Inlägg från: anna gottegris |Visa alla inlägg
  • anna gottegris

    Novembermammorna 2006!

    Emil har pratat om att han har ont i magen ibland. Inte så det hämmar honom, men han nämner det då och då. Vi har ingen aning om vad det kan vara. Frågade på bvc igår, men eftersom har inte gått ner i vikt så trodde hon inte det var något för det brukar visa sig där. Vi är fortfarande inte nöjda med det, men vad kan det vara?! Någon som varit med om nåt sånt?

    Lisa har nu blivit 5 månader och är en liten solstråle. Förutom i dag på förmiddagen då, skrek massor. Tror det kanske kan vara en reaktion på sprutan hon fick igår.

    Vi vill byta spjälsängen mot en vanlig säng snart till Emil. Vi vill ha en från IKEA och det har inte blivit av att åka dit eller beställa den än. Jag funderar på hur mycket spring det kommer bli när han får den... Dessutom undrar jag om han kommer ligga kvar i den och inte ramla ur! Han ligger nämligen överallt i spjälsängen, utnyttjar varje kvadratcentimeter av den.

  • anna gottegris

    Har inte hunnit med att skriva på några dagar nu, fullt upp här hemma. Det var så roligt med luciatåget på Emils dagis i fredags. Han var tomte och såg så rar ut.

    Heli: Så roligt att läsa dina inlägg, en liten till att älska. Det verkar finnas mycket kärlek i er familj, härligt att se. Jag är rätt säker på vad det blir också . Jag har några gånger känt på mig vad andra ska få och haft rätt. Men när jag själv varit gravid så har jag inte haft en aning... Jag får vänta och se vad du bär på.

    AnnamedAochJ: Hur har du det? Funkar livet som 2-barnsmamma bra? Vi har ju fött barnen nästan samtidigt. Hur går syskonen ihop? Är ni i Sverige i jul?

  • anna gottegris

    Maddie84 och AnnamedAochJ: Tack tack! Inte lätt att få båda barnen att titta på kameran och se glada ut. Pust... Men charmiga är de små tomtarna!

    Maddie: Jag har kollat dina bilder, oj så söta barn du har!! Härligt att se de små och roligt med förlossningsbilder, jag blir lite sentimental för det finns inget häftigare! När det gäller din mage har jag ingen känsla just nu, men det har dykt upp i någon dröm någon gång tidigare eller bara kommit sådär från det blå. Så vänta bara, jag kanske får återkomma med det.

    AnnamedAochJ: Emil älskar att skoja framför Lisa och få henne att skratta. Hon tittar med stora ögon på honom och lyser av lycka när han fånar sig. Han är duktig på att hämta papper och torka dreggel och snor på Lisa, och det gör han själv utan att vi ber honom. Jag tror han gillar att hjälpa till. Men visst är det mer stress med två små och jag önskar jag hade fler händer och mer tid. Jag mår nog rätt bra nu, tror jag. Går upp och ner. För tillfället håller jag på att julstressa som en galning. Julklappar, julkort och pyssel... Maken kommer vara ledig från nästa helg ända till 12 januari och det är jag tacksam för! Jag behöver hjälp hemma och tänker smita ifrån vardagssysslorna en del för att få vila upp mig lite.

    Madeleinelouise: Har inte sagt välkommen så jag säger det nu: Välkommen hit!
    När det gäller preventivmedel har jag satt in en kopparspiral, funkade bra förra gången så det blev samma nu.

  • anna gottegris

    EgonochKnut: Kopparspiralen har funkat bra för mig, lite mer blödning om jag inte minns helt fel men ingen fara tycker jag. Jag känner den inte alls och är nöjd. Har ingen lust att ta piller igen, skulle glömma hela tiden. Men jag har aldrig haft så rikliga blödningar eller menssmärtor så kopparspiralen passar nog rätt bra då.

    Heli: Nyfiken? Jag såg framför mig fyra flickor, det kändes så självklart. Om jag har rätt återstår att se.

    Maddie84: Fick en känsla förut för att det är en kille i din mage. Stackare som har problem med foglossning.

    Har precis bråkat med Emil... Vi skulle gå ut och handla men redan vid påklädningen av tröjan så krånglade han och var som kokt spagetti. Inget jag sa hjälpte så då sa jag att vi struntar i att gå ut. Orkade inte med det. En lite grinig Emil som vill ut har jag nu. Skulle varit skönt att komma ut en stund men jag orkar inte med det här, så det får vara. Jag försöker hålla ut tills Anders kommer hem så får han ta över, men det är ett par timmar kvar...

  • anna gottegris

    sandvargen: Ska meddela om jag känner på mig vad som finns i din mage. Kollade dina bilder, så fina kort! Gillade julkortet, tycker det var en fin jumper med stjärnor på. Var kommer den ifrån? När det gäller mammakläder hade jag också problem, finns inga här att köpa. Tråkigt att åka till en annan stad för att shoppa mammakläder och man vill ju som sagt prova innan.

    Madeleinelouise: Emil kladdar faktiskt inte så mycket när han äter, och han vill ha haklapp. Om vi glömmer haklappen brukar han säga till oss. Mössa och vantar är heller inget problem, han vill inte gå ut utan mössa eller hatt, har alltid varit noga med det, och det är tacksamt.
    Emil pratar mycket och har ett rätt stort ordförråd, det märks när man träffar andra i samma ålder. Meningar är inget problem att få ihop för honom. Men han har inte sagt någon svordom, kanske för att vi inte svär här hemma. Vi vill inte att han ska lära sig fula ord och försöker tänka på vad vi säger. Vill inte heller att han tex ska säga att någon är dum, det låter så illa. Nu låter jag kanske präktig, men jag vill att han ska vara snäll mot andra och vänta med de fula orden så länge det går.

  • anna gottegris

    Heli77: Men oj, jag beklagar det inträffade. Vilken chock för dig. Men ni verkar ha fått en fin sista stund tillsammans, det låter så fint när du beskriver vad du sa till honom. Det måste varit skönt för honom att höra dig säga det och han kunde nog somna in lugnt då. Du har fått gå genom mycket med dina förluster av båda föräldrarna och att det hänt tråkigheter vid dina graviditeter. Men du verkar stark och har en fin sambo och gulliga barn vid din sida. Och du vet att du alltid kan skriva här, vi lyssnar.

  • anna gottegris

    Jag har inte skrivit på ett tag, blir svårt att kommentera allt jag läst. Men jag gratulerar Thinner till graviditeten! Spännande! Vi sågs ju på bb i november 2006 när våra små pojkar kommit!
    Sandvargen: Jag beklagar att ni har det tufft nu. Fint att bm försökte få tag i er, har ni fått kontakt med varandra nu?

    Är det bara vi som inte bytt bort spjälsängen än? Vi ska köpa en riktig säng till Emil snart, men det har med pengar och logistik att göra. Vi vill har en från IKEA, samma serie han har spjälsäng och skötbord. Men jag hoppas att han snart ska få byta.

    Lisa har blivit 6 månader nu och började krypa förra veckan! Hon är överallt. Kryper hon inte så far hon omkring i sin gåstol. En nyfiken tjej som ska känna och äta på ALLT! Hon har fått två tänder och de är rätt vassa. Konstigt nog bits hon inte när hon ammar. Tack och lov!

  • anna gottegris

    Maddie: Skönt att höra att ul gick bra. Elisa och Vilmer kommer nog få det roligt på dagis! Emil har gått på dagis snart ett år och han stortrivs, men jag kommer ihåg hur jag kände det i början, det var lite nervöst.

    Heli: Förstår vad du menar med stressen vid dagislämning och hämtning. Nu har jag bara två barn att mata, klä och få iväg ut, men tycker ändå att det är lite kämpigt. Jag lämnar Emil, går hem med Lisa och sen är det snart dags att gå tillbaka. Jag LÄNGTAR så efter vår och sommar så vi slipper alla kläder. Jag tycker inte att du behöver ha dåligt samvete, du gör det som är bäst för dig och din familj. Men nog är det så att vara mamma, alltid har man dåligt samvete för något...Tråkigt att du börjat känna av dina sd.

    Lisa var på 6-månaderskontroll idag och allt såg bra ut. Jag kan inte fatta att det är 6 månader sen hon föddes!!

    På fredag ska jag åka med barnen till Stockholm och hälsa på maken på jobbet. Känns rätt nervöst, för vi ska åka tåg. Jag har inte åkt tåg med barn och nu ska jag få med mig båda barnen och syskonvagnen! Hur ska den få plats? Kommer det gå bra med båda barnen på tåget? Men jag vill göra det också, för jag tror det blir spännande för Emil.

Svar på tråden Novembermammorna 2006!