• MammaCh

    Hur påverkar snus graviditeten?

    Nån som vet något om hur snusande påverkar graviditeten?
    Hej! Trots att snusande är rätt utberett i Sverige bland tjejer numera, känns ändå som det finns väldigt lite info om just snus. Rökning däremot finns hur många studier som helst på. Vår bm varnade för rökning och snusande och självklart har jag slutat helt nu, men jag är ändå nyfiken. Ingen som känner till någon studie om snusets effekter på fostret etc?

    Måste säga att illamåendet gjorde det oerhört enkelt att sluta snusa. Skönt!!!!!! Nån mer som slutat i samband med graviditet förresten? Svårt/lätt? Några problem med graviditeterna?

    Mitt foster (är i vecka 8+0) är enligt det VUL vi gjorde i går "litet för sin ålder". Funderar på om det kan ha med snusandet de första veckorna att göra?

  • Svar på tråden Hur påverkar snus graviditeten?
  • MammaCh

    Heliga guds moder... vilken tur jag slutat. Min lilla bebbe visade bara 10mm igår på ultraljudet (var troligtvis i vecka 7+5 igår) och doktorn tyckte fostret var bekymmersamt litet för sin ålder. Nu kan jag inte låta bli att fundera på om det kan ha med snuset att göra-- att jag snusade när jag blev gravid, och sen gradvis trappat ner (nu är jag snusfri tack och lov). hemska tanke!

    Ska kolla de länkar du tipsar om. Tack så mycket!

    Ni andra - någon som har liknande erfarenhet av för litet foster och som också har snusat?

  • MammaCh

    puh...... tack lammet!

    Ingen som har någon bra kur för att få foster att växa lite snabbare?? :)

  • MammaCh

    Fantastiskt bra att du hittat en länk HannaPanna! Tog lite tid innan jag fattade att jag kunde ändra storleken på bokstäverna till 65% för att kunna se vad det stod, men sen läste jag det som stod från s 107 och framåt. Inte helt tillförlitlig undersökning, men ger ändå vissa indikationer. Tack!

  • MammaCh

    Hrmpff.. Vet inte om jag håller med, men det är ju för att min fråga var allvarligt ställd. I övrigt är det ju kul med humor.....

    (säger hon med humörsvängningar BÅDE pga snusabstinens och graviditetshormonerna)

  • MammaCh

    mitt sug har faktsikt försvunnit nu så här tre veckor totalt snusfri! (Trappade ju ner de första veckorna). Helt otroligt, är faktiskt förvånad själv. Visst, blir jag upprörd över nåt vill jag ju ha en liten snus, men för det mesta annars, tänker inte ens på det. Efter 10 års snusande!! Hoppas ditt sug släpper också. Illamåendet hjälper helt klart till för mig :)

Svar på tråden Hur påverkar snus graviditeten?