2008-10-30 15:14:17 följande:
    Har du pratat med läkare om detta?Min son är bara 8 månader men i med att han föddes förtidigt och att jag hade en komplicerad graviditet så har de kontrollerat honom noga med bl a hur han växer och man har gett oss den längd han med stor sannolikhet kommer att bli som vuxen. De kom de fram genom hans längd+ våra längder.
  • Milkina cerka
    Thalis skrev 2008-10-30 15:30:39 följande:
    Men är det inte mammor gör? Jag oroar mig för att min son är för stor för att vara 8 månader och förtidigt född. Att jag oroar mig har mest med att göra med att folk tycker att han är stor. Hade ingen sagt detta så hade jag inte ens reagerat.
    Orons mästarinna!! det är jag det!

    sari - kan bara tala för mig o. svaret är vekligen dubbelt.
    Tonåren var svåra gentemot min a-mamma, hon gick tyvärr bort innan jag gått igenom tonåren o. min pappa o. jag har fått en enormt nära relation pga just det. Har fortfarande (som jag ser det) enormt svårt för separationer.
Svar på tråden Adopterade-mer separationsrädda?