• 7804

    Provrörsbarn är fejkbarn (?)

    Hej..

    Jag tänker absolut inte som din kusin. IVF-ungar är ens biologiska barn! Adopterade barn är ens barn! Punkt.

    Jag har ett företag som säljer babykläder. På en body är det ett stort rötthjärta med en banderoll över, i vilken det står "Kärleksbarn". En tjej kom in och kikade på den, hon var ute efter julklapp till sin kompis nyfödda dotter.
    "En sån här kan man ju INTE köpa" utbrast hon när hon såg bodyn. "De har ju fått en IVF-bebis".

    Otroligt sårande tycker jag, som är inne i både adoption och ivf-karusellen. Tänker folk verkligen så här?

  • 7804

    Mulle78> Jag tror dessvärre att det är rätt vanligt att folk tänker så. Antingen är barnen "mer efterlängtade och speciella än "vanliga" barn" eller så är de "b-plansbarn".

  • 7804

    Caroline> Precis. Eller kommentarer som "det där kommer inte du förstå förrän du har barn". Som om jag inte kan relatera till kärlek, relationer och sunt förnuft för att jag inte fött barn??!!
    Jag inboxar dig.

  • 7804

    Jag tror nog att vilket barn som helst vill veta att "vi gjorde allt som stod i vår makt för att du skulle komma till oss, så mycket längtade vi efter dig!"

  • 7804

    JA77> Det är inte fel av din kusin. Ens känslor har man alltid rätt till. Det är bara synd om henne som inte kan se fler lösningar som skulle kunna göra henne till mamma.

  • 7804

    HahHhahHa!!


    Fossa skrev 2008-10-02 21:40:27 följande:
    Måste vara någon som blandar ihop kärlek med samlag. Och det är klart, "samlagsbarn" vill jag inte att det ska stå på mina IVF-tvillingars bodys, inta bara för att det är missvisande
Svar på tråden Provrörsbarn är fejkbarn (?)