• Miss Lau

    Varför handlar så många jämställdhetstrådar på FL mest om rosa kläder och klänningar?

    Jämställdhet är för mig betydligt mer än färg på kläderna, men jag tycker det är intressant att begränsningen och "stoppa in barnet i ett fack" börjar redan på BB och att det absolut är värt att diskutera.

  • Miss Lau

    skåne tjej skrev 2008-11-13 14:24:57 följande:


    men gör man verkligen det egentligen?om du menar rosa resp blå filtar så tas det bort på fler och fler ställen.och färger är ju en subjektiv smak tycker jag, inget som är identifierat med ett visst kön.
    Jag tänkte inte alls på några filtar utan snarare hur folk resonerar om vilka kläder de ska köpa till bebisen i magen. Det går ju absolut inte med rosa till en kille etc. Sen fortsätter det när barnen växer upp, killen ska inte få leka med dockor, leksaksspisar etc för det är tjejigt. Föräldrarna väljer en aktivitet som de tycker passar en riktig grabb, inte konståkning (som verkligen kräver mycket!). Pojken bemöts på ett helt annat sätt än en dotter osv. Jag tycker det är att begränsa sitt barn och att stoppa in barnet i ett fack barnet inte har bett om.
  • Miss Lau
    Lena skrev 2008-11-13 14:27:46 följande:
    Och när samma förälder väljer olika till sina barn som har olika kön lär det ju inte bero på förälderns smak.
    Jag har också funderat på detta med smak. Hur kan man tycka att ett viss färg är fin/ful beroende på om bäraren har snopp eller snippa? Är något snyggt tycker man väl det oavsett.
Svar på tråden Varför handlar så många jämställdhetstrådar på FL mest om rosa kläder och klänningar?