• Mirva

    "Vanlig" ivf-behandling för 46-åring. var? någon som vet?

    Ja, på Ava Peter-kliniken i S:t Petersburg kan man göra en "vanlig" IVF till och med det år då kvinnan fyller 49 år. Dock påpekar de att chanserna till graviditet är små, men det vet ju redan din vän. Där är ingen väntetid.

  • Mirva

    mandrea skrev 2008-10-19 02:05:06 följande:


    I den åldern är chanserna ofta större att lyckas bli gravid och behålla barnet vid naturlig befruktning. Äggdonation i våra baltiska grannländer är ju annars en utmärkt lösning för "äldre" kvinnor. Hoppas det ordnar sig för henne :)
    Chanserna att bli gravid vid 40+ är betydligt större genom en IVF än naturlig befruktning, det hävdar samtliga fertilitetsexperter jag talat med. Varifrån har du fått sådana kontroversiella uppgifter och hur förklaras det?
  • Mirva
    mandrea skrev 2008-10-19 03:35:33 följande:
    Litade blint på min sambo som är barnläkare, borde jag kanske inte gjort. Ska lugga henne om hon har fel och gör mig till åtlöje!
    Uppdatera gärna om vilka ljud hon utstötte under luggningen!

    Fråga henne gärna om hennes källor. Nyfiken.
  • Mirva

    Men alltså, ni som har fått höra att man i den åldern skulle lyckas bättre på "vanligt sätt", hur har ni fått detta förklarat för er? Kan det inte vara så att dessa kliniker menat att det är så oerhört liten chans att över huvud taget bli gravid i den åldern, så att det är bättre att försöka på "vanligt sätt"?

  • Mirva
    Sleepingbeuty skrev 2008-10-25 12:04:04 följande:
    Att bli gravid naturligt eller genom insemination när man är 46 år är obefintlig.
    Ja precis vad jag tänkte också, även om det finns något enstaka undantag. Skulle gärna vilja veta vad dessa läkare grundar sina åsikter på.
  • Mirva
    mariatösen skrev 2010-11-02 21:07:56 följande:
    Alltså jag måste ha missat biologi lektionerna i skolan, men hur kan man se alla ägg som ska släppas ? Är det inte bara status äggen just då? Bildas inte äggen allt eftersom i äggstockarna? 
    Äggen är de du har från början. När man börjar närma sig 40 åldras börjar de bli för gamla.
Svar på tråden "Vanlig" ivf-behandling för 46-åring. var? någon som vet?