Inlägg från: Einstein |Visa alla inlägg
  • Einstein

    Mia-Sanningen om gömda

    Thalis skrev 2008-11-03 23:25:40 följande:
    Enligt min familj på Dominikanska så har jag en oidentifierad dialekt
    Jag lägger ner!
  • Einstein
    Angelx skrev 2008-11-04 06:56:42 följande:
    Spicy woman skrev 2008-11-04 00:02:42 följande:Nej han misshandlade inte henne. Men det var han som "avslöjade" att han inte var emmas pappa och att emma och robin hade en bror till som heter daniel.Anders var nog inte på något sätt elak vad jag vill minnas.
    Jo, på slutet var han psykiskt elak och sa en massa elaka saker (om jag inte fattade fel)
  • Einstein
    Angelx skrev 2008-11-04 07:16:56 följande:
    Ja det är sant men han misshandlade inte henne aldrig fysiskt.Han va väl för övrigt ganska tystlåten i slutet, han stängde ju in sig i ett rum mm mm.
    Jo, men jag har för mig att han var väldigt destruktiv och i stort sett bara sa en massa elakheter när han väl sa något...om det nu är sant!
  • Einstein
    Angelx skrev 2008-11-04 07:18:53 följande:
    Jah håller på att lyssna på mias systrar nu, men hu vad den verkar vara rörig , blir faktiskt lite besviken på den
    Mias systrar! ja just ja den har jag glömt bort att läsa.
  • Einstein
    Angelx skrev 2008-11-04 07:20:37 följande:
    Ha ha ja an kan aldrig veta ju...men du minns nog rätt, man glömmer ju så fort
    Det framkom mer i den fjärde boken om Emma än i den tredje boken.
  • Einstein
    Miew skrev 2008-11-04 07:41:06 följande:
    Tänker inte gå in på detaljer, men jag tycker att eftersom det är klart i boken att det bara är hennes version som kommer fram så får man ta det med en nypa salt. Marklund har inte pratat med hennes föräldrar, vänner, äldsta son eller nån mer som känner till historien.
    Är det beskrivningen av henne som person som inte stämmer eller är det även själva historien?
  • Einstein
    wynn skrev 2008-11-04 14:06:15 följande:
    I slutet av "Gömda" (eller i efterordet) lät det dock som om det mesta hade löst sig. Familjen mådde bra i sin nya världsdel, höll på att lära sig det nya språket mm. Sedan, i kommande böcker, spårar det plötsligt ur igen???
    Fast gömda gavs väl ut efter att de kommit till USA? Liza började väl skriva asyl när de fick asyl? När gömda skrevs så visste de ju inte om det fanns något mer att skriva om. Däremot visste de att familjen var trygga och välmående i USA.
  • Einstein
    Barkbam skrev 2008-11-04 18:38:57 följande:
    På Liza Marklunds hemsida står det "sanna berättelser om Gömda & Asyl. Hm, Mia Eriksson ljuger nåt så hysteriskt och det är märkligt att inte fler journalister har tagit upp detta. Jag vet att en del har velat intervjua Monica Antonsson, men hon vill inte vara med förrän boken har kommit ut. Vilket är helt naturligt. Jag längtar verkligen till att få hem den i brevlådan. Jag kan säga att jag blir väldigt upprörd när någon påstår att de blivit mordhotade och misshandlade av sin man och det visar sig vara lögner. Då är jag inte nådig i mina uttalanden om vad jag tycker om sådana kvinnor.
    Fast hur kan man vara säker på att denna Monica har hittat sanningen då! Ord står mot ord och som situationen är är det omöjligt att bevisa vad som är sant.
  • Einstein

    Jag förstår inte vad man har för syfte med att avslöja Gömda som osann! Som många här inne har skrivit, så skulle den mycket väl kunna vara sann. Även om det inte är Mias sanning, så är det många andra kvinnors sanning! I och med att Gömda ifrågasätts, så ifrågasätter man ju alla misshandlade kvinnors berättelser!

  • Einstein

    Det ska bli intressant som sagt att läsa Monicas bok. Vad i Mias berättelse är det egentligen som hon ifrågasätter? Vem mer än Mia, Anders och "Mannen med..." kan veta sanningen? Det var ju sällan som de hade andra vittnen ju, ja i alla fall om jag minns böckerna rätt.

Svar på tråden Mia-Sanningen om gömda