Inlägg från: Benzaiten |Visa alla inlägg
  • Benzaiten

    Hjälp mig med lite arabiska ord!!!

    edonator skrev 2011-10-18 01:25:50 följande:
    Nu tycker säkert alla att jag är hemsk och rasistisk, men vore det inte bättre att ha principen att föräldrarna och barnen lär sig svenska? Det finns så många skolor och förskolor i Sverige redan där inga barn kan prata svenska ordentligt, eftersom det inte finns några svenskar på skolorna. Jag tycker det är dumt att sprida "trenden" till fler skolor. Det skapar bara allt mer utanförskap.
    nu är det ju så att för att kunna kommunicera öht så kanske de måste ta in vissa arabiska ord. Sen vet man efter forskning inom utbildningsvetenskapen (är själv utb lärare) att man måste ha ett fungerande hemspråk för att kunna lära sig svenska så bra som möjligt. Har man inte sitt hemspråk så är det mycket svårare att lära sig bra svenska, det är därför hemspråksundervisning är så viktig. Sen så är det även så att många av dessa barn och ungdomar kan prata med korrekt svenska och utan brytning med mera men det blir en dialekt och en gruppslang ett sätt barnen kommunicerar på med sina kompisar, men i andra sammanhang så pratar de annorlunda. Det finns t o m ett begrepp för detta men jag finner det inte i bakhuvudet just nu tyvärr.. När man arbetar med barnen i skolan kan man se detta tydligt, när de pratar med mig individuellt använder de ett annat språk än när de pratar med sina kompisar.  Trenden som bör spridas är mer hemspråks undervisning för då kommer även svenskan lättare av bara farten.

    Men i ts läge så är det ju så att det i nuläget handlar om att kunna förstå och kommunicera kring vissa basala behov som är nödvändigt. Barnet måste också få möjlighet till trygghet att de kan förstå om denne uttrycker ngt särskilt behov. _ Det svenska språket kommer att komma i den sociala kontexten, barn i den åldern lär sig otroligt snabbt och är som mest mottagliga för att lära sig ett  nytt språk, vilket blir svårare ju äldre man blir.
Svar på tråden Hjälp mig med lite arabiska ord!!!