Inlägg från: edonator |Visa alla inlägg
  • edonator

    Hjälp mig med lite arabiska ord!!!

    Nu tycker säkert alla att jag är hemsk och rasistisk, men vore det inte bättre att ha principen att föräldrarna och barnen lär sig svenska? Det finns så många skolor och förskolor i Sverige redan där inga barn kan prata svenska ordentligt, eftersom det inte finns några svenskar på skolorna. Jag tycker det är dumt att sprida "trenden" till fler skolor. Det skapar bara allt mer utanförskap.

  • edonator
    Thaleia skrev 2011-10-18 10:21:38 följande:
    Nu är den här tråden några år gammal och pojken har hunnit sluta hos oss eftersom föräldrarna bara skulle vara här i något år pga studier.

    Men ang ditt inlägg: Att vi vill lära oss några basala ord innebär inte att vi inte uppmuntrar barnet till att lära sig svenska samt att VI lär oss arabiska! Det handlar om att få barnet att känna sig hemma, få förtroende för oss och känna att vi förstår dom nödvändigaste sakerna. Och det funkade alldeles utmärkt!! Vi hade en lista på lite arabiska basord och vi kunde säga dom på arabiska och samtidigt säga det svenska ordet och pojken lärde sig svenska otroligt fort. Så du får nog läsa på om språkinlärning!
    Förlåt, jag uppmärksammade inte det. Att jag öht skrev bottnar väl i att jag är "rasist" och helt enkelt vill ha in så lite av de där varelserna som möjligt (västasiater och afrikaner). Men det är mycket möjligt att du har rätt angående språkinlärning. Förhoppningsvis lär han sig att följa svenska lagar och regler också, inte kränka svenska tjejer eller hota svenska killar. Allra allra helst väljer han att flytta hem igen till sitt land, men det är bara en stilla önskan...

    Och anledningen till att jag tycker så är att jag själv bor i ett invandrartätt område och ofta är rädd för att gå ut. Men det behöver vi inte gå in på i den här tråden...
Svar på tråden Hjälp mig med lite arabiska ord!!!