Inlägg från: mytrouble |Visa alla inlägg
  • mytrouble

    Statistik och medicinska fakta om fertilitet, risker, IVF och ÄD för 40+ och 40++ (OBS! Ej stöd- eller peppningstråd!)

    Helle: Ja,snacka om brasklapp!

    Kodama: Tack för allt intressant du skrivit! Men du som är en siffermänniska - när det gäller ÄD vid 40+++ pratar du bara om MYCKET HÖG risk för tex missfall, och medicinska komplikationer. Men vad är 'mycket hög' och 'stor' risk? Vilken storleksordning menar du att det kan handla om? 20,30, 60, 70% eller?? Går det illa för majoriteten, eller går det bra för de flesta?? Förstår att det kan vara svårt att veta exakt eftersom det blir färre mödrar ju högre åldersgrupp - och då svårare att göra statistik på. Och sedan som du säger, att privata kliniker i utlandet inte lämnar ut sina siffror. Och det är ju de som gör all ÄD på äldre kvinnor. För här i Sverige görs det väl inte så mkt ÄD - och ålersgränsen vet jag inte - men den är väl inte långt över 40 isf - eller?

  • mytrouble

    Ja, här är det verkligen en myllrande debatt i väntan på Kodama. Men ni har rätt, minnie mfl kloka människor, dags att hålla klaffen nu (jag alltså) och tålmodigt vänta, kanske ta en paus från FL?! (sic! )
    Underbart förresten Sleepy. Såg framför mig hur du springer runt där med op skjorta...

  • mytrouble

    Bra rutet Sleepy! Just det där avsnittet om att kvinnor hittar lösningar. Önskar oxå jag varit där. "Dom behöver väl inte bli så desperata..." Jamen nu ÄR det ju så. Sån är verkligheten! Det är som med kartan vs verkligheten. Att om dom inte stämmer, tro att man kan göra om verkligheten så att den ska passa kartan - istället för tvärtom. Det är alltså kvinnorna det är fel på, eftersom dom är så desperata. Dom får skärpa till sig helt enkelt!!
    OK, det här var möjligen OT, men jag kunde inte låta bli att haka på Sleepy där...

Svar på tråden Statistik och medicinska fakta om fertilitet, risker, IVF och ÄD för 40+ och 40++ (OBS! Ej stöd- eller peppningstråd!)