Inlägg från: Einstein |Visa alla inlägg
  • Einstein

    Mia-Sanningen om gömda

    Angelx skrev 2008-11-08 16:26:40 följande:
    Vadå skrämde iväg mi?
    Läs Monicas senaste blogginlägg!
  • Einstein
    Angelx skrev 2008-11-08 16:45:40 följande:
    Nu har jag läst den......jag kan bara skratta åt den faktiskt. Bara för att man är neutral och inte vill stå på någon sida kallas det lågt......det är lågt om något tycker jag. Det sägs ju att man ska gå när man har som roligast och det var väl det MI gjorde kanske. Eller blev kanske frågorna för obehagliga vad vet jag. Men spekulera får man ju inte göra enligt monika för det är elakt och lågt och korkat enligt henne. Så då är jag isåfall både elak och korkad - för att jag spekulerar och ställer frågor. "suck" Du får gärna inboxa mig monika och säga vad problemet med mina frågor har varit..(om de nu var riktat till mig vill säga)...som jag skrivit tidigare har jag inte valt sida ännu och vet inte heller om jag kommer att göra det i denna soppa!
    Att spekulera och diskutera är ju samma sak som att vrida och vända och försöka se från olika håll tills man hittar "sin sanning". För som jag sagt innan så vet bara de som var med den sanna sanningen och även där blir det nog olika beroende vem du frågar!
  • Einstein
    Hallonröd skrev 2008-11-08 17:16:06 följande:
    Ja  går man ut med en sådan sak som att "avslöja sanningen" om en av de mest uppmärksammade böcker som skrivits så får man väl räkna med att folk höjer på ögonbrynen och börjar undra?! Att folk ifrågasätter och spekulerar är väl inte konstigt? Men som sagt,  bra reklam har det blivit och jag tänker också läsa den boken
    Fast mitt intresse för boken har falnat.
  • Einstein
    Angelx skrev 2008-11-08 18:06:52 följande:
    Japp det har mitt också och mycket efter att monika påstår att vi är dumma.....men hon vill kanske att dumma människor ska läsa hennes bok??? Nu har hon plockat bort sitt inlägg om oss här på familjeliv..........där hon beskrev hur dumma vi var eftersom vi spekulerade
    nej det finns fortfarande kvar i det inlägg som hon kallar familjeliv.
  • Einstein

    Cia 79 skrev 2008-11-08 18:23:34 följande:


    Men sluta ge Monica mer uppmärksamhet nu, för henne är vi ju bara en fis i rymden.
    Jag tycker faktiskt att man ska kunna diskutera detta ämne utan att bli kallade negativ, spekulativ, oskicklig och korkad! Ja det är de orden som Monica använder om oss i sin blogg! Varför inte hålla sig i bakgrunden och vänta med sina uttalanden tills vi fått en chans att läsa hennes bok? jag kan bara prata för mig själv, men jag känner mig inte grundlurad av vare sig Mia eller Liza. För mig har det faktiskt ingen större betydelse om Gömda inte är sann eller inte. För är det inte Mias sanning så är det någon annans!
  • Einstein
    Einstein skrev 2008-11-08 18:31:05 följande:
    Cia 79 skrev 2008-11-08 18:23:34 följande: Jag tycker faktiskt att man ska kunna diskutera detta ämne utan att bli kallade negativ, spekulativ, oskicklig och korkad! Ja det är de orden som Monica använder om oss i sin blogg! Varför inte hålla sig i bakgrunden och vänta med sina uttalanden tills vi fått en chans att läsa hennes bok? jag kan bara prata för mig själv, men jag känner mig inte grundlurad av vare sig Mia eller Liza. För mig har det faktiskt ingen större betydelse om Gömda inte är sann eller inte. För är det inte Mias sanning så är det någon annans!
    Med andra ord så spelar det ingen större roll om Monica med sin bok lyckas övertyga mig om att just Mias berättelse är lögn. Även om inte berättelsen i Gömda är sann, så finns den som sanning i andra människors berättelser. Visst Liza skulle inte ha benämnt berättelsen son sann, men det misstaget anser jag inte vara speciellt stort.

    Vad det sedan gäller oskyldigt utpekade, så är det väl bara hon på "Paradiset" som är identifierbar utifrån vad som skrivs i boken, eller? Att det efteråt kommit ut uppgifter som gör att personerna i boken kan känna sig träffade är väl inte bokens fel? Vad det gäller historien om "Paradiset" så är jag för dåligt insatt för att vilja uttala mig.
  • Einstein

    Cia 79 skrev 2008-11-08 18:33:20 följande:


    Håller med dig, men hon skriver som svar på en kommentar i bloggen att vi är inget att bry sig om, för vi är bara en fis i rymden
    Okej, den kommentaren har jag missat.
  • Einstein
    älskarlivet81 skrev 2008-11-08 18:56:52 följande:
    Monica har sjunkit så oerhört i mina ögon efter att jag läst hennes blogg. Hon verkar inte seriös för fem öre, så som hon skriver där inne! Har svårt att ta hennes bok seriöst om hon själv skriver så oseriösa saker på sin blogg!
    Måste tyvärr hålla med!
  • Einstein
    Barkbam skrev 2008-11-08 19:48:21 följande:
    Ni är ganska "goa" ni. Elisabeth Hermon, är kvinnan bakom boken "Vingklippt, sanningen om Stiftelsen Paradiset". Ett förslag från min sida: Sök upp närmsta bibliotek, låna boken, läs och återkom sedan med kommentarer. Vore väldans intressant att höra en del av er efter att ni läst den. Vad den handlar om? Att Elisabeth Hermon, efter en fruktansvärd traumatisk händelse, där hon var nära att dö, startade stiftelsen Trossen. Ett skydd för misshandlade kvinnor och barn, även misshandlade män fick hjälp. Ja, det finns män som misshandlas av kvinnor, om ni inte visste det. Inte lika vanligt, men de finns. In i denna stiftelse Trossen, kom Mia tillsammans med sin man och barn och sökte hjälp. Vem sänkte Trossen och smulade sönder Elisabeth Hermon? Ja, ska man tro på Elisabeth Hermon, vilket jag gör efter som hon lägger fram dokmunent som bevisar hon sin oskuld, medans Liza Marklund fortfarande letar efter sin dokumentlåda på sin vind. Mina tankar om Mia Eriksson och Liza Marklund är väldigt många. Som sagt återkom efter att ni läst boken, inte innan. Det är lönlöst att ni spekulerar. The truth and nothing but the truth!
    Fast enligt mig är denna delen en liten del av Gömda och som jag skrev innan så skulle Mias historia kunna vara sann...det räcker för mig.

    Vad spelar det för roll om vi spekulerar? Detta är ett diskussionsforum där man diskuterar. Det finns inga krav på att man måste hålla sig till sanningen. Alla har rätt att ha sina åsikter, sedan är det läsaren sak att avgöra om han eller hon ska tro på det skrivna.

    Sedan måste jag säga att jag får en känsla av att både du och Monica vill att vi blint ska tro på er sanning. Det är säkert inte er mening, men jag och fler med mig uppfattar det så. Vi har inte läst Monicas bok och de flesta av oss inte heller Elisabeths bok. Jag tycker dock att den sistnämnda boken har ett mindre intresse i detta fallet. Om hon har rätt så är det självklart tråkigt, men de flesta har sitt fokus på misshandelssituationen i Gömda och det är sanningen runt den som är av intresse (i alla fall för mig). Som jag sagt innan så spelar inte någon större roll (för mig) om Mia verkligen varit med om allt detta...för har inte hon det så har någon annan varit med om ungefär samma sak! Det förjävliga i historien är att en människa måste fly för sitt liv och att samhället inte kan ge det skydd som människan behöver. där ligger i alla fall mitt fokus.
  • Einstein
    ladydivine skrev 2008-11-08 20:48:32 följande:
    Har följt denna tråd nu sen start och flera ggr kommer de upp att "Mia" har förstört för massa kvinnor om hon nu ljuger i boken....men vad menar ni med det? Vad exakt har hon förstört??
    Jag förstår inte heller det, hur som så lyfter ju boken fram ett stort problem. Det är ju inte så att grym misshandel inte existerar bara för att Liza och Mia hittat på sin berättelse eller snarare i så fall kryddat den. Dessutom är det ju när historien blir ifrågasatt som förtroendet förstörs!
Svar på tråden Mia-Sanningen om gömda