Inlägg från: Skogsrå |Visa alla inlägg
  • Skogsrå

    BF februari 2006 Stockholm - del 7

    Förresten, för att förtydliga: det finns många olika varianter av Aspergers syndrom, med olika svårighetsgrad och olika tyngdpunkt i olika problemområden. J tillhör inte de svåraste graderna, men när man lever ihop blir det ändå väldigt tydligt att han inte funkar som de flesta andra när det gäller att planera, strukturera och kompromissa.

  • Skogsrå

    Nu har vi varit och köpt julgran på Plantagen. Hade först tänkt köpa här hemma, men de kostade 500-550 kr här och den vi köpte kostade 259 kr! Liiite skillnad.
    Vi ska klä den redan i e m, för Minna ska åka till farmor o farfar måndag förmiddag och stanna till tisdag eftermiddag.

  • Skogsrå

    Catten, Minna har gjort likadant, hon har hängt tio halmsaker på tre grenar ungefär... men hon tyckte att det blev jättefint, så det får vara så.

    Idag brann det i vårt hus, på våningen under. Det var en äldre man som rökte i sängen, och han dog av rökskador. Usch. Det luktade rök i hela huset såklart, så Minna får sova hos farmor o farfar inatt. Jag och J har vädrat ut hela lägenheten så att det känns okej igen. Men det är otäckt med branden förstås, och svårt att släppa att en person jag "känner" faktiskt dog.

  • Skogsrå

    Singhis, lycka till med napp- och blöjprojektet!

    Här har det återgått till det vanliga nu, ingen röklukt kvar. Jag har fixat i köket hela dagen, men ska ha en skön dag imorgon med bara vi 3 - om vi inte spontanbjuder farmor o farfar på risgrynsgröt framåt kvällen.

    God Jul!!!

  • Skogsrå

    Det blev bra juldagar här också, men nu verkar det som att Minna längtar till dagis eller åtminstone mer av aktivitet. Vi försökte gå ut på promenad nyss, men Minna skrek hela vägen efter sin napp så vi fick vända... Hur funkar det för er Singhis, klarar sig Engla fortfarande utan? Jag är lite avundsjuk.

    Vi har också börjat packa för morgondagens tågresa till mina föräldrar. Sen ska vi vara där i en hel vecka, så det blir ju lite prylar som ska med.

  • Skogsrå

    Nej, vi har inte försökt sluta med nappar helt, men funderar på att det är dags. Däremot försöker vi verkligen hålla på att napparna bara ska användas när man sover och vilar, men det är inte så lätt det heller. Minna är _väldigt_ nappig. Nu när hon hela tiden ska leka bebis också är det ännu svårare, för då säger hon bara att "bebisen behöver napp". Puh.

  • Skogsrå

    God fortsättning från oss också!
    Vi är hos mormor o morfar i Nora sedan i söndags. Minna tittade på lite tidiga fyrverkerier på nyårsafton men somnade kl 23, och sov sig igenom allting sen. Hon har fått extremt sena vanor nu och somnar vid 22 nästan varje kväll... hm, får se hur det går på onsdag när det är dagisdags igen. Å andra sidan sover hon till kl 9 på morgnarna och bestämmer själv när hon vill gå och vila på dagen.

    Mysigt, slappt och kravlöst här just nu alltså. När vi kommit hem är det dags att börja planera för vårt stambyte. Vi ska flytta till en annan lägenhet på vår gård helgen 23-25 januari, och bo där i 3 månader medan de badrumsrenoverar och stambyter i vår lägenhet. Så det är ju en del man ska packa med sig, i klädväg om inte annat. Vi kommer åt vår lägenhet även under tiden, men allt lär ju vara rejält dammigt så det skulle vara bra att kunna bomma igen vår klädkammare ordentligt.

  • Skogsrå

    Oups, insåg just att 23 januari är Minnas 3-årsdag.... det blir ett lite annorlunda firande!

  • Skogsrå

    Minna har väldigt torr hud nu och får också lite eksem utan att vara allergisk. Hon har eksem på vänsterhanden och hakan just nu. Vi smörjer för fullt men det gäller ju att inte göra det precis innan man ska ut i kylan, och det är svårt med kroppsdelar som blöts ofta.

    Idag kom vi hem från Nora. Skönt trots allt. Igår var det massor av snö och riktigt pulkaväder, så vi åkte i pulkabacken - äntligen. Kul att få uppleva det innan vi åkte.

  • Skogsrå

    Håller tummarna för att John kryar på sig snabbt. Vi har aldrig haft Alvedon som suppar utan har använt flytande från början, det funkar jättebra.

  • Skogsrå

    Nu är jag faktiskt rätt glad att vardagen börjar igen imorgon. Minna börjar också bli lite svår att stimulera här hemma. Igår eftermiddag var vi i Täby centrum där de hade en stor lekmatta med datorprojicerade bilder - Minna gillade den jättemycket och jagade efter alla blommor, bollar o s v. Efter lite shopping där också var vi på biblioteket som har en helt underbar barnavdelning.

    Men idag har vi bara varit hemma. Var ute på isen och tog en promenad i snön och det uppskattades, men det blir väldigt hög volym och mycket röj inomhus.

    Badhus vill jag också till snart, men nu tänkte jag precis som Singhis att det säkert skulle vara överbelamrat med folk.

    Det närmar sig, Linusen! Spännande

  • Skogsrå

    Vi var på Konserthuset igår, det var Öppet hus med Filharmonins dag. Vi hörde barnversion av Peter och vargen, och sen var det sång och lek med Nassim al Fakir. Man fick också prova olika instrument och Minna provade cello, helt koncentrerad satt hon! Kul, fast väääldigt mycket folk.

    Idag blir det städning, flyttplanering och promenad med andmatning.

    Singhis, härligt att slippa nattmål! Och kul med julgransplundring. De ordnar sånt på mitt jobb varje år också, men i år ska vi flytta den helgen så det blir inget denna gång.

  • Skogsrå

    Vi ska inte flytta, men det ska stambytas i vårt hus och då ska vi bo i en annan lägenhet i samma område i 3 månader. Vi flyttar om 2 veckor.

  • Skogsrå

    Nu är vi friska, men natten till fredagen åkte stackars Minna på magsjuka. På 3-årsdagen! Inget kalas där inte. Hon hade hög feber resten av dagen, men på lördag morgon var hon mirakulöst nog helt bra igen. Tur, eftersom vårt stora flyttlass gick då och sen har vi flyttstökat resten av helgen. Men nu känns det riktigt inbott och bra i vår tillfälliga 3:a under de närmaste 3 månaderna, och i stort sett allt är undanröjt i den vanliga lägenheten också.

    Singhis, stackars er som har haft så mycket sjukor! Håller tummarna för att Engla klarar sig ett tag nu.

  • Skogsrå

    Minna har verkligen kommit av sig med potträningen. Går utan blöja gör hon, men så fort hon blir nödig på ett eller annat sätt tar hon på sig en blöja... Idag var vi och köpte en toasits så får vi se om det är mer lockande än pottan.

    Däremot sover hon i egen säng i eget rum nu, det var inga problem alls att ställa om. Skönt, jag hade trott att det skulle bli flera veckors kamp.

    Grattis i efterskott Catten o Olivia!

  • Skogsrå

    Catten, vad jobbigt det låter att vara ensam så mkt med två småttingar.

    Idag är både jag o Minna hemma med influensa. Minna har varit sjuk sedan i lördags och jag blev dundersjuk igår, med värsta feberfrossan. Blä.

  • Skogsrå

    Singhis, vad skönt ni verkar ha haft det på Skepparholmen, jag gillade verkligen också det stället även om vi inte riktigt utnyttjade tiden där lika effektivt som ni (kom som vanligt iväg väldigt sent med min hopplöst tidsoptimistiske man...). Och från dig är det väl inte långt alls heller.

    Idag orkar jag äntligen vara uppe efter en galet jobbig influensavecka. Minna tyckte det var urtrist med en mamma som bara låg i sängen.

Svar på tråden BF februari 2006 Stockholm - del 7