Inlägg från: Pasadena |Visa alla inlägg
  • Pasadena

    Vi som inte tar sömn för givet- babblet fortsätter

    Buff och Plopp skrev 2008-10-07 20:21:03 följande:
    Jag fattar ingenting. Buff verkar ha fattat galoppen med det här med sovandet Pekar mot sovrummet (ja hennes nya rum) när man frågar "Var sover man"?. När man frågar om hon ska sova så vinkar hon "hej då" och gnuggar ögonen. Ja man får vara lycklig så länge det varar...
    Sötnöt! Hon verkar gilla att ha ett eget krypin
    Så gjorde skorvan med i somras när vi var på landet Nu är det andra bullar
    Hon somnade på 5 minuter ikväll trots att hon illvrålade direkt jag la ner henne Hon slutade iaf nästan direkt och slocknade.
  • Pasadena

    Alicia, nej vad synd att du får vara hemma ett tag till, ja Det låter ju toppen att ni fått plats hos dagmamman ju! Det var snabba ryck

    Jag måste säga att jag är faktiskt mer positiv till dagmamma än dagis. Det är som du säger ,de blir mer sedda på nåt sätt och det känns inte som man lämnar bort dem på samma sätt. Jag skulle nog känna det mer som att jag lämnade mitt barn hos en vän istället för en hel insitution, om du förstår vad jag menar. Inte heller 20 stojiga och skräniga barn som kastar omkull ens lilla i förbifarten eller personal som inte hinner med alla ungar som vill sitt.

    Hur många barn har den dagmamman sammanlagt?

  • Pasadena

    Ja, det kommer bli toppen! Ta platsen, annars får du ge den till mig ! Jag tyckte skorvan blir så otroligt liten bland alla barn. Hon stog bara och tittade på alla som stojade och skrek när vi var där första dagarna. Hon var/är ju inte van vid det och det känns ju inte helt 100 måste jag säga att utsätta henne för sådan stojig miljö. Känns som om hon bara måste anpassa sig och bli sån själv för att "överleva" Nej usch nu ska jag inte negga, det finns många fördelar också som sagt och dagiset hon går på ÄR bra, de ser alla barn och framförallt älskar de sitt jobb! De säger det öppet på föräldramötena och det säger det ofta till oss päron med Det känns bra helt enkelt!

  • Pasadena

    Förresten, nån av er som minns de här schamponeringshjälpmedlena man hade på det glada 70-talet? En sån där ring man hade på huvet kring pannan som satt fast som en snodd med en skärm som hindrade vattnet från att rinna ner i ögonen när man tvättade håret på ungarna? Skulle vilja ha en sån till skorvan som fullkomligt avskyr att tvätta håret.

  • Pasadena
    Buff och Plopp skrev 2008-10-07 21:35:15 följande:
    Finns på babylandÄr det sant !!!! Vad 17 heter de? jag har försökt googla utan framång!
  • Pasadena

    Alicia, ja såna har jag också sett men jag menar just ensån som Linda säger, en rund ring som är typ med gummisnodd i mitten så man sätter den som en mössa på barnet så skärmen är runt hela huvet. Om jag hittar ska jag fota eller länka till nån sida för det är svårt att beskriva den.

  • Pasadena
    Mamasnest skrev 2008-10-07 22:25:38 följande:
    Usch vilken hemsk mamma jag känner mig som nu. Jag bara häller på vatten på huvudet på barnen, gapar gör de ju ändå för att jag grejar när de vill leka. När de var riktig små började jag med att skvätta dem i ansiktet varje gång de badade, då blev de vana att ha vatten i ansiktet.
    Nä varför ska du göra det!? Det är väl toppen att dina barn inte har nåt emot att få håret tvättat!
    Skorvan formligen avskyr det och får panik bara jag skvätter droppar på hennes hår och sen bara gallskriker och gråter i panik. Det har gått så långt att hon är rädd för att bada
  • Pasadena

    Mamsnest, man känner ju av sina barn och känns det ändå okej att tvätta håret så gör man ju det. SKorvan klamrar sig fast vid mig och blir liksom tokskraj så jag vill göra upplevelsen till lite mer lättsamt med hjälp av en sån där manick

    Alicia
    åh kan vi få er dagmammeplats då ? SKämt åsido, det är ju bra att det kändes bra på dagiset igen men du har ju en del negativa erfarenheter därifrån så du får väl vara lite vaksam. Kan ni inte fortsätta gå dit och känna efter hur det känns i några veckor till? Så du får känna efter mer liksom.. Dagmammeplatsen kanske hon kan hålla åt er ändå?
    Bra att du tar snacket med föreståndaren!

    Jag har nyligen börjat tvätta skovans hår med schampo (det parfymfria från änglamark). Såg att det var smutsigt i hennes hårbotten så det kändes ganska angeläget om man säger så!

    Idag har vi varit lediga och myst i parken och hemma ! Hon var jätteledsen i parken och kramade mina ben hela tiden och ville inte leka, bara kramas och sitta i mitt knä Det är inte alls likt henne kan jag säga. Kändes som hon trodde att jag skulle lämna henne och gå trots att jag upprepade att vi skulle vara tillsammans hela dagen. Min lilla fina..

  • Pasadena

    Alicia
    nej jag håller helt med dig, låter oebgripligt i imina öron hur de kan låta barnen gå dit själva??? De inser kanske inte faran? Eller varför gör de så? De måste ju ändå märka att ungarna försivnner dit då och då? Nån måste ju hämta in dem och faktiskt se faran där? Det låter ytterst oansvarigt måste jag säga!

    Varför vill du att hon ska gå på dagiset? Är inte dagmamma ett bättre alternativ? Jag är bara nyfiken hur du tänker eftersom jag skälv idealsierar dagmamma just nu

  • Pasadena

    Alicia,
    ja jag förstår vad du menar ang åldern. Men på skorvans dagis är de bara 3 (eller 4, minns inte riktigt) barn i samma ålder så det behöver ju inte alltid vara så på en dagisavdelning heller. Sen har de ett ganska stort gap mellan 2-3-åringarna och de äldsta (5 år)som också bara är 3 stycken! Men visst, det ÄR mer sårbart när det bara är 5 barn hos dagmamma! Å andra sidan träffar de ju andra barn i samma ålder tillsammans med de andra dagmammorna?

    Jag vet inte...jag har alltid varit inkörd på att mina barn ska gå på dagis men nu vet jag inte. Skorvan är väldigt social och framåt och väldigt glad liten prick men jag vet inte om dagis är rätt för just henne. Allt stoj och stim liksom, hon är ändå inte den vilda sortens barn som är framåt och tar för sig (vad det verkar, sånt kan ju ändras) så jag tror ändå på en lugnare miljö där man får tid och uppmärksamhet. Ja framför allt lugnet!

    Hur gick det idag hos dagmamman? Jag är såå nyfiken

Svar på tråden Vi som inte tar sömn för givet- babblet fortsätter