Inlägg från: NovJenny |Visa alla inlägg
  • NovJenny

    Mia-Sanningen om gömda

    Pelargonen skrev 2008-11-03 21:23:39 följande:
    Men om inget av det som står i böckerna är sant, hur kan då denna Osama veta att det det är hans ex boken handlar om? Hur kan han veta att de inte handlar om någon annans fru och barn?
    Men Monica vet väl vem Mia egentligen är? inte så svårt för henne att ta reda på vad mannen med de mörka ögonen heter och kontakta honom.

    Står det någonstans att det var han som kom på att det var de/honom boken handlade om?
  • NovJenny
    Pelargonen skrev 2008-11-03 21:53:12 följande:
    Vet hon? Eller är det Osama som har kontaktat henne?"Ingen rök utan eld" tror jag är ett bra påstående. Så även i detta fallet.
    Ja, jag säger inte alls att Mia är lögnaren. Var bara em tanke från mig...

    Jag antar att Monica tagit kontakt med en hel del människor som Mia kände när hon skulle skriva denna bok? fast vad vet jag...
  • NovJenny
    Pelargonen skrev 2008-11-03 21:57:58 följande:
    Ja, det har hon säkert. Frågan är bara vilka hon har kontaktat. Mias familj och vänner eller Osamas familj och vänner? Det återstår att se. Det enda vi med säkerhet vet är att det nu är två (tre) författare som tjänar pengar på detta människoöde.
    Ja, det ska bli intressant.

    De uppgifter Monica ger ut om att Mia förskönat sig själv ganska regält är intressanta.
    Om detta stämmer, varför göra en sådan grej?
    Skriva i boken om hur duktig och fina betyg man har när allt egentligen bara är skitsnakc och tvärtom?
  • NovJenny
    Felicia6 skrev 2008-11-03 22:03:36 följande:
    Kan ju vara så att dom andra två böckerna inte är "lika bra" som dom första eftersom Mia inte är en författare som Liza är och kan därför inte skriva på "rätt" sätt kanske?Och det kan ju hända att allt är sant, men att Osama ser sin chans att få tag i henne på nåt sätt nu genom att spela en annan roll...Så är det ju med många kvinnomisshandlare, folk i närheten har ingen aaaaaning om vad som försiggår vid stängda dörrar
    Hur skulle han få tag på henne menar du?
  • NovJenny
    Einstein skrev 2008-11-03 22:08:05 följande:
    för att får bort fördomarna hos oss läsare kanske?
    Vilka fördomar? Eller, jag förstår vad du menar men varför skulle det ha någon betydelse? En sannhistoria är ju ändå en sann historia.
    Konstigt att vela ändra hela sin person.
  • NovJenny
    LillaLinan skrev 2008-11-03 22:12:14 följande:
    Ja fast man ändrar ju ofta för att man inte ska kunna lista ut vilken person det handlar om. Skulle ngn skriva en bok om mig och lämna ut exakta fakta så skulle det va ganska lätt för allmänheten i Sverige att lista ut vem jag är i verkligheten. Därför ändrar man ju ofta namn, platser och annan information.
    Fakta som vilka betyg och vilken utbildning man har?

    Intressant hur folk verkligen väljer att tro på Mia...
    Jag vet inte alls vad jag tror, men känns lite som att folk har fördommar från den andra sidan också!
  • NovJenny
    Einstein skrev 2008-11-03 22:14:07 följande:
    jag tror att om Liza beskrivit Mia som en tjej som gått ut specialklass med låga betyg, samt att hon inte hade svenskt ursprung...ja då hade nog våra fördomar tagit fart. typ att hon då skulle få skylla sig själv. Ett smart drag tycker jag.
    För att tjäna mer pengar eller hur menar du? Vad var smart?
    Vad hade det spelat för roll om någon tyckte att Mia fick skylla sig själv? Boken handlade ju om Mia, inte någon annan...

    Fast vad jag tycker en sann bok skall innehålla är väl egentligen en helt annan sak men jag hade aldrig valt att förändra hela mig själv bara för att någon inte skulle tycka si eller så eller kanske lista ut vem jag var. Hur nu det skulle vara möjlig!

    Undrar var Liza har att säga om detta, står det någonstans?
  • NovJenny
    LillaLinan skrev 2008-11-03 22:19:54 följande:
    Man kan lätt få fram fakta om såväl betyg som vilken utbildning ngn har...bara att lägga ner sig lite. Inte precis hemligstäplad info.jag tycker inte det är så intressant att folk inte tror på Mia, män som slår kvinnor är ett problem bland såväl svenska som utländska män. Tyvärr får ju vi kvinnor oftast skylla oss själva...
    Ja, men man måste väl inte skriva vilken exakt utbildning man har eller så.

    Vilket ursprung mannen/kvinnan har som misshandlar har väl inget med saken att göra.
    Sedan MÅSTE inte alla utlåtanden från människor vara sanna bara för att det finns de som utstår helvete.

    Mia har ju en del anledningar att hitta på, hon har ju tjänat en hel del pengar på detta och när det framkommer viss information som denna så är det väl inte så jättekonstigt att vissa undrar?!
  • NovJenny
    Einstein skrev 2008-11-03 22:24:58 följande:
    Jag tror att om vi vetat sanningen om Mia, så hade mångas fördomar stått i vägen för att de skulle kunna ta in historien på samma sätt.
    Ja, så kan det vara...
  • NovJenny
    Sanrah skrev 2008-11-03 22:31:43 följande:
    Alltså om "lögnerna" enbart handlar om vilket ursprung och betyg Mia har, så bryr jag mig inte Fast skulle det visa sig att historian om Mia - är blandning av flera kvinnoöden så skulle det kännas lite olustigt.För några veckor sedan satt ju Mia tv4 studion i en intervju, kom ihåg att jag tyckte det var modigt gjort. Hennes röst/dialekt var inte så som jag hade tänkt mig
    Gjorde hon? Vad handlade den intervjun om?

    Ja, modigt och riskfullt gjort.
Svar på tråden Mia-Sanningen om gömda