Inlägg från: abuelita |Visa alla inlägg
  • abuelita

    Till er som vill föda hemma; varför i all världen vill ni det?

    IlsaBlackWidow skrev 2009-01-10 10:35:55 följande:
    abuelita skrev 2009-01-10 10:07:36 följande: Åh Jag blir så uppgiven av alla försömringar till det onaturliga och hälsofarliga. Tur att det finns eldsjälar som kämpar på varje område! Vad är det jag ska kika efter när vi tittar i dokumenten från förlossningen? Jag vet att de frågade om något prov som skulle sparas i en bank eller liknande, jag trodde det var från ett blodprov men är det alltså från navelsträngen? Jag blir förbannad och sorgsen när jag tänker på allt och att jag inte hade informationen att kunna säga till på förlossningen.Ja hur ska vi kunna anmäla om vi inte känner till riskerna? Jag ska ta upp det här på autismcenter... jag har ju flera tankar om möjliga orsaker tillsammans med ärftlighet, varför min son fick autism. En av orsakerna jag funderatöver var ju förlosningen men då stressen och kejsarsnittet, inte mer ingående än så eftrsom jag inte visste mer. Nu tänker jag ju även på avnavling, värkstimulerande dropp med mera.Hur gör man för att anmäla om det skulle bli aktuellt? Jag vill ju inte sätta dit någon, jag vill ha en förklaring och förhindra att det fortsätter.
    Jag tror att Adams Family, som är TS till den här tråden www.familjeliv.se/Forum-2-13/m39564431.html har rätt bra koll på hur man gör när man anmäler. Hennes son fick en cp-skada till följd av felaktigt använt värkstimulerande dropp i kombination med tidig avnavling.
  • abuelita
    snöbebis skrev 2009-01-10 14:17:50 följande:
    abuelita skrev 2009-01-10 12:30:53 följande: Nej, jag uppfattar inte detta som mörkläggning och har ingen särskild åsikt om det. Vad jag tycker om detta är väl också rätt oviktig och ointressant? Men eftersom du har en stark åsikt och många skäl att ange kring detta det så tycker jag helt ärligt att du ska försöka göra något åt det. Om du inte vill det så är det din sak helt och hållet också. Inget jag lägger mig i. Det fanns inget hånfullt i den kommentaren. Den var ärligt menad.
    OK, då litar jag på att det inte var hånfullt.

    Så du tycker jag borde göra något åt det?  Gissa om jag kämpat med den här frågan, och gör fortfarande !!!  (märks verkligen inte det?) Och har faktiskt kommet en bra bit på väg.  
    Ja det var faktiskt jag som lyckades driva igenom att det nu blivit nationella riktlinjer för avnavling. Och i pricnip allt som har skrivits och sagts om avnavling i media är det jag som ligger bakom eftersom jag tipsat ALLA nyhetsredaktioner, dagstidningar  och medicinska tidskrifter jag har kunnat komma på under snart 2 år. Även TT, vars medicinska reporter ligger bakom de flesta artiklar som skrivits om avnavling sedan sommaren 07, är det jag som har tipsat.
  • abuelita
    IlsaBlackWidow skrev 2009-01-10 14:18:32 följande:
    abuelita skrev 2009-01-10 14:15:52 följande: Står avnavlingsrutinen med i pappren från förlossningen? Att jag fick värkstimulernade minns jag stod som i en tidsdagbok, emn efter snittet stod det bara något om hur gossen mådde etc.
    Nej jag tror faktiskt aldrig det står något om avnavlingen.  Men snittbarn har alltid navlats av meddetsamma, tills det nu i höstas kom nationella riktlinjer där sen avnavling ska gälla även vid snitt. 
  • abuelita
    IlsaBlackWidow skrev 2009-01-10 15:05:05 följande:
    abuelita skrev 2009-01-10 14:46:16 följande: Då kan jag vara säker på att det gjorts med Viktor. Men det låter ju positivt om det håller på att ändras.
    ja det är verkligen positivt att det håller på att ändras nu.

    Den amerikanske obstetrikern George Morley berättar i radiointervjun som jag länkat till lite här och där att  det är många fler autistiska barn som fötts med kejsarsnitt än vaginalt. 

    Autism borde då alltså inte ha något att göra med gener!
  • abuelita
    IlsaBlackWidow skrev 2009-01-10 17:00:27 följande:
    abuelita skrev 2009-01-10 16:55:23 följande: Länken fungerade inte för mig! Jag har hört att det är flera (vars barn fått autism) som haft komplikationer under förlossningen och jag tror verkligen det kan ha med saken att göra. Sen låter jag frågan om ärftlighet stå kvar, det kan ju fortfarande handla om en ökad sårbarhet. Sen tillkommer ju alla inflammationer, vaccinationer (avstod mpr dock), antibiotikakurer mm.Jag ska vekligen höra vidare med dem på autismcentret angående avnavlingen, kejsarsnitt, droppet etc.
    Jättebra att du hör vidare med dem på autismcentret!

    När det är komplikationer under förlossningen brukar  barnet mår dåligt när det föds, och då blir det alltid omedelbar avnavling.

    Enligt George Morley så är det bara tidigt avnavlade barn som får komplikationer av vaccinationer.

    Det är problem med den där länken här på FL. Men jag ska leta upp ett av mina blogginlägg där jag har länken till intervjun.  Återkommer.
  • abuelita
    IlsaBlackWidow skrev 2009-01-10 17:42:48 följande:
    abuelita skrev 2009-01-10 17:25:12 följande: Tack igen! Intressant med kopplingen till vaccinering, givetvis bör ju för tidigt avnavlade barn, enligt vad jag nu läst, skapa ännu större sårbarhet hos barnet. stackars min lilla pojke.
    Ja precis, de blir ju förstås mycket sårbarare. Inte minst för att de gått miste om sina stamceller, som tydligen kan bota både det ena och det andra.
  • abuelita
    IlsaBlackWidow skrev 2009-01-10 17:57:01 följande:
    abuelita skrev 2009-01-10 17:53:02 följande: Förlåt att jag frågar så mycket, men förlusten av stamcellerna är mest pga att de inte kommit fram till barnet från moderkakan, eller är det lika skadligt det där provet man tar?
    Stamcellerna finns i moderkaksblodet (ca 1 dl blod, motsvarande ca 2 l för en vuxen).  Vid tidig avnavlng blir alltså stamcellerna  kvar i moderkakan och barnet utsätts för akut blodförlust.

    Ph-provet kan tas med kanyl från intakt navelsträng, vilket nu efter att de nya riktlinjerna presenterades  görs på de flesta sjukhus i Sverige. Men sjukhusen i Västra Götaland fortsätter att navla av före första andetaget för att ta det här provet.  Man kan ju misstänka att det  har något samband med att nationella blodbanken för stamceller ligger i Göteborg. 

    Enligt  bl.a. den gravida stamcellsforskaren MUM CC som bidragit med en hel del viktig information i  trådarna om avnavling här på FL så krävs det avnavling före första andetaget för att det ska bli tillräckligt mycket blod kvar i moderkakorna till stamcellsforskarna. Och det måste vara så färsk som möjligt och tål därför inte några långa transporter.

    Och det är flera utlandssvenskar som skrivit i dessa trådar och berättat att de privata blodbanksföretagen (  big business i stora delar av världen)  kräver tidig avnavling för att det ska gå att spara barnets  stamceller.

    I Läkartidningens artikel där de nationella riklinjerna för avnavling presenteras står det så här :

    "Amerikanska riktlinjer om bankning av navelsträngsblod, »cord blood banking«, har nyligen publicerats [34]. I rapporten rekommenderas att man inte bör ändra avnavlingsrutiner med hänvisning till insamling och bankning av navelsträngsblod."


    http://www.lakartidningen.se/07engine.php?articleId=10609

    Enligt den amerikanska hjärnforskaren Eileen Nicole Simon (mor till 2 autistiska söner, varav den ena nu är död) som jag mailväxlar med, så ökar fallen av autism i USA lavinartat nu- ett autisitsk barn på 100 födslar! 

    Ska leta fram hennes hemsida.  Återkommer.
  • abuelita
    Nogula skrev 2009-01-10 20:14:11 följande:
    Nej, anledningen till att hon inte kunde andas var att hon hade diafragmabråck, tarmarna låg alltså uppe vi lungorna och tryckte ihop dem, enda sättet att fixa detta är genom operation. Hon hamnade i respirator rätt fort efter födselnVi hade i alla fall turen att hon överlevde Långt ifrån alla med samma åkomma gör det.
    Ja visst ja, det hade du ju faktiskt berättat i ett tidigare inlägg, att hon hade diafragmabråck.. Ursäkta!

    Men tror du ändå inte hon skulle mått bättre om hon hade fått behålla sitt moderkaksblod och  den naturliga syreförsörjingen från navelsträngen,  och sina stamceller?

    Hur mår hon idag? Jag kan tänka mig att ni har gått igenom en hel del och att det inte varit så lätt för er.
    Diafragmabråck har jag ingen erfarenhet av eftersom jag jobbade på medicinsidan på neonatalen. Diagafragmabråcken av på kirurgsidan,
Svar på tråden Till er som vill föda hemma; varför i all världen vill ni det?