Inlägg från: LillaLinan |Visa alla inlägg
  • LillaLinan

    Mia-Sanningen om gömda

    Detta med att Gömda skulle vara rasistisk har jag som jag skrev tidigare hört förut. Vi hade en muslimsk kvinna som pratade om Islam på universitetet och hon delade ut ett häfte där det bla stod att Liza Marklund va rasist och att boken Gömda va påhitt för att fökasta invandrare.

    Jag tror att vi idag vet att misshandel man/kvinna kan ske i såväl svenska, turkiska, arabiska, finska, norska....hem. Misshandel har ingen nationalitet eller religon men all misshadel måste uppmärksammas.

  • LillaLinan

    I bloggen stod vid ett tillfälle att Osama slagit Mia "ett par gånger" samt pucklat på henne på gatan vid några tillfällen. Är detta orsak nog att ta Osamas barn från honom?

    Tror att jag med flera förstod vart Monica A stod i misshandelsfrågan efter det inlägget. Tyvärr är det borta nu...


    Omorfia skrev 2008-11-08 14:07:27 följande:
    Varifrån kommer uppfattningen att Antonsson skrivit en bok som försvarar misshandeln av Mia-Maria? Baserat på bloggen har jag fått uppfattningen om att boken handlar om att visa att det är så många saker i boken Gömda som inte stämmer överens med verkligeheten att den inte kan kallas sann. Det är en milsvid skillnad mot att påstå att Mia-Maria har fabulerat hela historen!Snacka om att göra en höna av en fjäder.
  • LillaLinan

    Vi hade detta i hemläxa och jag var helt rosenrasande när jag kom till skolan dagen därpå...tänkte att: Detta kommer det ju bli diskussion om!

    Det konstiga va när vi kom till skolan dagen efter så satt vi i tvärgrupper och jag tog genast upp incidenten i häftet. Dock var det bara jag i hela klassen som regaret på just detta, mest kanske (??) för att de va rädda att framstå som rasistiska. jag kände mig lite mest dum.

    Detta va i religonsundervisningen på det allmänna utbildningsområdet/lärarprogrammet Karlstad Universitet.


    Barkbam skrev 2008-11-08 14:30:37 följande:
    Hur många av er som lyssnade på den muslimska kvinnan protesterade mot hennes påståenden att Liza Marklund var rasist? För det ska jag säga, det hade jag gjort. Jag hade rest mig upp och frågat med vilken rätt hon kan påstå en sådan sak. Var det någon som protesterade och vilket universitet var det?
  • LillaLinan

    Tycker att många av inläggen som skrevs i Mas blogg i sepember/oktober är mest att få folk att misstro Liza och Mia.


    Lolilla skrev 2008-11-08 14:41:43 följande:
    På vilket sätt har det skett smuts och pajkastning? Vilka inlägg är det du åsyftar?
  • LillaLinan

    Ojdå...va inte meningen att få arg gubbe men iallafall så hade jag haft MER tilltro till bloggen om den presenterats som: hej jag heter Monica A och jag har skrivit en bok om en man som felaktigt blivit anklagad att misshadlat en kvinna.

    DÅ hade jag nog läst boken. Nu försöker MA bara dra till sig läsare genom att använda såväl "Gömda" som "Mia" i bokens titel.

  • LillaLinan

    Oj va mycket det händer i denna tråd. Jag tycker att Monica A är en skam för alla journalister och författare. Har man inte bättre ordval eller är mer kunnig än att kalla diskussioner för "okunniga" och "korkade" bara för att man kritiserar så undrar jag om man ska kalla sig för journalist och författare. Jag hade iallafall skämts om jag vart i samma fack!

    Sedan tyckte jag det va otroligt störande att Monica ger Mi en klapp på axeln och faktiskt säger att det hon råkat ut för på FL va "elakt" men "att vi inte vet sanningen".

    Jag tror att alla här är överens att det alltid kommer att finnas två sanningar i ALLA historier. Det är bara vems sida man väljer att tro på...vem sanning man väljer.

    Ang. "sanna" "verklighetsbaserade" böcker så brukar det nästan alltid stå att "vissa händelser, platser, namn" osv är ändrade för att man inte ska kunna lista ut vem boken handlar om. Det har jag helt förståelse för...att man inte vill lämna ut hela sig själv till läsare. Eller lämna ut vänner och familj. Jag anser ändå att boken är "sann"

  • LillaLinan

    Det är vi...vi är ju i den gruppen som skulle kunna köpa hennes bok. Hon borde va rädd om oss. Men jag tycker fortfarande att Monica gjorde fel när hon:
    1, startade sin blogg
    2, kommenterar inläggen från FL

    Vill man göra reklam för sin bok så är hennes väg enligt mig helt fel. Fattar inte hur hennes utgivare kan tycka att detta är okej.


    Thalis skrev 2008-11-09 13:26:02 följande:
    Men tydligen är vi ändå inte bara en fis i rymden,för hon fortsätter med att nämna oss Så viktiga är vi nog *fniss*
  • LillaLinan
    Emmel skrev 2008-11-09 13:37:33 följande:
    "Återstår att se hur ni ska missförstå det här". Herregud, snacka om att kasta en brinnande fackla på en oljaindränkt vedhög... Vad ska vi nu göra, vi som skriver okunnigt, spekulativt och korkat? Jag vet, vi lägger av och säger att Monica ha rätt. Hon verkar ju verklighetsförankrad i det hon skriver. Hon verkar ju inte "måla fan på väggen" och ha förutfattade meningar, inte om oss i alla fall!Monica, du vann!!!NOT!
  • LillaLinan

    Men herregud, har Monica skrivit det där. ja snacka om att göra bort sig. PINSAMT!
    Bei Bei skrev 2008-11-09 13:47:04 följande:


    Klippt från ett av monicas bloggsvar: "Med detta vill jag påpeka att aga har varit tillåten i vårt land tills helt nyligen. Det är för jävligt men så är det. Jag mår illa bara jag skriver det, men med husaga menades dessutom mannens lagliga rätt att slå sin hustru.Dessa vildsinta traditioner lever kvar i exempelvis Libanon. Det är den kultur Osama har vuxit upp med. Det måste man komma ihåg. Det är svårt att byta kultur. Frågan är om man överhuvud ska göra det. Men släpper man in folk, så måste man ta tag i sånt här också. Det räcker inte med att säga aja baja."Här kan man läsa om hur hon försvarar Osamas våld mot Mia. "Det är svårt att byta kultur" URSÄKTA! Men vad tusan har kultur med detta att göra? Så bara för att han kommer från en annan kultur så försvarar det hans beteende? Där håller jag inte med. Det kanske förklarar en hel del, men inte försvarar! Det finns människor överallt i hela världen, med olika kulturer, olika bakgrunder, olika hudfärger som slår sina partners. Det finns bara ETT enda tillfälle det kan vara försvarbart att ta till våld och det är om man själv eller ens barn riskerar sitt liv. Annars är det aldrig försvarsbart. ALDRIG!
  • LillaLinan
    som tur är så tror jag aldrig hon kommer så långt med denna bok. Tror den kommer hamna i glömska om jag ska vara ärlig
    Thalis skrev 2008-11-09 13:53:47 följande:
    Jag hoppas för hennes skull att hon lär sig att hantera kritik på ett bättre sätt, helst innan boken kommer ut!!Tänk dig att hon bjuds in till Malou Von Sivers och får en obekväm fråga och svarar: Nu är du okunnig,spekulativ och korkad .
Svar på tråden Mia-Sanningen om gömda