• Amis

    erfarenhet av Trisomi 13?

    Idag var vi på återbesök hos vår läkare. Hon har pratat med en genetikläkare som trodde att vår pojke dog pga T13. De ska nu göra en kromosomanalys på bebisen för att bekräfta det. Jag och pappan har redan gjort en krom.analys och den visade inga avvikelser.
    Min fråga är till alla som förlorat barn i T13. Hur gick det på er andra graviditet? Vad sa läkarna om upprepningsrisken? Vår läkare sa att det rör sig om 5-10% risk.
    Det känns konstigt att veta att en genetikläkare är inkopplad, jag som precis lyckats acceptera att det var slumpen som gjorde att vi förlorat vår pojke. Men samtidigt är jag tacksam att det tas på allvar och undersöks noggrant.
    Tacksam om några med erfarenhet av T13 kan dela med sig av sina erfarenheter.
    Kram
    änglamamma

  • Svar på tråden erfarenhet av Trisomi 13?
  • Amis

    En genetikläkare är inkopplad nu som ska göra kromosomtest på vår pojke. Det vi vet just nu är att han hade läpp/gomspalt och det brukar vara kopplat till T13.
    Enligt genetikern är det 5-10% upprepningsrisk men jag vet inte om hon visste resultatet från vår kromosomanalys när hon skrev det.
    Läkaren nämnde också ett mycket sällsynt syndrom som kan vara orsaken. Vi ska träffa gentikern när kromosomtesten på vår ängel är klart och hoppas få klarhet.

Svar på tråden erfarenhet av Trisomi 13?