Inlägg från: Tinsa |Visa alla inlägg
  • Tinsa

    "Augusti 2006-mammorna"

    Oj, Ida, låter som en tuff vecka! Fast bli väckt kl 7 kan vi bara drömma om här hemma, kl 6 är sovmorgon, 5.30 är "godkänt" och har man otur vaknar Agnes av den av oss som går upp först (Anders 4.15 el jag kl 5). Skulle ju behöva gå och lägga sig kl 21 men det går ju inte... Spännande med föräldamöte!

    Kalorina: Ska kanske inte klaga på min sömn då...Skönt att du får komma iväg och träna i alla fall!

  • Tinsa

    Ida: Ja eller hur? När måste de gå upp när ni ska till dagis? Var förresten inte meningen att "förringa er trötthet" i mitt förra inlägg.

  • Tinsa

    Ja, du har mycket att tänka på...

    Hos oss serverar de frukost kl 7.30 så jag lämnar strax innan - jättebra, särskillt för Elsa som börjat sova lite längre och bara hinner få i sig lite välling hemma. Nästa vecka börjar nytt schema för mig, så på måndagar ska jag lämna 6.30 för att vara på jobbet 7.30. Det blir en utmaning!

    Sitter och dricker upp den sista glöggen, och på lördag ska vi röja undan julsakerna. Agnes kommer att bli ledsen, hon älskar ljus och pynt.

  • Tinsa

    Ida: Hur ni gör med frukost beror kanske lite på vilken kvalitet ni får på tiden ihop på morgonen? Om de i alla fall måste väckas och är trötta så kanske det är enklare att de äter på dagis, men är de pigga och ni kan få en fin stund hemma så kanske det är mysigare? Du kanske inte behöver bestämma definitivt på en gång? Våra går 7.30-16.30 3 dagar och det går bättre och bättre, nu är det ganska pigga även efter dagis, men i början var de rätt trötta.

    Mirme: Mysigt att bli lite ompysslade, men oj vad kallt!

  • Tinsa

    Hej på er!

    Har varit jättemycket på jobbet idag (1 sjuk och en ledig av 4) och känner att jag inte är helt säker på att jag verkligen gjorde allt jag trodde att jag gjort - får ta och gå igenom allt i morgon. OBS att detta gäller administrationen, patienten fick sin behandling som han skulle...

    Nygge: Fy vad det låter jobbigt! Även en vanlig "tvåbarnschock" är ju jobbig, utan att man ska behöva hantera sjukdomar, matproblem och vintermörker också. Ang jobbet så kanske det förhoppningsvis kan bli ett andningshål för dig, jag tycker att det är otroligt skönt att få gå till jobbet vissa dagar. Hur som helst så hoppas jag verkligen att det börjar flyta bättre för er snart och ni får vara friska. Det tycker jag att ni - om några - har förtjänat!

    Ida: Elsa var väldigt gnällig på dagis hela första månaden innan hon lärde sig gå ordentligt, men nu när hon tom kan hänga med på skogspromenader så tycker hon att det är mycket roligare att vara där. Emma kommer nog snart in i det hon med, och du kommer att märka att båda barnen utvecklas jättemycket (tyckte jag i alla fall). Känner igen det där med att det gnälls så fort mamma är i närheten också!

    Längtar så till helgen då Anders och jag ska på kryssning till Tallin (fick i julklapp av mina föräldrar, inkl barnvakt). Det blir första gången de sover borta två nätter, men de älskar ju mommo och offa och har sovit där förr, så det ska nog gå bra. På lördagen ska de till Hammarbybacken och åka pulka

    Hur hade ni det på er kryssning förresten Ida?

  • Tinsa

    Agnes gick ju två månader som 15-timmars, men Elsa började direkt efter inskolningen (en vecka) på vanliga schemat dvs 7.30-16.30, torsdag ledigt. Mina barn sover ju dock oftast ca 2 timmar efter lunch, så då försvinner en stor del av eftermiddagen. I måndags när jag hämtade 14.30 hade Elsa precis vaknat.

  • Tinsa

    Hu! Var ute i kolmörkret (vår utelampa är trasig så det är svart som i en säck, man får ha ficklampa) för att hämta en sak i bilen som står typ 15 m från huset. Precis när jag låser bilen kommer ett hemskt ljud från skogen, ungefär som en griskulting som skriker i panik. Kan ju säga att jag inte stannade för att se vad det var utan sprang in fort som attan. Fast jag undrar verkligen vad det var för djur som lät så?...

  • Tinsa

    Yippee! Alla är friska och i kväll bär det av till Tallin!

    Kalorina: Man är inte en dålig mamma för att man känner så ibland. jag hade en period före jul då jag tyckte att de skrek och gnällde konstant när vi var hemma, och helst av allt ville säga upp mammaskapet. Men nu har det vänt, de har varit friska flera veckor och därmed mycket mer harmoniska. Man får komma ihåg "mamma-mantrat" - "detta är bara en fas, detta är bara en fas..." Ang att vissa har 7 barn, så är jag övertygad om att det stötsta teget är att gå från ett till två, alla ev övriga kommer liksom "på köpet"

    Ida: Härligt att det gick så bra att lämna! Jag visste att det skulle gå bra!

    Ang preventivmedel så är jag sugen på p-spruta. Tycker att Cerazette är bra förutom att det är så svårt att ta dom vid samma tid - rena turen att man inte är blivande trebarnsmamma vid det här laget, och det är ju samma typ av hormon. Jag hade vanliga p-piller (Yasmin) innan och de var också bra, men då "måste" man ju blöda varje månad, och det hoppar jag gärna över.

    Anna: Det går säkert bra för Edvin. Han är ju faktiskt vårt mest rutinerade dagisbarn här i tråden

  • Tinsa

    Hallå!

    Som vanligt har jag varit inne och snokat utan att orka skriva....

    Vi hade det i alla fall superskönt på kryssningen. Var ganska lite folk på båten, men dte gjorde ju inte oss något. Vi har ätit massor, promenerat runt i ett snöigt Tallin och sen när vi tröttnat gick vi tillbaka till båten och la oss och sov i två timmar mitt på eftermiddagen. DET är lyx för småbarnsföräldrar med hus, renoveringsbehov, trädgård etc...! Barnen hade haft det bra med mormor och morfar också. De hade shoppat en mössa till Elsa på POP-rean, och tänkte köpa en till Agnes också, men hon ville inte ha för den var "inge siiin!"

    Har varit/är sjukt mycket på jobbet senaste tiden. Sen jul är jag en av fyra som jobbar på en separat enhet för Brachyterapi (en speciell typ av strålbehandling), och hon som är "chef", den enda som är van och den enda heltidaren, har varit sjuk i snart två veckor. Igår var jag helt ensam (man behöver eg vara minst två) och ville ha hjälp med en enkel grej av de nere på vanliga avdelningen, men fick till svar att det gick inte för då skulle "S" lunch bli förskjuten..... Hallå, min lunch blev inte av alls och en patient fick vänta i en timme för att de inte ville hjälpa till! Ibland blir man bara sååå trött på vissa....

    Agnes har en ny kompis på dagis, en liten kille som är precis mitt emellan mina tjejer i ålder. Hon hänger inte riktigt med i allt de andra tjejerna i deras grupp gör, de fyller alla tre år nu i januari, men med lille O har hon jättekul, och i morse ville hon inte ens komma och vinka till mig! (snyft )

    Kalorina: Vilken kärleksförklaring!

    Anna: Åh, spännande med syskon! Hur går det med studierna förresten?

    Ida: Vaddå, alla vill väl jobba med långfibrig sulfatmassa - det kräver väl ingen vidare motivering

  • Tinsa

    Någon som tänkte gå på den där barnmarknaden på Fyrishov som vet om man får ha vagn med sig in? Funderar på att testa att åka själv med barnen (A jobbar) men då måste jag ha vagn om båda skulle vägra gå, annars kommer vi ingenstans!

Svar på tråden "Augusti 2006-mammorna"