• Helle04

    Statistik och medicinska fakta om fertilitet, risker, IVF och ÄD för 40+ och 40++ (OBS! Ej stöd- eller peppningstråd!)

    Gillade din "disclaimer"

  • Helle04

    Kodama: Mkt intressant det du skrev om ÄD! I tidningarna ser man oftast bara om "extremfallen" och jag har undrat om det funkat hur högt upp i åldrarna som helst...

  • Helle04

    Kodama: Kom att fundera på ärftliga faktorer och fertilitet. Finns det några sådana samband...ngn forskning eller statistik? Inser naturligtvis att även om man har goda förutsättningar från början kan saker och ting hända på vägen...men det slog mig att min mormor blev gravid omgående med min mor (16 år), min mor likaså (två gånger, 29 år och 31 år), min syster (två gånger, en gång missfall 30 och 33 år) och jag själv blev jag gravid mån nr 2 med barn 1 vid 37 års ålder (denna gång tog det 9 månader vid 40 års ålder). Inser naturligtvis att partnern är avgörande Ja, det kanske inte finns ngn ärftlig faktor...men ser man på våra åldrar vid graviditeterna så borde det varit mer skillnad kan man tycka. Bara en fundering...har du ngn intressant länk eller info så är jag intresserad.

Svar på tråden Statistik och medicinska fakta om fertilitet, risker, IVF och ÄD för 40+ och 40++ (OBS! Ej stöd- eller peppningstråd!)