Inlägg från: Little J |Visa alla inlägg
  • Little J

    fantastiska SOC...

    Vet du hur mycket kunskap om "T13" den här personen från Socialen du mötte har? Eftersom det är ett väldigt ovanligt funktionshinder, kanske du kan fråga henne om det (ge henne information om hon inte vet)och sedan be henne att resonera kring hennes tidigare uttalande igen.

    Man möts ofta av myndigheter som inte vet särskilt mycket om funktionshinder. Jag vet flera klassiska exempel på hur föräldrar med Downs Syndrom barn där de har fått kommentarer som "det blir nog bra" eller "har han blivit frisk?".

    Kram och hoppas ni får den hjälp ni behöver.

  • Little J

    Ursäkta att jag undrar (du behöver inte svara Gutegirl) men hur många handläggare tror du har full kunskap och insikt vad det innebär att leva med ett sådant svårt funktionshinder som T13?

    Ofta vet sjukvården väldigt lite om barnet som fötts med T13 (tex framtida hälsa eller "fel" som inte har upptäckts) och många gånger händer katastrofala saker väldigt fort utan förvarning.
    I värsta fall med dödlig utgång...att jämföra detta med att ta hand om ett kolikbarn tycker jag nog är väldigt oprofesionellt.

Svar på tråden fantastiska SOC...