Inlägg från: Skogsrå |Visa alla inlägg
  • Skogsrå

    BF februari 2006 Stockholm - del 7

    Här är ni ju, funderade på varför det varit så tyst i andra tråden!

    Vad förutseende ni är som redan köpt julklappar. Här har vi börjat fundera lite bara, på bl a briotåg som Minna älskar. Jag har frågat massor av gånger om hon skulle vilja ha en docka, men hon säger bara "nej" och skakar bestämt på huvudet. Så till henne blir det varken docka eller barbie i nuläget i alla fall.

    Linusen, Åhléns och Hemtex har väl rätt mycket i gardinväg? Förstår din frustration, jag skulle också önska att man kunde fixa allt sånt med så lite tidsåtgång som möjligt.

  • Skogsrå

    Angående julmarknader:
    Jag var på Gröna Lunds julmarknad i söndags, men tyckte inte att det var så värst juligt faktiskt. Mer som vanliga Gröna Lund plus några små bodar med julprylar som man kan hitta var som helst.
    Minna tyckte i alla fall att det var kul att åka karusell - men sen blev hon jätteförkyld och hostig efter den dagen. Så det präglar väl också min upplevelse lite.

    Rosendal tycker jag alltid är mysigt, och Taxinge ska vara jättebra har jag hört.

    Idag är jag hemma och vabbar till kl 14 då farmor kommer, ska sen åka in till jobbet och jobba kväll istället. Minna hostade så mycket att hon kräktes igår kväll, stackaren. Typiskt att hon låg i min säng dessutom... blä.

  • Skogsrå

    Catten, vad mysigt det låter med era sång-onsdagar.

    Ikväll har Minna släpat in min nyköpta Samsonite-resväska in i sitt rum, hon sa att det var hennes. Helt otroligt vilken styrka som finns, och vilja såklart.

  • Skogsrå

    Vi kommer också åka kommunalt till Linusen tror jag.

    Idag har vi bakat lussebullar o pepparkakor, Minna var superbra på att rulla ihop "ormarna" till lussebullar. Sen har vi pysslat lite också och bl a gjort frostade ljuslyktor. Imorgon ska vi ta julkortsfoton, vet inte riktigt var vi kommer att beställa dem sen men troligtvis Crimson. I år ska jag också göra julklappar till släkten hos Bagsnatcher, bl a väskor med Minna-foto på.

  • Skogsrå

    Tack för vägbeskrivningen, ska bli kul att ses!

    Igår fick vi äntligen hem Minnas säng, en utdragssäng som vi köpte på Blocket. Hon blev alldeles överlycklig, verkligen strålade. Men vi har sagt att hon ska prova att sova i den först till helgen. Ska bli intressant att se om hon verkligen gör det,

  • Skogsrå

    Chrizzy: förhoppningsvis får vi bilskjuts till Vistaberg, så tar vi oss hem på egen hand sen.

    Än så länge är alla friska här, så jag hoppas det fortsätter så!

  • Skogsrå

    Jag instämmer med Alexandr och Singhis: tack för mysig glögg- och fikastund, och roligt att se huset!
    Minna har lekt bebis hela kvällen här hemma - utom nu när det är läggdags, då är hon plötsligt vuxen och behöver inte alls lägga sig .

  • Skogsrå

    Singhis, vi var på Skepparholmen i november, det var jättemysigt. Ska du dit med kompisar eller själv?

    Minna har varit dålig i magen sö-må så nu måste hon vara hemma från dagis ti-on, eftersom de ska vara symptomfria i 48 tim. Lite dåligt tajmat nu när man försöker jobba på för att bli klar inför helgledigheten... men det är inget att göra åt saken. Bara vara glad att hon inte var sämre än hon var.

    Vi funderar på att försöka dra ner på dagsömnen för Minna, men hon brukar bli så väldigt "tröttvinglig" tidig e m, så jag tror faktiskt inte att hon klarar att vara utan ännu.

  • Skogsrå

    Singhis, Skogshöjd och Sydpoolen ligger i Södertälje. Jag var på en konferens på Skogshöjd för en massa år sen, men då hade de inte skaffat spa än tyvärr.

    Idag har jag varit på samtal med J:s psykolog. Nu står det ganska klart att han har Aspergers syndrom. Det har varit en väldig resa att komma hit, men känns rätt skönt att få det bekräftat nu. Så nu får ni som kanske har undrat varför han aldrig är med på fikaträffar o dyl en liten förklaring (han har väldigt svårt med sociala sammanhang som han inte valt själv).

  • Skogsrå

    Ja, det är skönt att få bekräftelse faktiskt. Det var jag som började fundera på J:s svårigheter med att strukturera sin vardag, tänka och resonera "annorlunda", ha svårt för en del sociala sammanhang medan han är otroligt öppen i andra o s v, och så började jag läsa lite. Och när jag planterade idén hos J efter att vi haft en del seriösa relationsproblem började han lyssna. Utredningen startade för knappt ett år sedan.
    Det har varit tuffa år för när man får barn sätts allt på sin spets på något sätt. Det är svårare att få egentid, smita undan ansvar o s v, så problemområdena har märkts _mycket_ mer nu.

    Men, som sagt, nu får vi hjälp och han är villig att använda sig av de redskap han får. För mig är det jätteskönt att jag känner är att jag inte längre behöver "försvara" att J funkar lite annorlunda, släta över saker och ting, förklara varför han inte deltar i sociala sammanhang, varför vi inte har ordning hemma o s v. Det räcker med att jag tar ansvar för mig själv.

    Singhis, ja det finns starka ärftliga faktorer, och dragen finns redan hos små barn. Men på 70-80-talen fanns inte så mycket kunskap om detta, och J:s mamma har en väldigt hög förnekelsegrad dessutom.

Svar på tråden BF februari 2006 Stockholm - del 7