• Majken

    Deluxpinglornas sommar-noll-femmor nr 19!

    Vi är ett gäng glada & trevliga Deluxpinglor som har hängt ihop här på FL sedan hösten 2004. Vi har följts åt genom försöken att bli gravida, våra graviditeter, våra förlossningar, våra barns första 3 år och är nu inne på deras fjärde år - tänk vad tiden rusar....!! Förvånad

    Dessutom har några av pinglorna fått barn nr 2 och fler småsyskon väntas i vår lilla tråd framöver!

    Det här är Deluxpinglornorna, våra "sommar-noll-femmor" och deras småsyskon
    2005
    16/5: Lyllo – en dotter – Majken + lillasyster Kajsa 22/4-2007
    19/5: Jofimiel – en son – Elliot
    27/5: VildaMaria – en son – Vilhelm
    3/6:  Majken – en dotter – Malvina
    6/6:  A lie – en son – Widar + lillasyster Vendela 10/9-2006
    8/6:  LabLover – en dotter – Lily + lillasyster Iris 16/3-2008
    9/6:  Kardemumman – en son – Felix
    11/6: Börnen – en son – Emil + lillasyster Maja 16/11-2006
    19/6: Decemberflicka – en dotter – Hannah + lillebror Elias 16/1-2008
    20/6: Missisola – en dotter – Ebba
    24/6: Ninnie - en dotter - Elicia + lillasyster Elvira 1/10-2008
    29/6: Lopez– en son – Max
    23/7: Tösagumman – en son – Elliot + lillebror Henning 29/3-2007
    1/8:   Malin med Tim – en son – Tim + lillebror Måns 11/3-2008

    Växande mage finns hos

    Missisola - BF 12/12-2008


    Love my M-girls
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-01-06 10:24
    17/12: Missisola fick en Alva!!
  • Svar på tråden Deluxpinglornas sommar-noll-femmor nr 19!
  • decemberflicka

    Tittar på Greys anatomy, men jag vill bara smyga in och krama er allihop för allt stöd jag fått under de senaste dagarna! Ni är verkligen BÄST!


    Hannah 19/6-2005 & Elias 16/1-2008
  • LabLover

    Tösagumman: Jo, det går mycket bättre. Nu vill hon faktiskt dit igen (kan ibland säga att hon inte vill) men vi ger oss då inte in i diskussion med henne. Förhoppningsvis var det bara en engångsgrej för Elliot. För L varade det ju i över en månad innan det vände.


    Ninnie: Spännade med huskurer! Hur har det varit för henne sen?


    Missi: Skönt att det har vänt med nattningarna!

    Majken: Hoppas du är piggare idag, kanske t o m har jobbat?

    Stackars alla små som är sjuka! Vi hoppas att det är över för vår del nu. har varit mycket sjukt nu i jan och feb.

    Jag då? Jag jobbar ju som bekant 45% just nu men shit vad det är svårt att gå hem i tid. Nu är jag fullbokad i två veckor framöver och även på vårt drop-in där jag eg. ska lämna obokat men det går bara inte. Fattar inte hur jag ska stå ut? Ska ha medarbetarsamtal med min chef nästa vecka och VET att hon kommer att kommentera att jag har så mycket på flexen. Maken jobbar också sjukt mycket. Ikväll skulle han t ex simma till 21.30 och sedan åka till jobbet. Då var han ändå på jobbet 5.30 imorse. Vet inte hur jag ska få honom att inte jobba så mycket, det är INTE bra!

    Var hos veterinären med gammelhunden i tisdags förresten. Allmän hälsokoll och vetten tyckte hon var så frisk och fin och fräsch för sin ålder! Fick lite Metacam (för smärtan i hennes framtassar) och Progesteron (för urinläckage) så förhoppningsivs piggnar hon till lite nu. Så klart löste jag inte ut Progesteronet igår för jag var inte säker på att hon verkligen har urinläckage men så klart har jag idag sett att det droppat lite där hon har legat och vilat på golvet. Hoppas tabletterna hjälper, inget kul annars. Eftersom jag inte var säker i tisdags så frågade jag heller inte vetten vad man gör om tabletterna inte hjälper.

    Nä, ska nog gå och lägga mig. Har städat lite eftersom det kommer några FL-bekanta på fika imorgon fm.


    ♥ Underbara döttrar födda 2005 & 2008 ♥
  • LabLover

    Vad trött jag blir. I har vaknat och varit "pigg" mitt i natten två ggr den här veckan. Den här gången ska jag inte ta över henne till mig.

    Dessutom har hon börjat vakna tidigare och tidigare, imorse redan 4.15. När vi var sjuka orkade vi inte riktigt med hennes tidiga mornar och gav henne välling när hon vaknade vid 5. Det var kanske ett misstag så här i efterhand? Iofs så somnar hon då om efter 15-45 min men ändå. Så hungrig kan hon väl inte vara? L sov ganska OK vad jag minns efter att jag slutat nattamma henne och I hade ju några veckor när det var bra (vaknade 5.30-6.00 och det kunde vi ju stå ut med).

    Hur har era varit? Jag minns inte.


    ♥ Underbara döttrar födda 2005 & 2008 ♥
  • LabLover

    Det tog en stund men nu verkar hon sova. L vaknade till och ropade: Mamma, kan du ta I och ge henne välling? Nä, nu är det tyst där inne, stänger av och går och lägger mig.


    ♥ Underbara döttrar födda 2005 & 2008 ♥
  • decemberflicka

    LL - Hannah vet också precis vad Elias behöver, oftast...konstigt nog!
    När han sitter och skriker av helt ogrundad anledning är det ofta "Mamma, han vill ha vatten, han är törstig förstår du väl".
    När han klänger och gråter är det "Mamma, han vill ha välling".
    Hon har väl lärt sig att han tystnar när han har något i munnen....
    Jobbigt med vakna nätter btw, det har vi också haft till och från i några veckor, men nu verkar det ha vänt. Elias hostar fortfarande till och från hela nätterna, så jag ligger med en kudde över huvudet för att kunna sova - för det gör ju han! Han verkar inte störas av det så som vi gör.

    Idag ska vi ha "avskedskalas" för mig som slutar vara föräldraledig. Hjälp, vad fort det här året har gått!
    Vi ska baka cupcakes...mmmmmmmm.


    Hannah 19/6-2005 & Elias 16/1-2008
  • LabLover

    Min man kom hem från jobbet kl 5 Sov till 7 och åkte tillbaka. Tydligen var han inte ensam där heller, någon annan stackare satt också och jobbade!


    ♥ Underbara döttrar födda 2005 & 2008 ♥
  • VildaMaria

    Usch för att jobba så! :-P

    Här är det lugnt. Hemma sjuk, dunderförkyld och totalt nersatt. Har jobbat hemifrån idag. Hemmet är belamrat av flyttkartonger, vi är uppe i 50 stycken så det är som att leva i ett Pacman-spel, man gnetar runt i labyrinten

    Ska åka till huset i eftermiddag och träffa nuvarande ägaren och enas om vad som ska vara kvar och inte och ifall vi ska köpa loss grejor (typ gräsklippare och sånt). Ska bli så kul att få se huset invändigt igen! sen hem och dyka ner i packande/källarröjning i helgen, på måndag får vi husnycklar och tillträde

    Ville kommer i eftermiddag också, har inte sett honom på en vecka och saknar honom så! Har pratat i telefon några gånger - han vill ha en egen telefon i födelsedagspresent by the way, han fyller ju om prick 2 månader. Så det ska han få, en kontantkortslur som familj och släkt kan ladda så han kan ringa vem han vill

    Ska försöka hinna slappa lite i helgen också plus att det är både match och träning, men får väl ta det lugnt med monster-förkylningen i kroppen.

    Ta hand om er pinglor och ha en fin helg!!

  • LabLover
    VM: Pacmanspel Blir lite nostalgisk

    Som tur är skällde makens chef lite på honom idag så han kan inte göra om det!
    ♥ Underbara döttrar födda 2005 & 2008 ♥
  • Majken

    Kikar in en sväng från sjukstugan...
    Fortfarande genomförkyld med en hosta som skulle få en storrökare att blekna i jämförelse? Har varit hemma från jobbet hela veckan och skulle egentligen gått en internkurs i ledarutveckling (jobbet kör den i 3 steg varav jag gått den första och var inbokad på den andra under helgen) men det har jag nu avbokat - så typiskt!

    Malvina har ju varit på dagis ½ dag i onsdags samt mellan 9-15 under to + fr och jag har faktiskt inte gjort något annat än läst, läst och läst. Jag är väl den enda i Sverige (?) som inte läst trilogin av Stieg Larsson fast vi haft den länge och maken har läst och rekomenderat den en lång tid. Jag är ju bokmal i perioder, så när jag väl läser så blir det nästan att jag sträckläser en bok. Körde ettan "Män som hatar kvinnor" under ti + on och igår lunch började jag med "Flickan som lekte med elden" och blev klar för en dryg timma sen - men oj vad jag fångades och uppslukades av denna Lisbeth Salander?
    Hoppas att jag under helgen kan påbörja (och kanske t.o.m. avsluta) den tredje "Luftslottet som sprängdes"?

    I helgen är "Jenny" här och det känns så trist att man inte mår bra och är på topp, man vill ju ha extra energi att ge av sig själv vid dessa tillfällen? Nu sitter tjejerna i badet tillsammans efter att ha varit ute en stund nu på em, sen blir det hemmagjord pizza innan Bolibompa och mys i soffan.

    Maken kom hem med blommor och en flaska vin för att han tyckt synd om mig som dragits med den här förkylningen så länge och det kanske är vad som behövdes för att få mig på fötter igen? Det blir förmodligen ett glas till Let´s dance i kväll


    Love my M-girls
  • A lie

    hallå vännerna!!

    LL: Det låter jobbigt med så mkt jobb! Som konstaterades flera ggrunder gårdagskvällen, vill man jobba lite ska man jobba heltid, och absolut inte deltid på flera ställen...

    majken: Krya på dig!

    bara 8v tills vi ses läängtar!!
    tur man har massa annnat roligt att se fram mot innan dess IIgår började den period med mkt kul att se fram mot som jag skrev om förut (då vi planerade spahelgen - att det var svårt med helger i mars etc)
    Började dagen med att åka till jobbet och styrketränade på F&S innan dess som vanligt nu mer, var sedan på en disputation med efterföljande tårta och bubbel (både in och ut ut´r munnen - dvs gott att dricka och trevligt folk att prata med så ni inte tror ngt annat) efteråt skulle två kollegor gå och träna (gympa) och då jag ändå hade träningskläder med - (och tom ette xtra ombyte då jag inte orkade släpa med väskan på kvällen utan lämnade den på jobbet till måndan - får ta med ännu ett nytt på mån i stället ) så hakade jag på - Superkul, men kände mig som värsta träningsnarkomanen - två pass samma dag

    Sedan vi varit förbi jobbet och lämnat grejjer så var det vidare på trevlig disputationsfest med god mat, gott dricka och massa roliga tal mm (det enda tråkiga om man måste gnälla var i så fall att jag satt på hörnet med han jag delar rum med mitt emot och en annan jag jobbat nära snett mitt emot, så var bara en jag inte kände alldeles jämte vid bordet.. men å andra sidan så är ju de trevliga så.. och man han inte prata så mkt mellan alla tal (13 st + två "nummer" och div annat under 3h sittning) Blev hämtad av j + barnen (sovandes i bilen) vid 12 - tiden efter lite mingel och barhäng - nu ser jag fram mot min egen disputation - om jag någonsin kommer dit

    Fick förresten ytterligare en sak att se fram mot igår då jag blev beviljad 5000:- för en studieresa till London i augusti-september tillsammans med en kollega! Så nu är det bara att hålla tummarna för att de vi tänkt besöka har tid att träffa oss då

    Mindre kul såg jag precis nu då jag skulle skicka detta och hunden kom förbihoppandes på tre ben.. har gått en flisa ur en klo. har tvättat etc (tack och lov för munnkorg och att han bara väger 7kg = lätt att brotta ner) och hoppas slippa åka in och operera. granntiken löper så han har väl fastnat i staketet eller nåt


    ♥♥♥ Widar 050606 ♥♥♥ Vendela 060910 ♥♥♥
Svar på tråden Deluxpinglornas sommar-noll-femmor nr 19!